Glasanje Glasanje na forumskom proznom konkursu " Slobodna tema "

Prica br 1, sto rece neki drug clan, braca Strugacki vajb. Autor bi mogao da lagano prede neku duzu sf stvar, ima maste i radnja se redja tecno, iza price je neki matematicki mozak. Recenica treba da se brusi i interpunkcija rasporedi, ali kontam da je pisano u brzini i da je ovo prva ruka. Vazniji deo pripovedacka sposobnost je tu.
I ne zaboravimo da je vrv alegorija o danasnjem drustvu. Kao sto su najcesce i Strugacki. Emocije njente i to je ok.

Prica br 2, Bukovski vajb, neocekivane reakcije, neobicna situacija, a kao da je obicna. Cvrsto vodjeno. Sta je u izlogu, to je i u radnji. Prica ide na atmosferu.

Prica br 3, lepe recenice, moze isto da se jos jednom predje, posto njena forma, kao prozni lirski izrazaj trazi da bude skroz uglackana. U smislu jos malo svodjenja nekih izraza. Mrva soli plus da bi je podigla, neka dodatna boja, neki licniji ili specificniji detalj da zavolimo aktere, pa da nas emocija ufanja.

Prica br 4, Zaba. Covek sa zlatnim mozgom Alfonsa Dodea mi pade na pamet posto je Zaba komb te neke emotivne vizije i bizarnog,. A onda moze i malo Dejvida Linca ili opet Bukovski kao u onoj prici kad ga je smanjila zena. Pojma nemam tj bilo bi mi zanimljivo u kom pravcu bi isle druge price da skontam autora. Ako je o gudri, nisam skoluvala. Ali fino je tumacenjej druga clana iznad, ne mora samo zavisnost, svi se mi kuvamo. Koncept savremenog sveta.

Prica 5. Teri Pracet lagano. Simpa i fino ide, imam utisak kao da je isecak iz neke celine. I premda je sova otvorila i zaokruzila odlicno, mozda neki jaci ufur da bi prica stajala samostalno. Autor je dobro ispisan, lako radi.

Prica 6. Bas mi se dopada. Najvise je prica, ima mesa, opisa, emocije i atmosfere. Recenica je lepa, sve mi je na mestu i lepo vodjeno. Meni je najkompletnija i ubedljivo pobeda.

Ocenjivanje mi je tesko, nije mi fer ipak da sve ide na jedno mesto, posto je sve razlicito i simpaticno i na dobroj volji.

3 poena za sesticu i po poen za dvojku i trojku. Da je sestica malo slabija ili da ima jos poena dobili bi svi po nesto ;)..

Poslednja izmena:

Back