Gladovanje

Vidim ovde da ti najvise smeta sto sam moderator.
Na ovoj temi sam "u civilu" tako da se ne uzbudjujes.
Ako zelis,slobodno se javi nadleznima da ti daju moje mjesto,posto imas sve kvalifikacije edukatora,a i meni je dosadilo.
I molim te,zaobidji moje postove ako ti se ne dopadaju,a ja nemam vremena da analiziram tvoje.

Prije nekoliko godina sam sretala svaki dan djevojku,tad je isla u skolu,koja je bolovala od anoreksije.Bila je jezivo mrsava.Noge su joj bile debljine ruku.Nesto kasnije je umrla.
Tijelo ne moze bez hrane.I to raznovrsne.
Kljuc je u umjerenosti, kako rece Freja.
Sjecam se, jedno vrijeme su reklamirali neko kao ciscenje crijeva,ispiranje necim,ciscenje organizma od toksina navodno...da bi se kasnije ispostavilo da to nije zdravo.
Znaci,ne treba pretjerivati ni u cemu.
anoreksija je bolest a ne lekovito gladovanje ili post o čemu se ovde priča
povremeno gladovanje i hrišćanski pravoslavni post su ne samo korisni nego i apsolutno neophodni savremenom čoveku...od posta niko nije umro, dok se od mrsne hrane svakodnevno umire
dakle, post sredom i petkom i 4 velika pravoslavna posta donose veliku dobit našem telu i životu uopšte

anoreksija je bolest a ne lekovito gladovanje ili post o čemu se ovde priča
povremeno gladovanje i hrišćanski pravoslavni post su ne samo korisni nego i apsolutno neophodni savremenom čoveku...od posta niko nije umro, dok se od mrsne hrane svakodnevno umire
dakle, post sredom i petkom i 4 velika pravoslavna posta donose veliku dobit našem telu i životu uopšte
Znam sta je anoreksija.Navedeno je u kontekstu kako izgleda covjek koji gladuje.
Da li je posle 40 dana gladovanja blizi tom izgledu ili zdravom?

Где ископа Марину?
Она је тек почела са терапијским постом - Костарика, 21дан, чини ми се.
Али већ двадесетак година је веган, а последњих петнаестак је на 80/10/10 исхрани (чак је и превела истоимену књигу на српски).

Где ископа Марину?
Она је тек почела са терапијским постом - Костарика, 21дан, чини ми се.
Али већ двадесетак година је веган, а последњих петнаестак је на 80/10/10 исхрани (чак је и превела истоимену књигу на српски).
Одавно сам је видео и први пут видео да се неко тако храни. Она промовише тај начин исхране, издала је и књигу рецепата, али не убеђује друге да се тако хране. Рецимо, њени брат и сестра се не хране тако.

Ове године је била на том посту, има видео и о томе. Јесте, превела је ту књигу и последњих десет година (од 2012) се храни воћем, поврћем и умереним количинама семенки и орашастих плодова, и све то узима у сировом стању.

Ja sam na režinu autofagije zadnjih par godina.
Tako sam rešila sve probleme koji su mi se javljali povremeno, dok su hronični počeli da se povlače sami od sebe.
Дужи период о томе размишљам да практикујем а никако да почнем. Ако имаш који линк о томе да се упутим...ок знам има на гуглу свашта али ипак ти имаш искуства па да препоручиш нешто

Дужи период о томе размишљам да практикујем а никако да почнем. Ако имаш који линк о томе да се упутим...ок знам има на гуглу свашта али ипак ти имаш искуства па да препоручиш нешто
Jedeš sve normalno,...samo večera ti bude do 18 ili 19h. Ujutru kad ustaneš, popiješ samo čašu mlake vode i doručkuješ tek posle 10h. To je sve!

То ми је јутарња страст, навика од малена. :njam: Па рекох ако може ) зваћемо је полуаутофагија :mrgreen:
Е па добро, онда разумем. Мени је навика да га пијем увече. :D
Мислим да се чај уклапа у аутофагију. Понекад га попијем и ујутру, али увек прво воду чим устанем, јер сам жедан.

Е па добро, онда разумем. Мени је навика да га пијем увече. :D
Мислим да се чај уклапа у аутофагију. Понекад га попијем и ујутру, али увек прво воду чим устанем, јер сам жедан.
Кажу ујутро чим се устане чаша млаке воде најбоља за здравље..

Кажу ујутро чим се устане чаша млаке воде најбоља за здравље..
Мени је то природно, не ни навика, него потреба. Једноставно сам жедан.
Воду сам раније расхлађивао, али видео сам да ми то не прија. Сад пијем воду собне температуре.

Back