Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da izvinite ja sam pogresno postavila pitanje, mislila sam da odgode jer sam trebala dobiti 11tog ovog mjeseca ali sam koristila njih do 17tog jer nisam dobila da bih prestala sa koriscenjem kako mi je i dr rekla, ukoliko dobijem da prestanem i nakon zavrsetka menst da nastavim, pa sam pomislila da mozda mogu da odgode ciklus jer mi toliko kasni. Na pregledu sam bila 8og kada su mi i prepisane vaginalete, uzet papa, koji je u redu. Trudnoca nije ustanovljena ultrazvukom, jer nisam ni sumnjala da necu dobiti do 11tog, zato sam i pitala koji je period potreban za detekciju trudnoce.

e dr.poshto ste meni odgovorili i smirili me evo i moje drugarice kod mene pa ako vam nije teshko da odgovorite i njoj (da ne otvaramo i njoj nalog) :-))))))))) naime, ona je pre dva meseca imala prekid trudnoce, na kontrolnom pregledu je sve bilo u redu i od tad je imala dva uredna ciklusa na vreme, dr joj je rekao da ako dobije na vreme dodje ponovo za 3-6 meseci jer nema nikakvih komplikacija. Medjutim ona je posle drugog ciklusa ipak ponovo otishla kod dr-a jer je zaboga negde prochitala da iako prekid i period nakon toga prodju u najboljem redu mnoooogo kasnije moze da dodje do komplikacija koje se dese toliko kasnije da ih mnogo zena ne povezuju sa prekidom uopshte i dr. joj je rekao da je to GLUPOST! i da ako nema nikakvih problema i tegoba a UZ pokazuje da se sve vratilo u normalu i m. dobija na vreme NEMA KOMPLIKACIJA! shta vi mislite? da ide kod nekog drugog ili da prestane da chita ''gluposti''??? hvala josh jednom :-)))))))))

e dr.poshto ste meni odgovorili i smirili me evo i moje drugarice kod mene pa ako vam nije teshko da odgovorite i njoj (da ne otvaramo i njoj nalog) :-))))))))) naime, ona je pre dva meseca imala prekid trudnoce, na kontrolnom pregledu je sve bilo u redu i od tad je imala dva uredna ciklusa na vreme, dr joj je rekao da ako dobije na vreme dodje ponovo za 3-6 meseci jer nema nikakvih komplikacija. Medjutim ona je posle drugog ciklusa ipak ponovo otishla kod dr-a jer je zaboga negde prochitala da iako prekid i period nakon toga prodju u najboljem redu mnoooogo kasnije moze da dodje do komplikacija koje se dese toliko kasnije da ih mnogo zena ne povezuju sa prekidom uopshte i dr. joj je rekao da je to GLUPOST! i da ako nema nikakvih problema i tegoba a UZ pokazuje da se sve vratilo u normalu i m. dobija na vreme NEMA KOMPLIKACIJA! shta vi mislite? da ide kod nekog drugog ili da prestane da chita ''gluposti''??? hvala josh jednom :-)))))))))

Toliko.

ja bih nesto pitala,
imam 3 grupu sekreta, pre dve godine sam radila cervikalni i vaginalni bris, i nisu bile izolovane bakterije, nalaz je bio uredan. Prosle nedelje sam radila bakterioloski vaginalni bris, bris na hlamidiju, ureaplazmu i mikroplazmu, svi brisevi su negativni, sto znaci da nemam nista od toga. cak na vaginalnom brisu pise da nema ni candide.
e sad mene buni ta 3 grupa, sta znaci III grupa, ukoliko su svi brisevi dobri. samo sto sam ja sad htela i da uradim ponovo i cervikalni bris, ali je ginekolog to preskocio, ne znam zasto.
hvala puno, pozdrav :)

draga dr, jel tahchno da sam izgled sekreta nije zabrinjavajuci ukoliko isti nije pojachan i nema nikakvih drugih tegoba? Ovo vas pitam zato shto se meni proshle godine desilo da mi se par dana posle M. pojavilo malo zuckasto ili bez sekreta na veshu, otishla sam kod dr. i uradjen mi je i papa i vs i cs i hlamidija........ i svashta neshto,sve je bilo u redu a i dr mi je i pre analiza rekla da to verovatno nije nishta? Jel to moguce? Nije bash normalno da sekret ima boju? Shta je to sve shto moze da izadje iz nas a da ne trchimo doktoru odmah zbog toga? HVALA!

ja bih nesto pitala,
imam 3 grupu sekreta, pre dve godine sam radila cervikalni i vaginalni bris, i nisu bile izolovane bakterije, nalaz je bio uredan. Prosle nedelje sam radila bakterioloski vaginalni bris, bris na hlamidiju, ureaplazmu i mikroplazmu, svi brisevi su negativni, sto znaci da nemam nista od toga. cak na vaginalnom brisu pise da nema ni candide.
e sad mene buni ta 3 grupa, sta znaci III grupa, ukoliko su svi brisevi dobri. samo sto sam ja sad htela i da uradim ponovo i cervikalni bris, ali je ginekolog to preskocio, ne znam zasto.
hvala puno, pozdrav :)

Ne znaci nista, ako su brisevi ok sve je u najboljem redu.
Ja se vodim nalazom brisa ne grupom vaginalnog sekreta.

draga dr, jel tahchno da sam izgled sekreta nije zabrinjavajuci ukoliko isti nije pojachan i nema nikakvih drugih tegoba? Ovo vas pitam zato shto se meni proshle godine desilo da mi se par dana posle M. pojavilo malo zuckasto ili bez sekreta na veshu, otishla sam kod dr. i uradjen mi je i papa i vs i cs i hlamidija........ i svashta neshto,sve je bilo u redu a i dr mi je i pre analiza rekla da to verovatno nije nishta? Jel to moguce? Nije bash normalno da sekret ima boju? Shta je to sve shto moze da izadje iz nas a da ne trchimo doktoru odmah zbog toga? HVALA!

Tokom ciklusa se menja boja i oblik vaginalnog sekreta.
Ne bih bas na tvoje pitanje dala odgovor da nema covek razloga za zabrinutost.
Kod nas zene ignorisu neke simptome danima, da ne kazem mesecima i godinama.
Kada primetis nesto sto odstupa od uobicajenih simptoma i duze traje, javi se lekaru.

hvala puno dr, a sad imam jos jedno pitanje
jutros sam bila kod ginekologa u dz da bih odnela nalaze briseva, i da bih videla sta da radim zbog 3 grupe, cisto da vidim sta dalje. takodje sam i jutros promenila ginekologa, i na pregledu mi je rekla da imam neke papilomcice, naravno kad sam pitala sta je to, jer mene to odmah asocira ha HPV viruse, jer je ona i spominjala da ima neke viruse. medjutim rekla mi je da to nije nista strasno, ali da ako se ne leci ti papilomi mogu prerasti u kondilome. a za lecenje tih papiloma mi je dala vaginalete joda, sto je meni bas cudno, jer kolko ja znam vaginalete joda su samo za ciscenje, kako bih ja to laicki nazvala. a cudno mi je jer sam i prosle godine bila kod ginekologa ali privatno, s tim sto mi ta dr nije radila kolposkopiju. mozda se te promene uocavaju samo uz pomoc kolposkopa. ma skroz mi je sve cudno i nelogicno. a i ginekolog koji mi je radio briseve prosle nedelje mi je rekao da je kod mene sve u redu, i da on ne vidi nikakav problem. opet kazem mozda se papilomi mogu otkriti smao uz pomoc kolposkopa. odoh da pogledam i na netu o papilomima
hvala jos jednom i veliki pzodrav

dr:
Tokom ciklusa se menja boja i oblik vaginalnog sekreta.
Ne bih bas na tvoje pitanje dala odgovor da nema covek razloga za zabrinutost.
Kod nas zene ignorisu neke simptome danima, da ne kazem mesecima i godinama.
Kada primetis nesto sto odstupa od uobicajenih simptoma i duze traje, javi se lekaru.
da li je sigurno ako dva puta godishnje idem kod lekara da nishta toliko strashno ne moze da mi se desi ili ima ,da tako nazovem, nekih galopirajucih bolesti,upala,infekcija pa ako se ne obrati paznja na simptome, do sledeceg redovnog pregleda moze da bude vec ozbiljno?

sta mi preporucujete da uradim od nalaza ako mi kasni 16 dana a test na trudnocu je negativan i vrijednost hormona beta nula.
Nedavno sam radila samo vaginalni ultrazvuk, nalaz je endometrijum debljine 6 mm, kavum prazan, uterus normalne morfoliogije. desni ovarijum 20x30mm i lijevi 19x19mm oba urednog eho utiska
i papa nalaz stepen 3 grupa 2 nesto eritrocita, receno mi je da je sve u redu, i poslata sam kuci na daljem pokusavanju zatrudnjenja. Da li se neko ko se razumije u nalaz slaze da je sve u redu il da moram dalje raditi pretrage. A vec sam gore navela da pokusavam zatrudnjeti 3 mjeseca.
Hvala puno

da li je sigurno ako dva puta godishnje idem kod lekara da nishta toliko strashno ne moze da mi se desi ili ima ,da tako nazovem, nekih galopirajucih bolesti,upala,infekcija pa ako se ne obrati paznja na simptome, do sledeceg redovnog pregleda moze da bude vec ozbiljno?

Da li je sigurno izaci na ulicu, mozda ti padne saksija na glavu?
Nemojmo sad ici u paranoju, redovne kontrole i sve ce biti ok.
Pozz!

sta mi preporucujete da uradim od nalaza ako mi kasni 16 dana a test na trudnocu je negativan i vrijednost hormona beta nula.
Nedavno sam radila samo vaginalni ultrazvuk, nalaz je endometrijum debljine 6 mm, kavum prazan, uterus normalne morfoliogije. desni ovarijum 20x30mm i lijevi 19x19mm oba urednog eho utiska
i papa nalaz stepen 3 grupa 2 nesto eritrocita, receno mi je da je sve u redu, i poslata sam kuci na daljem pokusavanju zatrudnjenja. Da li se neko ko se razumije u nalaz slaze da je sve u redu il da moram dalje raditi pretrage. A vec sam gore navela da pokusavam zatrudnjeti 3 mjeseca.
Hvala puno

Sve dalje u konsultaciji sa ginekologom.

izvini sto sam dosadna, ali me interesuje, da li papilomi mogu da se vide i golim okom, ili samo uz pomoc kolposkopa.
da li bih mogla da uradim test za hpv viruse, da li tako nesto postoji, gde bi se videlo koji je tacno uzrocnik, tj. koji hpv virus ja imam. videla sam u jednoj privatnoj klinici da postoji test za hpv.
jako me cudi jer sam prosle godine u julu bila na pregledu kod doktorke privatno, ali nije radjena kolposkopija, jer u ordinaciji ne postoji kolposkop. a ako se papilomi mogu videti samo uz pomoc kolposkopa onda je to sasvim ok.
ali posto sam i briseve radila privatno, jer je u batutu velika guzva, ginekolog koji je radio briseve je rekao da je sa mojim zdravljem sve super, i da on on ne vidi kod mene bilo kakav problem. to me je malo bas zacudilo jutros.
a bas bih zelala da dobijem savet sta bih mogla i kako bih mogla to da proverim, prosto da budem sigurnija
hvala unapred pozdrav

Ajde malo spusti loptu na zemlju, molim te!
Papilomi nisu kondilomi i ne zahtevaju momentalno testiranje na HPV. Vide se i bez kolposkopa.
Povidon jod ti je dala za tu tvoju III grupu , malo dezoficijensa.

pojacan sekret moze u kombinaciji sa uloscima (narocito dnevnim) izazvati papilomatozu,pisano vec o tome. Imas pretrazivac bas za ovu temu pa u okviru teme nadji te postove.
I ne dizi paniku, gde joj mesta nema, vazi?

Treba mi savet, sta je najbolje za uklanjanje kondiloma iz vulve. Lekar mi je preporučio uklanjanje laserom u svojoj privatnoj ordinaciji.Čitala sam da kada se uklanjaju laserom da se navraćaju u 50 do 70% slučajeva. Moja drugarica je imala kondilome spolja i otklonila ih je u domu zdravlja sa nekim rastvorom. Nisu joj se vise navratile. Hvala!!!
:confused:

Poslednja izmena:
Postovanje,
Lupam glavu....:dash:
Molim Vas da mi neko kaze nesto konkretnije o rezultatima s obzirom da je po prvom uzorku konstatovana aspermija (premda smo "ubedjeni" da uzorak nije bio "dobar " ako to vec moze da se desi). Hormonski status supruga sa sledecim parametrima je:
FSH 19,2 (1,6-12)
LH 5,3 ( <6,1 )
Prolaktin 188,4 (38-360)
Testosteron 8,8 ( 9,9-27,8) :rtfm:
Vidim i ja sta tu ne stima, medjutim po misljenju citiram ""To je u redu..." :dontunderstand: nisam sigurna sta to znaci. Predlozena je vestcka sa punkcijom itd
Interesuje me :Sta je ovde u redu? I da li na osnovu ovakvih hormonskih rezultata zaista mozemo ocekivati "bolji" rezultat (koji je bio 0 ) od drugog "boljeg" uzorka
Hvala! :bye:

dr:
Da li je sigurno izaci na ulicu, mozda ti padne saksija na glavu?
Nemojmo sad ici u paranoju, redovne kontrole i sve ce biti ok.
Pozz!

ma jesu dr. redovne kontrole ali sam ja evo proshle godine promenila ginekologa (divna jedna zena) zato shto dva lekara pre nje nisu hteli nikad da mi rade hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu OBOJE su svaki put rekli AMA NEMA POTREBE!!! OVDE JE SVE SAVRSHENO! I ja lepo promenim dr.kad ono ISTO i jedva nateram zenu da mi uradi hlamidiju, za ovo drugo nije htela ni da chuje!!! ''SAVRSHENO SAVRSHENO'' da...ja ipak mislim da treba da idem kod psihijatra a ne kod ginekologa!!!!!!!:dash:

Postovanje,
Lupam glavu....:dash:
Molim Vas da mi neko kaze nesto konkretnije o rezultatima s obzirom da je po prvom uzorku konstatovana aspermija (premda smo "ubedjeni" da uzorak nije bio "dobar " ako to vec moze da se desi). Hormonski status supruga sa sledecim parametrima je:
FSH 19,2 (1,6-12)
LH 5,3 ( <6,1 )
Prolaktin 188,4 (38-360)
Testosteron 8,8 ( 9,9-27,8) :rtfm:
Vidim i ja sta tu ne stima, medjutim po misljenju citiram ""To je u redu..." :dontunderstand: nisam sigurna sta to znaci. Predlozena je vestcka sa punkcijom itd
Interesuje me :Sta je ovde u redu? I da li na osnovu ovakvih hormonskih rezultata zaista mozemo ocekivati "bolji" rezultat (koji je bio 0 ) od drugog "boljeg" uzorka
Hvala! :bye:

Nije mi bas najasnije sta je zapravo pitanje.

Izvinjavam se.
Da li su ovi hormonski rezultati "u redu"? Da li moze biti drugi spermogram bolji ili dobar na osnovu ovih rezultata posto sam citala da FSH uzrokuje sterilitet i da se povisen ne moze terapijski resiti. Prvi spermogram je bio 0 . Cekamo da prodje mesec dana do davanja drugog uzorka -po savetu (bez terapije)Jos smo na pocetku i gajimo mozda lazne nade ?
Hvala

Treba mi savet, sta je najbolje za uklanjanje kondiloma iz vulve. Lekar mi je preporučio uklanjanje laserom u svojoj privatnoj ordinaciji.Čitala sam da kada se uklanjaju laserom da se navraćaju u 50 do 70% slučajeva. Moja drugarica je imala kondilome spolja i otklonila ih je u domu zdravlja sa nekim rastvorom. Nisu joj se vise navratile. Hvala unapred!!!

Da si malo vise pretrazila ovu temu nasla bi odgovor.:)
Nije toliko stvar u tehnici koliko u vestini onoga ko radi uklanjanje promena.
A svaki lekar ima metodu kojom bolje vlada i sa kojom ima bolje rezultate te je prema svom iskustvu i preporucuje. A da li je to u privatnoj ordinaciji ili gde vec to je prica za neku drugu temu.
Jednostavno nema garancija da se kondilomi nece vartiti cime god ih skidala.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back