''Глас концила'' опет мути воду?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

gost 23146

Buduća legenda
Poruka
46.396
ZAGREB - Hrvatski katolički nedeljnik "Glas Koncila" objavio je u dva poslednja broja tekstove o rehabilitaciji četništva, i pozvao da se o tome oglase hrvatske vlasti, Katolička crkva i Srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj, kao i politički predstavnici Srba u toj zemlji.

Autor teksta "Pitanja uz srbijansku rehabilitaciju četništva" Tomislav Vuković, kritikovao je hrvatsku političku elitu zbog, kako je rekao, zatvaranja očiju "pred očiglednim i sve agresivnijim četništvom", prenela je agencija Hina.

"Naivno je misliti da se nedavna rehabilitacija četništva u Srbiji ne tiče hrvatskog naroda, kao i svih građana Republike Hrvatske", istakao je autor.

Vuković je naveo da hrvatski narod ima pravo na jasan odgovor na pitanje kako se danas u Hrvatskoj treba odnositi prema četništvu, ukazujući da se u novim okolnostima u Srbiji "otvoreno veliča i propagira četništvo kao sastavni deo srpskog pravoslavnog identiteta u istoriji i sadašnjošti".

Autor je napomenuo da se ne može zanemariti činjenica da je četnička ideologija "nanela puno zla hrvatskom narodu u Drugom svetskom ratu i nedavnom Domovinskom ratu" i da niko od predstavnika hrvatskog naroda nema moralnog prava da to poriče
Текст је пренет из ''Политике''.
Нашим драгим комшијама није довољно што су ''почистили'' Србе из Хрватске,па су решили да нам објасне шта смемо,а шта не да радимо у сопственој држави.
Мислите ли да имају права на такве савете?

To su incidenti
c005.gif
.....Naravno da nemaju pravo i ako to ponove njihovi predstavnici na visem nivou treba im skresati u brk.
a033.gif
....

goxy:
c011.gif
a122.gif

c024.gif

u dobru je lako dobar biti ,na muci se poznaju junaci ;)

Tвоје постове сам читао довољно дуго да могу да проценим да ти ни не можеш да трпиш муку коју трпимо ми патриоте. Знаш ону јуначку - "Нити писну нити зуби шкрину"?
Е па питај оне јуначине са видео снимака - све одмах цаке-цаке-цаке то је због поштовања пропитивача...

Рехабилитација четника у Србији је идеја коју је носио пре свга Вук Драшковић, уз наравно, подршку каубоја, што је доказано и званичним посмртним Америчким одликовањем Драже Михајловића. За мене четник и четник није исто.
Вук се залагао за рехабилитацију четника из WWII, што ја не одобравам, јер су они за мене били кољачи (овде у Србији) - одметничка слабо организована група спремна да заустави партизане да не би краљ изгубио своју монархију, а неспремни да се озбиљно супротставе Немцима - напротив. Њихова улога у Босни и Хрватској је мало другачија, али у то нећу сад да улазим. Дакле рехабилитација таквих четника ме не занима.
Они други четници који су деловали пре овог рата, који су били права војска и због своје храбрости у успеха били цењени - је друга прича.
За Хрвате су било који четници неприхватљиви и за то ме боли ...она ствар. "Glas Koncila" може тртља шта хоће у њиховој лијепој, ми то не можемо да спречимо. А до званичног државног става ЦРО по том питању никад неће доћи јер је ненормално. Или, то је само медијска активност за пролонгирање "хладовине" према Србији. Опет ме боли ... оно.
Проблем имам ја који не могу и нећу да прихватим ове четнике из WWII.

Lacibg:
Рехабилитација четника у Србији је идеја коју је носио пре свга Вук Драшковић, уз наравно, подршку каубоја, што је доказано и званичним посмртним Америчким одликовањем Драже Михајловића. За мене четник и четник није исто.Вук се залагао за рехабилитацију четника из WWII, што ја не одобравам, јер су они за мене били кољачи (овде у Србији) - одметничка слабо организована група спремна да заустави партизане да не би краљ изгубио своју монархију, а неспремни да се озбиљно супротставе Немцима - напротив. Њихова улога у Босни и Хрватској је мало другачија, али у то нећу сад да улазим. Дакле рехабилитација таквих четника ме не занима.
Они други четници који су деловали пре овог рата, који су били права војска и због своје храбрости у успеха били цењени - је друга прича.
За Хрвате су било који четници неприхватљиви и за то ме боли ...она ствар. "Glas Koncila" може тртља шта хоће у њиховој лијепој, ми то не можемо да спречимо. А до званичног државног става ЦРО по том питању никад неће доћи јер је ненормално. Или, то је само медијска активност за пролонгирање "хладовине" према Србији. Опет ме боли ... оно.

Potpisujem tvoj post. I meni je smesno ( ali me i zabole nesto) kada Hrvati padnu
u nesvest kada im pricam da su ti dragi cetnici klali svoj sopstveni narod.
(to valjda moze samo da se poredi sa genocidom koji je Polpot u Kambodzi ucinio)..
A sve iz cista mira, pijani,bahati zadju u sela ( ali bogami i gradove) i onako
prikolju sta im stane na put. Zato sam i ja besna kada se cetnici u Srbiji
glorifikuju. Za Hrvate me zaista nije briga.

Lacibg - ... , јер су они за мене били кољачи (овде у Србији) - одметничка слабо организована група спремна да заустави партизане да не би краљ изгубио своју монархију, а неспремни да се озбиљно супротставе Немцима - ...
Kokošari i jajare.

Rayela:
Potpisujem tvoj post. I meni je smesno ( ali me i zabole nesto) kada Hrvati padnu
u nesvest kada im pricam da su ti dragi cetnici klali svoj sopstveni narod.
(to valjda moze samo da se poredi sa genocidom koji je Polpot u Kambodzi ucinio)..
A sve iz cista mira, pijani,bahati zadju u sela ( ali bogami i gradove) i onako
prikolju sta im stane na put. Zato sam i ja besna kada se cetnici u Srbiji
glorifikuju. Za Hrvate me zaista nije briga.
.......ma gdje su to .......gdje je to bilo........eeeeeeeee to jos nisam cuo....

Lacibg:
Рехабилитација четника у Србији је идеја коју је носио пре свга Вук Драшковић, уз наравно, подршку каубоја, што је доказано и званичним посмртним Америчким одликовањем Драже Михајловића. За мене четник и четник није исто.
Вук се залагао за рехабилитацију четника из WWII, што ја не одобравам, јер су они за мене били кољачи (овде у Србији) - одметничка слабо организована група спремна да заустави партизане да не би краљ изгубио своју монархију, а неспремни да се озбиљно супротставе Немцима - напротив. Њихова улога у Босни и Хрватској је мало другачија, али у то нећу сад да улазим. Дакле рехабилитација таквих четника ме не занима.

Потписујем! А што се Хрвата тиче, много се они нешто баве нама... Мислила сам кад нестане Југе, да се лепо разиђемо па куд који мили моји, међутим, не можеш да живиш од напасника, они једноставно имају комплекс од Срба и Србије, непрестано се баве нама! :evil:

Strela:
Потписујем! А што се Хрвата тиче, много се они нешто баве нама... Мислила сам кад нестане Југе, да се лепо разиђемо па куд који мили моји, међутим, не можеш да живиш од напасника, они једноставно имају комплекс од Срба и Србије, непрестано се баве нама! :evil:

Hm...ma razumem kroatice...njima stvarno nedostajemo...;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back