Gipsarski radovi

Владан

Buduća legenda
Poruka
37.700
Колико се оквирно крећу цене по кв-м, уграђивање гипсаних плоча за плафон поткровља. Површина од 100 кв-м, колико би ме коштало њихов рад плус материјал? Питам отприлике цена.

Мајстор за гипсане плоче ми тражи 18 евра по квадрату за спуштени плафон, са његовим материјалом и радом. Да ли је то скупо? Пошто раде мајстори у вашој околини? :think:

Poslednja izmena:
Договорио сам за 11 с тим да ја одрадим неопходне припреме, што и јесам. Уградио сам фолију, стиропор и минералну вуну Кнауф, као и на крају паронепропусну фолију.

А ево и две фотке..

Poslednja izmena:
E vala na takvu pripremu možeš i sam da postaviš gips .... i da uštediš minimalno pola para ... a možda i više ....

Samo kupi table, šrafove i šrafi direktno table u grede.... ja bi tako uradio .... možda eventualno lajsne za ćoškove .... posle da pregletuješ to je smejurija ...

E vala na takvu pripremu možeš i sam da postaviš gips .... i da uštediš minimalno pola para ... a možda i više ....

Samo kupi table, šrafove i šrafi direktno table u grede.... ja bi tako uradio .... možda eventualno lajsne za ćoškove .... posle da pregletuješ to je smejurija ...

...то сам и и ја хтео да му предложим. Одрадио човек две трећине посла. Узме шрафилицу и за пар дана заврши све сам.:)

Uh uh,pa nije bas tako.Postavka rostilja na plafon bas i nije posao za nekoga ko to nikada nije radio.Ne kazem da je to posao za genijalce,ali opet ako nikada nije radio...

Postavka staklene vune ili mineralne i stiropora je zaista prosta stvar,ali daleko da je to 2/3 posla.

Uh uh,pa nije bas tako.Postavka rostilja na plafon bas i nije posao za nekoga ko to nikada nije radio.Ne kazem da je to posao za genijalce,ali opet ako nikada nije radio...

Postavka staklene vune ili mineralne i stiropora je zaista prosta stvar,ali daleko da je to 2/3 posla.

На фоткама се виде греде. Ја би их оставио да се виде, само би их заштитио неким лаком, сад их има добрих и разних боја дрвета. Треба му евентуално један човек да придржава ове делове што се украјају...није то неки посао. Ја сам неке ствари само гледајући сконтао. Наравно, без правог алата ништа.:)

п.с. за модерацију

Свака част за овај део форума. Супер је. :D

Не бих се упуштао у уградњу упуштених гипсаних плафона јер нисам никада радио, немам алат нити помоћне раднике. Мислио сам да имам 100 квадрата, али тачним мерењем испало је око 85. Што и није претерана квадратура. Ипак ћу гипсарске радове препутити стручњацима, а ја могу већину осталог да одрадим као што и јесам и хоћу. Од уградње столарије, малтерисања, припреме за цеви централног грејања. Ламинате, глетовање и друго када дође на ред ћу да урадим. Сам сам развео каблове за ел. инсталације по кући и у контролу ми је дошао другар електричар и добио сам позитивну оцену. :klap::lol:

Не бих се упуштао у уградњу упуштених гипсаних плафона јер нисам никада радио, немам алат нити помоћне раднике. Мислио сам да имам 100 квадрата, али тачним мерењем испало је око 85. Што и није претерана квадратура. Ипак ћу гипсарске радове препутити стручњацима, а ја могу већину осталог да одрадим као што и јесам и хоћу. Од уградње столарије, малтерисања, припреме за цеви централног грејања. Ламинате, глетовање и друго када дође на ред ћу да урадим. Сам сам развео каблове за ел. инсталације по кући и у контролу ми је дошао другар електричар и добио сам позитивну оцену. :klap::lol:

:ok:...проблем је само повезати све то са разводном кутијом. Како си без алата спровео каблове?

Па који је алат потребан да би се спровели каблови? :confused: Километри 1,5 мм и 2,5 мм каблова, дозне, бланкир клешта, изолир трака, 2-3 пива :D

Си правио канале у зиду или...? болдовано...:lol:
Да. Почео сам са машином специјалном за ту намену која прави канале за ел. водове. Но пошто сам ја човек староморадан, и мрзело ме да вучем за собом онај огромни усисивач, ставио сам видијум плочу на брусилицу и удри. :super:

ovaj plafon mi se mnogo dopada

badroom%20Odessa1.png

Back