Gladovanje

Mislio sam umereno, ako imaš dosta zaliha sala možeš oušteno minimum 5 dana gladovanja XD
i šta dobijaš gladovanjem?
ništa, a bićeš nervozan ko pseto, i posle opet navališ na klopu i tako u krug.

za mršaviti treba jaka volja i vreme.
najmanje 1 godina, pa da vidiš neki efekat.

mesec dana tihe patnja da se organizam navikne na značajno manju količinu hrane.
i aktivnost kakva god, da potrošiš više kalorija nego što uneseš, i to je to.

i šta dobijaš gladovanjem?
ništa, a bićeš nervozan ko pseto, i posle opet navališ na klopu i tako u krug.

za mršaviti treba jaka volja i vreme.
najmanje 1 godina, pa da vidiš neki efekat.

mesec dana tihe patnja da se organizam navikne na značajno manju količinu hrane.
i aktivnost kakva god, da potrošiš više kalorija nego što uneseš, i to je to.
Ne mogu da se složim sa ovim, treća rečenica je tačna, a poslednja samo delimično tačna, ostalo je netačno.

Stotinama hiljada godina smo gladovali, nikad nije bilo dovoljno hrane, tek poslednjih pola veka možda polovina čovečanstva ima "dovoljno" hrane. Evoluirali smo uz ono što danas zovemo gladovanje, to nam je prirodni način funkcionisanja.

meni je trebala 1 godina da skinem 10 kg., ili možda malo više, u nekim godinama.
nisam bila čak ni buckasta, ali je meni bio višak. :fdlan:
godina discipline, i više se nisam gojila.
baždarena sam na određenu količinu, jedem da bi živela.

ti možeš da se slažeš ili ne, gldovanje nije normalno stanje.

Za to mi je rekla farmaceutkinja koja radi kod nas u apoteci,a iz mesta je.I kaze da mnogo puta brze deluje oralno nego na kozu.Nista sto se tice lekova ja ne radim na svoju ruku.Cak i ako mi specijalista prepise neki lek,nju pitam kako treba i sta.Kakve probleme mogu da izazovu.Sve mi objasni.Na zalost,a i dobro je za nju.Ide jos malo u penziju.

meni je trebala 1 godina da skinem 10 kg., ili možda malo više, u nekim godinama.
nisam bila čak ni buckasta, ali je meni bio višak. :fdlan:
godina discipline, i više se nisam gojila.
baždarena sam na određenu količinu, jedem da bi živela.

ti možeš da se slažeš ili ne, gldovanje nije normalno stanje.
Povremeno gladovanje danas je jedna od najčešće korištenih dijeta za mršavljenje, a unatrag desetak godina mnoge su studije potvrdile povoljan učinak na zdravlje, pa čak i liječenje nekih bolesti.

Činjenica jest da postoje čvrsti dokazi koji podupiru gladovanje kao način održavanja zdravlja, pa i metodu liječenja, no ono što treba razumjeti i prihvatiti jest pojam kontroliranog, ograničenog gladovanja.

Back