Ginuli smo da bi neko punio džepove

toz972

Poznat
Poruka
8.376
https://www.danas.rs/drustvo/milosevic-ginuli-smo-da-bi-neko-punio-dzepove/
Ratni veterani ispred Vlade Srbije u štrajku glađu već treći dan
Milošević: Ginuli smo da bi neko punio džepove
Ratni vojni veterani, učesnici rata iz 1999. godine, okupili su se i danas isped Vlade Srbije sa zahtevom da im se isplate ratne dnevnice.

0501foto-Aleksandar-Roknic-678x381.jpg

Ipak, izgleda da ih niko ne čuje jer, kako kažu, niko od predstavnika vlasti ih do sada nije saslušao, iako su tu od 17. oktobra.

– Borci više od pet godina vode sporove sa Ministarstvom odbrane, tužbama za diskriminaciju. Za to vreme država je isplatila sudske troškove u visini od 100 miliona evra, pojedinim advokatima, vojnim pravobraniocima i nekim državnim funkcionerima. Borci koji su tužili od ovog novca nisu dobili ni jedan dinar, čak su plaćali sudske takse. Kada su sudovi počeli da usvajaju tužbe za diskriminaciju troškovi su iznosili i više od 80.000 dinara. Na suđenjima je bilo jasno da postoje dilovi i da se uvećavaju sudski troškovi. Ginuli smo da bi neko punio svoje džepove. Sve što sam vam sada naveo slao sam Vučiću, Vulinu, Ani Brnabić, ali nikad nisam dobio odgovor, kaže Dejan Milošević, predsednik Udruženja boraca „Gvozdeni puk“.

– Nas je videlo i čulo samo nekoliko televizija, nekoliko medija, i niko više. Nas ovde gledaju kao pse, imamo već tri obećanja da će da nas prime, a u stvari nas lažu. Kažu nam da se nismo najavili. Ovo nema nigde na svetu, ovakav stav, ovaj zločin. Ipak, ostajemo ovde i očekujemo da će se ipak udostojiti da nas prime. Ali da nas ni ministar Đorđević ne vidi, da se nije udostojio da nas primi, to je nečuveno. Možemo mi da čujemo svaki odgovor pa i da to što tražimo nećemo dobiti. Bar tako da nam se obrate. Ovako se ne ponaša ni stoka, rekao nam je Radiša Jeremić, vojni veteran iz okoline Šapca.

On još navodi da su ratne dnevnice mnogima isplaćene u sedam opština na jugu Srbije, a da niko od njih, koji su se okupili nije dobio ni dinara. Zbog loše pozicije u kojoj se nalaze oni traže da se ukine diskriminacija, a pored Vlade Srbije obraćali su se i na adresu Vrhovnog kasacionog suda.

– Teško je sve ovo što nam se dešava, ali kada smo preživeli rat preživećemo i sve ovo. Štrajkujemo glađu već treći dan. Čujemo samo obećanja, ništa se konkretno ne dešava. Ali mi ostajemo ovde, da se borimo, i nema nazad. Dokazali smo na sudu da smo diskriminisani i nadam se nekoj pravdi, navodi Dejan Veličković, predsednik Udruženja „Oko sokolovo“ iz Niša.

Tokom današnjeg protesta jednom od veterana je pozlilo i on je prebačen u Urgentni centar.

Drobnjakovo „obećanje“
Zanimljivo je da je tokom današnjeg skupa pored njih prošao Zoran Drobnjak, direktor JP „Putevi Srbije“, oko koga su se okupili ratni vojni veterani sa pitanjem da li će biti ispunjeni njihovi zahtevi, ali su dobili samo šturi odgovor: „Biće, biće, to sigurno.“

Danas sam bio poslom u dragoj prestonici Beogradu.Prolazim pored Vlade Srbije i vidim šatore,ljude okupljene ispred vlade i poruke sa natpisima o pljački i ponižavanju ratnih veterana Srbije od strane vlasti.Čovek mi reče da su tamo već dve nedelje a ja koji pratim medije i vrlo sam zainteresovan za slučaj ratnih veterana nisam čuo informaciju o ovome.Zašto većina medija ne izveštava o ovome?Zašto država ponižava ljude koji su rizikovali svoje živote za ovu državu?Zašto niko neće ni da ih primi da razgovara sa njima?Da li su oni teret državi?Da li se država njih stidi?Nije ih se stidela kada im je slala pozive za mobilizaciju.Da li je pravedno da se advokatima koji su tobože zastupali ratne veterane do sada da 100 miliona eura od strane države?Pola ot tih para bi bilodovoljnoda se ratne dnevnice isplate i da na taj način država ispadne korektna prema onima koji su bili spremni da daju ono najbitnije što imaju za državu.

svuda u svetu u svim sistemima i svim religijama, ratni veterani su zaboravljena i marginalna grupacija jer svaka vlast ne zeli da se sramoti, posto brigom o njima priznaje svoje ratne grehe
jedino u komunizmu su ratni veterani profitirali i na ime "zasluga" 5 decenija terorisali ekonomski i mentalno sav radni svet svojim "zaslugama"

Ено у Хрватској се још увек множе и уживају бројне повластице.

svuda u svetu u svim sistemima i svim religijama, ratni veterani su zaboravljena i marginalna grupacija jer svaka vlast ne zeli da se sramoti, posto brigom o njima priznaje svoje ratne grehe
jedino u komunizmu su ratni veterani profitirali i na ime "zasluga" 5 decenija terorisali ekonomski i mentalno sav radni svet svojim "zaslugama"

Ја бих те најискреније замолио да ми објасниш ово твоје писаније,
да ми објасниш јер не видим никаквог резона у томе што пишеш
+
овај твој пост је веома увредљив за Људе,наше Србске Ратнике који
су проливали своју Крв да би Отаџбина била безбедна.

На потезу си.

Eto, ustaše se ne sramote već prizivaju nove ratove kroz podršku svojim zločincima zvanim branitelji.

Ја бих те најискреније замолио да ми објасниш ово твоје писаније,
да ми објасниш јер не видим никаквог резона у томе што пишеш
+
овај твој пост је веома увредљив за Људе,наше Србске Ратнике који
су проливали своју Крв да би Отаџбина била безбедна.

На потезу си.
idi pa citaj npr. kako su beneficije imali prosli ratni vetrani srpski koji su preziveli albaniju...samo toliko za pocetak
pa idi u najbogatiju zemlju na svetu usa pa vidi kako su prosli jadnici koji su osakaceni dosli iz vijetnama

a sto se tice implikacije koju mi u usta nameces izbori se sa svojim lazima sam a ne meni da podmeces sta sam rekao.
dodik je dezerter jer je dezertirao pre rata a nato ga je doveo u srpsku...i ima kucu na dedinjuu od nekoliko miliona evra... sta ti tu nije jasno?

za neznalice..jel broz napravio dil ssa vili brantom i odustao od ratnih reparacija za wwII, najveci deo koji bi isao obogaljenima?
pa se svelo na inicijativu samo nekoliko grupa koje su trazili odstetu sto su rmbali po nemackoj ko volvi u to vreme?
svaka drzava se lisava brige za te ljude, ili ne pokazuje dovoljno brige... ja reko kazite mi drzavu koja brine patriotski casno daje im stanove posao i beneficije do kraja zivota jer su ratovali? nema to nigde.

Ovde jesu jer ih ima svude i sve dilove u Srbiji prave oni sa SNSovcama.
pa onda nek se njima obrate...rekoh zasto su branitelji kategorija na nivou ustava.. zato sto su im stub te drzavnosti. ako ih spominju svaki dan i daju im toliko prostora normalno je da ce ih i ekonomski podrzati... neko koga boli patka i za zive znas koliko ga boli i za ljude koji su ratovali... pa u jna su muvali bre sa dnevnicama za vezbe i zaebavali rezerviste i drpali na svakom koraku... a ocekujete da ce vulin da se izbor za nesto ili ministar socijanih davanja onaj sofer ...ajde bre nemo ste naivni iako nesto urade uradice samo radi promocije..zna se kako se brine o ljudima.

za neznalice..jel broz napravio dil ssa vili brantom i odustao od ratnih reparacija za wwII, najveci deo koji bi isao obogaljenima?
pa se svelo na inicijativu samo nekoliko grupa koje su trazili odstetu sto su rmbali po nemackoj ko volvi u to vreme?
svaka drzava se lisava brige za te ljude, ili ne pokazuje dovoljno brige... ja reko kazite mi drzavu koja brine patriotski casno daje im stanove posao i beneficije do kraja zivota jer su ratovali? nema to nigde.
ne lupaj ima u republici srpskoj i stanovi i dobre inavalidnine i boracki dodatak

https://www.banjaluka.com/najave/sutra-podjela-kljuceva-za-142-stana-u-adi/?PageSpeed=noscript

https://trebevic.net/republika-srpska/godisnji-boracki-dodatak-povecan-za-34-odsto/

Хоћеш ,да ли имаш храбрости да се суочиш са било којим ратним ветераном
и да му кажеш ово што си написао,у лице?

SVAKO KO IDE U RAT JE OVCA. A kolika im je pamet pokazuje upravo ta cinjenica kako ih i narod i drzava tretiraju kada se rat zavrsi.
"Za ideale ginu budale". A prave patriote svoju zemlju brane direktno u neprijateljskom centru ........pa makar bio udaljen i 12 000 km od domovine.

pali provokatoru
i kad razgovaras na temi prvo prouci problem ratnih veterana u svim zemljama pa onda dodji sa izvinjenjem

Е,па не може то тако.
Ја инсистирам да ти Нама овде,поштованом аудиторијуму,објасниш своје Речи,овако си рекао:
" Ратни ветерани су профитирали на основу"..нечега

онда си рекао:"
-Они ратни ветерани који су преживели Албанију,имали су бенифиције"..

До јаја.

Значи ,они који су прешли Албанију су је прешли због Бенифција.

Дечко..
Иди на фајс,инстаграм...то је много здравије за тебе,.

Back