Glasanje na proznu temu "LJUBAVNA PRIČA"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
- Kao u svim već viđenim dramama, i u ovoj se gubi dijalog. Glumci znaju tekst, tako da nemaju potrebe da ga reprodukujući uče i učeći reprodukuju. Pažnju usmeravaju na pokrete, jedine svedoke postojanja iščilelog teksta. Poput malignog tkiva, tekst je premrežila ljigavost. Njime se hrani i oponaša ga. Što više odmiče, ova drama sve više liči na "recept za jelo". Vraća se tamo odakle je i ponikla - u ritualnu radnju. Ljigavost je povodac pomoću kojeg Necapnuta pokušava da vodi (mene koji čitam) kroz radnju ove priče. Ljigavost je kap koja preliva čašu... 2. LJIGAVA LJUBAVNA PRIČA - 3 poena

- Ne, gospođa Maro, na svetu ne postoji sedam priča o ljubavi, već jedna jedina - Marina. Vidite koliko je forumskih godina bilo potrebno dok nismo dospeli do tog saznanja! Da smo se na vreme odrekli zaludne rabote izmišljanja priča, ona jedina - Marina, ne bi nam istekla kroz zube, kroz prste, iz mozga i iz srca... 3 - MARINA PRIČA - 2 poena

- Ljubav je ili jedna, ili je uopšte nema, to hoću da kažem Necapnutoj. Spavao sam sa desetinama žena, sa nekoliko stotina droca. Dobro razlikujem one male - koje vole, koje su volele ili će pak "k'o velike" voleti nekog drugog, od onih koje samo hoće da mi se podaju, čak i sa prekrasnim osmehom (P.S. Nećeš da me odgovoriš, prevarantkinjo! Ljubavnice poput tebe su licemerne kao i ambiciozni krstarovski pisci.) Ne, nema greške, bez obzira na moju malaveliku digresiju - kupili su me: sanduk piva i pečeno jare... 7. GREŠKA - 1 poen

Srećno!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back