Глас Русије: За Србију - обећање, лудом радовање

Poruka
15.306

ЕУ може да обећа Србији да је "нормализација односа са Косовом" последњи услов, може то обећање и да потпише, али оно опет неће имати никакву вредност - треба ли Србији бољи доказ за то од Резолуције 1244. и односа САД и ЕУ према том документу - наводи Глас Русије у коментару.

264274_srbija-i-kosovo_f.jpg

Фото: Илустрација

ЕУ има још хиљаду механизама за опструкцију српског пријема. У поплави информација о посети Хилари Клинтон и баронесе Кетрин Ештон, нико није приметио изјаву хрватског премијера Зорана Милановића дату у Ватикану, која се итекако тиче Србије.

Приликом сусрета са поглаварима Римокатоличке цркве, поводом 20. годишњице успостављања дипломатских односа, премијер Хрватске Зоран Милановић изјавио је да Хрватска једино са Мађарском има дефинисане границе.

У тренутку када Србија суштински буде препознавала новог сусједа на југу, иако без формалног признања, Хрватска ће, тада већ као чланица ЕУ, бити идеално оруђе Брисела за постављање незаобилазних примједби на дунавску границу са Србијом, захтевајући примену аустроугарских катастарских књига, а не међународног права.

Биће ту и варирања на тему хрватског, у политици често фалсификованог, положаја у Хабсбуршкој царевини.

У том случају, постојаће две могућности - Хрватска ће се понашати попут Србије и рећи да је европско партнерство најважније и стога прихватити нормалну границу на Дунаву, или ће Хрватска свим силама покушати да "искашље" што више немачких и бриселских дипломатских барутних гасова ка Београду.

Због тога је наочиглед мудра старатегија недавања повода Бриселу и чекање да Брисел први саопшти званичан услов о признању Косова и Метохије као независне албанске државе – губљење времена. Брисел има неограничено време и повољан политички ветар.

Србија је та која нема времена, ни ресурса да чека – наводи Глас Русије.

Зашто у Београду нико не пита "каубојку Хилари Клинтон" и баронесу Ештон зашто ЕУ тако амбициозно започиње процес европских интеграција са Албанцима са Косова и Метохије, практично без иједног озбиљног политичког услова? Да се не помиње трговина људским органима и проблем нерешених убистава и нестанка људи.

Зар представници канцеларије ЕУ у Приштини, извесни Томас Гночи, Патрик Шмелцер и Синди ван ден Бугерт, нису 24. октобра истакли "модеран дух европског законодавства, значајан прогрес консолидовања законодавне основе и независно функционисање правосудног система", а такође и "конструктиван приступ Косова унутар регионалних и европских механизама" као важне чињенице у Студији о изводљивости за "Косово"?!
Након посете двојца Клинтон – Ештон, стварност ће и даље одударати од српске политике. Политика ће наводити бољи живот грађана и економију као разлог за одустајање од економских ресурса Косова и Метохије, на примјер очување државе узимаће се као разлог за одустајање од државних коријена на Космету.

Али, највећи инвеститори у српску инфраструктуру и енергетику су - Руска Федерација и Народна Република Кина. Српски део Јужног тока вредан је око две милијарде долара и запослиће око 2.000 радника.

Једини излаз за железару у Смедереву је компанија "Уралвагон завод" из Русије. Народна Република Кина финансираће завршетак радова на Коридору 11 и аутопут Појате – Прељина.

Једина права инвестиција у банкарски сектор Србије доћи ће из Русије - од Сбербанке. Русија има намеру да улаже и у железнице Србије. А где су у тој причи ЕУ и САД, осим у предизборним слоганима о "фијату" и наводно бољем животу за грађане ако ови одустану од Космета?

Разуме се, постоје и друга оруђа евроатлантске политике, мимо Милановићевог случаја, која у сваком тренутку Србију могу узети на нишан, након што ова наседне на слатке понуде двојца Клинтон - Ештон.

Хоће ли после посете Клинтонове и Ештонове Београду постати видљиве евентуалне обавезе које су пред Бриселом и Вашингтоном напредњаци и социјалисти преузели да би уопште формирали владу – наводи Глас Русије у коментару.

Вести Онлајн

Да ли је уопште више потребно да нам неко други отвара очи...докле више мантри о ''безалтернативним'' ЕУ интеграцијама. ЕУ више није само ''тамница народа''...ЕУ је Гробница народа, гробница култура и гробница свега што је хумано и у крајњој линији природно. Читам у коментарима линкованог текста да Русија у Србији скоро пуних два месеца нема амбасадора и не верујем у оно што је написано. Да ли је могуће да смо дипломатске односе са Русијом свели на ниво који смо имали у време Ђинђићеве владе када је Србијом харао невиђени талас русофобичне хистерије од стране властодржаца и медија под њиховом контролом.

ЕУ може да обећа Србији да је "нормализација односа са Косовом" последњи услов, може то обећање и да потпише, али оно опет неће имати никакву вредност - треба ли Србији бољи доказ за то од Резолуције 1244. и односа САД и ЕУ према том документу - наводи Глас Русије у коментару.

264274_srbija-i-kosovo_f.jpg

Фото: Илустрација

ЕУ има још хиљаду механизама за опструкцију српског пријема. У поплави информација о посети Хилари Клинтон и баронесе Кетрин Ештон, нико није приметио изјаву хрватског премијера Зорана Милановића дату у Ватикану, која се итекако тиче Србије.

Приликом сусрета са поглаварима Римокатоличке цркве, поводом 20. годишњице успостављања дипломатских односа, премијер Хрватске Зоран Милановић изјавио је да Хрватска једино са Мађарском има дефинисане границе.

У тренутку када Србија суштински буде препознавала новог сусједа на југу, иако без формалног признања, Хрватска ће, тада већ као чланица ЕУ, бити идеално оруђе Брисела за постављање незаобилазних примједби на дунавску границу са Србијом, захтевајући примену аустроугарских катастарских књига, а не међународног права.

Биће ту и варирања на тему хрватског, у политици често фалсификованог, положаја у Хабсбуршкој царевини.

У том случају, постојаће две могућности - Хрватска ће се понашати попут Србије и рећи да је европско партнерство најважније и стога прихватити нормалну границу на Дунаву, или ће Хрватска свим силама покушати да "искашље" што више немачких и бриселских дипломатских барутних гасова ка Београду.

Због тога је наочиглед мудра старатегија недавања повода Бриселу и чекање да Брисел први саопшти званичан услов о признању Косова и Метохије као независне албанске државе – губљење времена. Брисел има неограничено време и повољан политички ветар.

Србија је та која нема времена, ни ресурса да чека – наводи Глас Русије.

Зашто у Београду нико не пита "каубојку Хилари Клинтон" и баронесу Ештон зашто ЕУ тако амбициозно започиње процес европских интеграција са Албанцима са Косова и Метохије, практично без иједног озбиљног политичког услова? Да се не помиње трговина људским органима и проблем нерешених убистава и нестанка људи.

Зар представници канцеларије ЕУ у Приштини, извесни Томас Гночи, Патрик Шмелцер и Синди ван ден Бугерт, нису 24. октобра истакли "модеран дух европског законодавства, значајан прогрес консолидовања законодавне основе и независно функционисање правосудног система", а такође и "конструктиван приступ Косова унутар регионалних и европских механизама" као важне чињенице у Студији о изводљивости за "Косово"?!
Након посете двојца Клинтон – Ештон, стварност ће и даље одударати од српске политике. Политика ће наводити бољи живот грађана и економију као разлог за одустајање од економских ресурса Косова и Метохије, на примјер очување државе узимаће се као разлог за одустајање од државних коријена на Космету.

Али, највећи инвеститори у српску инфраструктуру и енергетику су - Руска Федерација и Народна Република Кина. Српски део Јужног тока вредан је око две милијарде долара и запослиће око 2.000 радника.

Једини излаз за железару у Смедереву је компанија "Уралвагон завод" из Русије. Народна Република Кина финансираће завршетак радова на Коридору 11 и аутопут Појате – Прељина.

Једина права инвестиција у банкарски сектор Србије доћи ће из Русије - од Сбербанке. Русија има намеру да улаже и у железнице Србије. А где су у тој причи ЕУ и САД, осим у предизборним слоганима о "фијату" и наводно бољем животу за грађане ако ови одустану од Космета?

Разуме се, постоје и друга оруђа евроатлантске политике, мимо Милановићевог случаја, која у сваком тренутку Србију могу узети на нишан, након што ова наседне на слатке понуде двојца Клинтон - Ештон.

Хоће ли после посете Клинтонове и Ештонове Београду постати видљиве евентуалне обавезе које су пред Бриселом и Вашингтоном напредњаци и социјалисти преузели да би уопште формирали владу – наводи Глас Русије у коментару.

Вести Онлајн

Да ли је уопште више потребно да нам неко други отвара очи...докле више мантри о ''безалтернативним'' ЕУ интеграцијама. ЕУ више није само ''тамница народа''...ЕУ је Гробница народа, гробница култура и гробница свега што је хумано и у крајњој линији природно. Читам у коментарима линкованог текста да Русија у Србији скоро пуних два месеца нема амбасадора и не верујем у оно што је написано. Да ли је могуће да смо дипломатске односе са Русијом свели на ниво који смо имали у време Ђинђићеве владе када је Србијом харао невиђени талас русофобичне хистерије од стране властодржаца и медија под њиховом контролом.

Ko nece brata za brata , hoce tudjina za gospodara !

Rusi su potpuno u pravu , sve sto je ovde napisano je ziva istina !

Ko nece brata za brata , hoce tudjina za gospodara !

Rusi su potpuno u pravu , sve sto je ovde napisano je ziva istina !

A sta ja imam od te isine? Da nece, slucajno, Rusi da dodju da nam pomognu?

Moze svako tako 'iz ladovine' da komentarise, kada nije ugrozen i kada prica o nekom trecem. Ako nam ne pomognu, opipljivo i u brzom roku... Njihova prica je onda mnogo gore "ne lipsi magarce do zelene trave".

Ајде што је истина, али проблем је у томе што сам мислио да смо најзад добили власт која је тога свесна и да је све до сада било део политичких игара и маневара. Време за такве ствари је истекло. Време је да се јасно испрофилише дугорочна и краткорочна српска национална стратегија. Руси су прошлог месеца Украјинцима јасно и отворено ставили до знања да седења на две столице не може бити. Не могу да верујем да властодршцима у Србији треба да се обрате истим тоном. Изгледа још увек сањају о неком мосту између ЕУ и Русији и о некаквој Србији и на Истоку и на Западу, да некоме будемо Исток а некоме Запад...а у ствари како ствари иду изглда да ћемо и Истоку и Западу бити - ништа.

Moze svako tako 'iz ladovine' da komentarise, kada nije ugrozen i kada prica o nekom trecem. Ako nam ne pomognu, opipljivo i u brzom roku... Njihova prica je onda mnogo gore "ne lipsi magarce do zelene trave".

Ako nista drugo, bar ti ne prave probleme, ostave te na miru i ne zayebavaju te poput EU ...

Ako nista drugo, bar ti ne prave probleme, ostave te na miru i ne zayebavaju te poput EU ...

И кад инвестирају у нешто - инвестирају у конкретне и капиталне ствари...не улажу новац у деструктивне пројекте којекаквих невладиних организација чије деловање нас вуче још дубље у септичку јаму.

M
oze svako tako 'iz ladovine' da komentarise, kada nije ugrozen i kada prica o nekom trecem. Ako nam ne pomognu, opipljivo i u brzom roku... Njihova prica je onda mnogo gore "ne lipsi magarce do zelene trave".

Moжда Руси неће доћи да помогну,али зато браћа Амери и Европљани сигурно долазе да Србе убију! Не треба све гледати у новцу,помаже Русија и помагала је Србе на разне начине вековима! Династија Романов је убијена зато што су ушли у рат са Аустријом на страни Србије 1914.године.. Да Русија 1915.године није запретила да ће потписти примирје са Аустријом,никад Французи неби послали помоћ српској восци на Крфу!
У ратовима 90-тих,на стотине добровољаца из Русије је ратовало на српској страни,многи од њих и погинули!
Срамота је што се на такав начин говори у Русији да се од ње очекује увек нека помоћ? Зашто ми не урадимо нешто сами за себе? Треба само одхебати ЕУ и биће нам много боље,нећемо имати плату 2000 евра али нас бар нико неће условљавати и понижавати!
ЕУ се бави геноцидом над српским народом када ћемо то схватити?

Ајде што је истина, али проблем је у томе што сам мислио да смо најзад добили власт која је тога свесна и да је све до сада било део политичких игара и маневара. Време за такве ствари је истекло. Време је да се јасно испрофилише дугорочна и краткорочна српска национална стратегија. Руси су прошлог месеца Украјинцима јасно и отворено ставили до знања да седења на две столице не може бити. Не могу да верујем да властодршцима у Србији треба да се обрате истим тоном. Изгледа још увек сањају о неком мосту између ЕУ и Русији и о некаквој Србији и на Истоку и на Западу, да некоме будемо Исток а некоме Запад...а у ствари како ствари иду изглда да ћемо и Истоку и Западу бити - ништа.

Isto ce reci vlastima u Srbiji sto su rekli Ukrajincima ,JER ISTO PONASANJE TRAZI ISTI ODGOVOR.

Sedenja na dve stolice nece biti - ako smo se opredelili za EU srecno nam bilo ... Rusi ce to prihvatiti i tretirace nas kao jednu nebitnu clanicu ,, evropskog kluba ,, ... a to znaci - nista od velikih poslova i investicija ....

Нико неће да ти помогне ако сам не затражиш помоћ
За ових 12 година жуте власти, када је затражена помоћ од Русије?
Како да се тражи помоћ од Руса, када су ту наши западни пријатељи?!
Како, када - ЕУ нема алтернативу ?!

Захваљујући нашим западним пријатељима, Србија данас није власник чак ни - своје историје !

А шта имаш од тога што ти је јуче Ештонова пренела поруку о подршци ЕУ на безаалтернативном путу.:think:

Osim sto nas podrzavaju u nameri da podignemo kineski zid i da se samoizolujemo - posto Rusi ne mogu da nam dodju :roll: Ja ne podrzavam pravljenje magle. Ako bi uspeli da okrenu Bugare ili Rumune na svoju stranu to bi bilo vec nesto opipljivo, ali ja sumnjam da ce bilo ko da izadje iz EU i Nato u skorije vreme, a pogotovo zbog takvih razloga.

Изгледа да права истина некоме овде смета...једино им је прихватљива истина и мантре о реалности на терену коју нам пласирају ''савезници и пријатељи'' са запада.

Padom Berlinskog zida se granica moci pomerila jedno 1000 km na istok - sada je zapad nadmocan u Evropi. Mi smo u toj podeli ostali "iza crte" i nesto se pravimo pametni.

Нико неће да ти помогне ако сам не затражиш помоћ
За ових 12 година жуте власти, када је затражена помоћ од Русије?
Како да се тражи помоћ од Руса, када су ту наши западни пријатељи?!
Како, када - ЕУ нема алтернативу ?!

Захваљујући нашим западним пријатељима, Србија данас није власник чак ни - своје историје !

Cim trazis pomoc - to znaci nesto za nesto. Pa sad, da li cemo za iste pare da damo nesto Rusima ili Amerima... pa nesto ne vidim da ima neke velike razlike.
Jedino sto bi, da smo se na vreme udruzili sa Amerima, KiM bilo normalno pod kontrolom, mi bi bili clan Nato... Svuda ovde Nato ali svuda i mi (u sustini Rambuje, koji smo bi kratkovido i bahato odbili... cekajuci Ruse koji nisu dosli ni onda ni sada a ni nece uopste).
Vrlo lepo smo (i sasvim u ruskom interesu) sprecili Nato da udje na 78 000 kvadratnih kilometara - a zauzvrat mi ne ulazimo na 10000.

Ала ти је коментар.....:roll: до уауа-------- НЕ НЕГО ЋЕ ЈЕНКИЈИ И ШВАБЕ ДА НАМ "ПОМОГНУ" ТАКО ШТО ЋЕ НАС ОДЕРАТИ ДО ГОЛЕ КОЖЕ!!!!!!!!!!!........

Са Русима НЕМА ЗЕЗАЊА.... не може да се води "политика" "С' ЈЕДНО ДУПЕ НА ДВЕ КЛУПЕ!"......Руси су увек потпуно јасни, искрени и недвосмислени.

Cim trazis pomoc - to znaci nesto za nesto. Pa sad, da li cemo za iste pare da damo nesto Rusima ili Amerima... pa nesto ne vidim da ima neke velike razlike.
Jedino sto bi, da smo se na vreme udruzili sa Amerima, KiM bilo normalno pod kontrolom, mi bi bili clan Nato... Svuda ovde Nato ali svuda i mi (u sustini Rambuje, koji smo bi kratkovido i bahato odbili... cekajuci Ruse koji nisu dosli ni onda ni sada a ni nece uopste).
Vrlo lepo smo (i sasvim u ruskom interesu) sprecili Nato da udje na 78 000 kvadratnih kilometara - a zauzvrat mi ne ulazimo na 10000.

А кад су то хтели амери да се удруже са нама.. и шта ти видиш леба ти позитвног у ултиматуму из Рамбујеа.. Шиптарско питање је одувек било приоритетније за запад него српско. У то име су нам они и са којима смо ратовали на истој страни и они против којих смо ратовали натоварили на врат вештачку државу Краљевину Албанију, наметнули Краљевину СХС, касније АВНОЈ и устав из 1974.

Pričicu "Ne lipši magarče do zelene trave" nam servira EU od demokratske revolucije 2000.g. pa čak i malo ranije. I samo još slepci nisu uspeli da je razotkriju do sada.
Vreme je da se kompletna politika Srbije korenito promeni i da se svaki oblik razgovora Srbije i EU obustavi do daljnjeg.

Хилари Клинтон: Независност Косова неспорна, о томе не може бити разговора

среда, 31. октобар 2012.

ПРИШТИНА - Америчка државна секретарка Хилари Клинтон рекла је у среду у Приштини да је косовска независност неспорна и да ће нормализација односа са Србијом бити кључна за привредни и друштвени напредак Косова.

eston-taci-hilari.jpg

"За то је потребна политичка воља, чак храброст, али ако напредују на овом путу Косово и Србија добиће помоћ у напорима за решавање других хитних питања попут јачања привреде и отварања могућности за свој народ", рекла је Клинтонова.

На конференцији за новинаре са високом представницом ЕУ Кетрин Ештон и косовским "премијером" Хашимом Тачијем, Клинтонова је подвукла да САД неће прихватити довођење у питање независности Косова.

"Противимо се сваком разговору о промени граница или поновном отварању (питања) независности Косова. О томе не може бити разговора", рекла је она.

klinton-taci.jpg

"За мене, моју породицу и за моје америчке суграђане, то је више од спољнополитичког питања. То је лично питање", рекла је Хилари Клинтон.

Америчка државна секретарка Хилари Клинтон изјавила је да је руководству Косова пренела поруку о неопходности наставка и дијалога с Београдом и постизању конкретних резултата у нормализацији односа између две земље.

Клинтон је изјавила и да је потребно да се реализују споразуми који су постигнути у досадашњим разговорима Приштине и Београда.

Да је дијалог од суштинског значаја за нормализацију односа између две државе, изјавио је и косовски "премијер" Хашим Тачи.

Он је након разговора с Клинтоновом и шефицом европске дипломатије Кетрин Ештон у Приштини, казао је да су дијалог и нормализација односа "у интересу две земље и региона, да доприносе миру и стабилности и регионалној сарадњи".

Клинтонова је казала да су САД увек и на сваком кораку биле са народом Косова и да ће остати партнери на даљем путу развоја Косова. "Ја сам данас овде са високом предсатвницом ЕУ Кетрин Ештон јер САД у потпуности подржавају стремљење народа Косова да буду део ЕУ и евроатлантских интеграција", казала је она.

klintonova%20i%20taci.jpg

Шефица америчке дипломатије је затражила да се настави политички дијалог у процесу нормализације односа између две земље, на чему је инсистирала и висока представница ЕУ.

Ештон је, говорећи о дијалогу и нормализацији односа између Косова и Србије, рекла да осећа да за народ Косова, због историје коју има, то није лак процес. "Врло брзо ће бити нових састанка, циљ је да се ствари побољшају, процес треба да иде напред. Треба да знате да се на томе неће ангажовати само ЕУ већ ћемо у том процесу тесно сарађивати са САД", казала је Ештон.

taci-klinton-zagrljaj.jpg

Америчка државна секретарка потврдила је да ће САД у том процесу бити савезник Косова, али и док са Србијом буду текли разговори о нормализацији односа, потврђујући још једном да су за САД независност, територијални интегритет и суверенитет Косова затворена питања.

Наводећи да пут ка ЕУ није лак, Ештон је изјавила да ће на крају тог пута Косово бити земља у којој ће се поштовати ред и закон и која ће обезбедити економски просперитет.

"Премијер" Косова Хашим Тачи је рекао да ће Косово и његови грађани доживотно бити захвални САД и земљама Западне Европе за све што су учиниле за Косово. "Ми радимо за европско и евроатланско Косово. Свесни смо да треба још много да урадимо за ред и закон, против корупције, треба да радимо за благостању грађана и за масовније учешће представника мањина у друштвеном и политичком животу Косова", казао је Тачи после разговора с Клинтоновом и Ештоновом.

Он је пренео и да ће да институције Косова испунити све критеријуме да се интегришу у ЕУ и НАТО, јер, како је навео, интеграција у ЕУ за Косово нема алтернативу. Говорећи о северу Косова, Тачи је истакао да, иако је доста урађено за тај део земље, потребно је још више радити."Ми ћемо радити на атрактивним пројектима на северу. Присуство структура Србије нам чини велике тешкоће", казао је он.

Напомињући да се "точак историје неће враћати натраг" Тачи је рекао да се држава Косово консолидује, а да се независност, суверенитет, унутрашње уређење не могу довести у питање.

(Бета-Танјуг)
----------------------------------------------------
Срећа те имамо овакве западне пријатеље ... шта би било да су нам непријатељи?!
Косово је за Клинтонку и њену породицу - лично питање ... к'о да јој је оно дедовина Или га је добила од Била у мираз. Олош амерички !

imas ulaganje Rusije u Srbiju i opstanak Srba na Balkanu

ako se o nasoj sudbini budu pitali EU i Amerika - bicemo istrebljeni sa Balkana - korak po korak

Zar i sam ne vidis da nam tzv EU i Amerika otimaju deo po deo teritorije i proteruju nas narod sa nje ?

Jel zelis ti da NESTANES ili da OPSTANES?

Јужни ток је опипљива ствар.
Модернизација жељезнице и српске инфраструктуре је опипљива ствар.

Све је боље од ЕУ.
Путин треба да изађе пред јавност и да каже да Србија мора да изабере између Русије и ЕУ. Било би занимљиво чути шта би наши рекли, мада би сигурно лупали неке глупости како нам је стало и до ЕУ, и до Русије, и до Косова и до Таџикистана...

Back