Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav, prvi put sam na forumu i treba mi pomoc.
Imam 33 godine, planiram bebu sto pre pa sam nedavno uradila papa test gde su rezultati bili sledeci pa II, va III i pri tom mi je lekar rekao da je taj nalaz sasvim u redu. Medjutim, posto sam se pozalila na pojacan sekret, narocito u periodu pre samog ciklusa, i to vec duze vreme, upucena sam u privatnu laboratoriju sa brisem cerviksa. Nalaz je sledeci: pod aerobnim uslovima: escherichia coli-mali broj u cistoj kulturi pod anaerobnim uslovima: lactobacillus spp. Mikoloskom kulturom patogene glivice nisu izolovane. U direktnom prepratu: epitelne celije plocastog epitela, gram pozitivni bacili (l) , gram negativni bacili, redak leukocit recite mi nesto vise o ovom nalazu i da li treba da budem zabrinuta? Koliko mi vremena treba da se izlecim u potpunosti? Zahvaljujem.

Molim vas za jednu informaciju ako CA 125 iznosi 108,3 da li je u pitanju kancer ?
Na pregledu za utvrdjivanje trudnoce uocili su da mi je desni jajnik duplo veci i da imam cistu 45x54. .
Uplasena sam jer se i po doktorki video strah i poslala me na ponovno vadjenje CA da se uveri da nije greska?
Koliko je to opasno kao i sama operacija?
Hvala u napred

Pozdrav, prvi put sam na forumu i treba mi pomoc.
Imam 33 godine, planiram bebu sto pre pa sam nedavno uradila papa test gde su rezultati bili sledeci pa II, va III i pri tom mi je lekar rekao da je taj nalaz sasvim u redu. Medjutim, posto sam se pozalila na pojacan sekret, narocito u periodu pre samog ciklusa, i to vec duze vreme, upucena sam u privatnu laboratoriju sa brisem cerviksa. Nalaz je sledeci: pod aerobnim uslovima: escherichia coli-mali broj u cistoj kulturi pod anaerobnim uslovima: lactobacillus spp. Mikoloskom kulturom patogene glivice nisu izolovane. U direktnom prepratu: epitelne celije plocastog epitela, gram pozitivni bacili (l) , gram negativni bacili, redak leukocit recite mi nesto vise o ovom nalazu i da li treba da budem zabrinuta? Koliko mi vremena treba da se izlecim u potpunosti? Zahvaljujem.

Postoji citava tema o e.coli.
Mislim da ce ti iskustva sa te teme dati siru sliku.
Sve zavisi, moze da traje lecenje mesecima, a moze da se sve zavrsi sa par kutija antibiotika.

Molim vas za jednu informaciju ako CA 125 iznosi 108,3 da li je u pitanju kancer ?
Na pregledu za utvrdjivanje trudnoce uocili su da mi je desni jajnik duplo veci i da imam cistu 45x54. .
Uplasena sam jer se i po doktorki video strah i poslala me na ponovno vadjenje CA da se uveri da nije greska?
Koliko je to opasno kao i sama operacija?
Hvala u napred

Najgore sto bi mogli sada da uradimo jeste da ti na osnovu poluinformacija dajemo odgovor.
Obrati se svom lekaru jer je ona jedina u potpunosti upoznata sa tvojom medicinskom istorijom.

Pozdrav svima,
zanima me, ako mi ciklus traje 25-26 dana jel znachi da neshto nije u redu ako sam sad dobila 22-og dana, idem redovno kod doktora i poslednji put sam bila u martu i uvek je sve u redu i pregledi i brisevi i ultrazvuk ali poshto sad imam ne mogu da odem opet kod doktora a i rekla mi je da dodjem za 6 meseci do godinu dana i da ranije nema potrebe. Josh neshto me zanima poshto to nisam nikad nikoga pitala, da li mozda znate koja je normalna boja m.krvarenja, nikad ranije nisam razmishljala o tome ali predpostavljam da ima nekih pravila kako ono izgleda. Hvala

Uobičajeno se smatra normalnim dobiti menstruaciju između 21. do 31. dana ciklusa. Čak i ako se ponekad dogodi ranije ili kasnije od toga, i to je u redu. Ponekad mjesečnica urani ili zakasni zbog raznih faktora, od stresa do prehlade. S obzirom da si bila kod ginekologa i sve je u redu, nemaš se zašto brinuti.

(nisam medicinar, pa neka me dr. slobodno ispravi ako griješim)

hvala ti puno,bash sam bila zabrinuta da to nije ipak mnogo rano a nadam se da cu od dr. dobiti i drugi deo odgovora poshto ne znam da li normalno da u toku m. povremeno izadje i chisto crvena krv, chini mi se da sam negde prochitala da to nije normalno mada se meni to ponekad deshava a moja dr kaze da je kod mene sve uredno.

Sve je ok ne brini se, nase telo reaguje i na stres i na promenu godisnjeg doba, i temperaturne razlike, ishranu...
Sto se tice boje menstrualne krvi ,ona se menja kako krvarenje odmice.
Naravno da je i crvena, pa sa vremenom tamni....

Molim Vas da mi odgovorite na pitanje, kakva je ovo dijagnoza>

carcinoma planocellulare PVU nonkeratoides, sifra C 53,stadijum III b.
Skoro su joj, nasi doktori u Doboju, radili neki nalaz i stavili sifru N88 s tim da nikada nije radjen kolordopler niti marker na tumor.Ostali unutrasnji organi su u redu.
Radi se o mojoj mami koja ima 55 god. i svakodnevna krvarenja.Ljekari iz Beograda su odlucili da ide na zracenje u Kamenicu i ne zele da joj urade operativni zahvat.

Interesuje me koliko je to ozbiljno i kakve su joj sanse za oporavak?
Svjesna sam da situacija nije bas najbolja.
Unaprijed hvala na razumijevanju

ja se stvarno izvinjavam ako sam dosadna oko boje m.krvarenja ali evo ja sad imam i chetvrti dan mi je krv i dalje jarko crvena, prvi dan je bila tamna,dva dana jako crvena i danas ide jako malo vec kao da prestaje ali na papiru i dalje jarko crvena krv, zvala sam dr da dodjem ona kaze da ako prestaje i ide sve manje ne dolazim, ja sam prestravljena jer ovo izgleda kao sveza krv a uz to nema nikakav miris kao ni onaj kao kad dobijem a danas izadju tel po dve tri kapi ali crvene crvene! Zashto ovo??? Ja nikad nisam pila nikakve pilule,nisam imala nikakvih bolesti, poslednji pregled mi je bio u martu a poslednji papa u decembru( jer dr kaze da ga radim na godinu dana jer mi je grlic ''savrshen'') nisam imala odnose ne pamtim od kad. Jel moze ovo da bude neshto ozbiljno???

ja se stvarno izvinjavam ako sam dosadna oko boje m.krvarenja ali evo ja sad imam i chetvrti dan mi je krv i dalje jarko crvena, prvi dan je bila tamna,dva dana jako crvena i danas ide jako malo vec kao da prestaje ali na papiru i dalje jarko crvena krv, zvala sam dr da dodjem ona kaze da ako prestaje i ide sve manje ne dolazim, ja sam prestravljena jer ovo izgleda kao sveza krv a uz to nema nikakav miris kao ni onaj kao kad dobijem a danas izadju tel po dve tri kapi ali crvene crvene! Zashto ovo??? Ja nikad nisam pila nikakve pilule,nisam imala nikakvih bolesti, poslednji pregled mi je bio u martu a poslednji papa u decembru( jer dr kaze da ga radim na godinu dana jer mi je grlic ''savrshen'') nisam imala odnose ne pamtim od kad. Jel moze ovo da bude neshto ozbiljno???

Ne verujem, ajde malo se opusti.

Molim Vas da mi odgovorite na pitanje, kakva je ovo dijagnoza>

carcinoma planocellulare PVU nonkeratoides, sifra C 53,stadijum III b.
Skoro su joj, nasi doktori u Doboju, radili neki nalaz i stavili sifru N88 s tim da nikada nije radjen kolordopler niti marker na tumor.Ostali unutrasnji organi su u redu.
Radi se o mojoj mami koja ima 55 god. i svakodnevna krvarenja.Ljekari iz Beograda su odlucili da ide na zracenje u Kamenicu i ne zele da joj urade operativni zahvat.

Interesuje me koliko je to ozbiljno i kakve su joj sanse za oporavak?
Svjesna sam da situacija nije bas najbolja.
Unaprijed hvala na razumijevanju

Zao mi je ali sifre i sluze za to da se zastiti privatnost pacijenta.
Razumem da je mama u pitanju ali informacije ovakvog tipa se dobijaju od lekara koji vodi pacijentnkinju, ne po interenetu.

Zdravo narode :-)

slucajno trazeci na int malo vise obavjestenja o endometriozi na nasim stranicama naisla sam na temu koja je postavljena prije 2,5 god. ali je sada i ujedno zakljucana tako da sam otvorila novu temu,cisto da pomognem nekom svojim savjetom.Zivim u Njemackoj i o slucaju zvanom endometrioza nikad do nedavno nisam ni cula.Imala sam sve siptome endometrioze a pojma nisam imala ni o cemu.Sa tim da smo htjeli bebu i poceli da radimo na tome vec par mjeseci i kako se nista nije desavalo meni jednostavno nesto nije dalo mira da cekam vrijeme koje doktori smatraju normalnim da je za cekati,ja sam slagala doktoru da vec vise od 2 god pokusavamo ali nista.Mada realno kada pogledam mi se i ne pazimo vec vise od 2 god i mislila sam u sebi,pa za to vrijeme je moralo nekad da se desi,mada smo kao prije par mjeseci odlucili da radimo na tome.Imala sam od 30 dana ili 31 u mjesecu,vise od 20 dana povisenu temp,uvijek oko 37.2.To me je uzasno nerviralo i uvijek kad sam radila kontorle krvi i urina sve je bilo ok.Bolovi u krstima nenormalni i u poslednje vrijeme sve cesci i jaci,kucni doktor mi je rekao da je to od kicme,mada mi je kicma skroz u redu (bila kod ortopeda).Bolne menstruacije i bolni odnosi,kad te pogodi negdje tamo i boli nenormalno,da dobijes strah da dalje nastavis i naravno bolne menstruacija,neredovan ciklus i ne vise normalan i obilan kao prije.Doktor mi je rekao da samo radi reda mjerim jedan mjesec unutasnju temp,cisto da vidimo da li imam ovulaciju.Kad sam mu odnijela moj kalendar sto sam mjerila temp odmah je rekao da idem na snimanje,ne znam kako se na nasem zovem,Kroz pupak ide kamera i na stomaku sijeku dva mala reza,tacno gdje budu jajnici.Sa tom kamerom direkt vidi sta je sve u pitanju.Trazila sam da ako nadju da odmah sve otklone iz tog razloga da ne moram dva puta da radim.Nasli su mi endometriozu III stadium,endometrioza cistu na lijevom jajniku,miom i normalne ciste.Otklonili su sve i evo danas posle 6-og dana operacije se super osjecam.Prvi dan je bio najgori,sa bolovima,a druga dva dana ne toliko.I sada sam jako sretna da je to iza mene,mada se nadam da cu brzo ostati trudna jer endometrioza se u roku 5 godina pretezno vraca,a samo ako zena rodi onda je jako mala mogucnost da se vrati.Citala sam na staroj temi da neke pokusavaju sa AB da uniste endometriozu.Od toga nema nista,ne postoji medikament ili inekcija za nju,to je neispitana bolest i niko ne zna ni kako a ni zasto se dobija,Zena kad je ima fakticki je neplodna,rijetko koja da moze ostati trudna (mozda na pocetku endom.),ali taj plod i izgubi.Moze se samo otkriti sa operacijom tj. kako je jedna vec na staroj temi napisala kada te otvore.Doktor moze da sumnja na nju,ali da zna da je 100% endom. nema sanse,jer na ultrazvuku izgleda ka sasvim normalna cista.Mislim da sam je prostudirala za ovih 6 dana. :-) Ako ko ima pitanja moze slobodno da postavi,rado cu odgovoriti.Jako dosta zena u danasnje vrijeme je ima,ali to i ne znaju,najcesce ih otkrivaju u 28 god kad zena pozeli dijete i pocne da radi na tome,a ono ne funkcionise.I sama sam je u tim godinama otkrila a ko zna od kada je imam jer je vec u pred najgorem stadiumu bila. Veliki pozdrav i nadam se da sam bar nekom malo pomogla.

Poslednja izmena:
dr. hvala puno na strpljenju,evo vec je tamnije i prolazi, ja sam shto se toga tiche uvek u shoku, stalno neshto gledam, mirishem, pritiskam,trchim kod doktora iako mi nikad nije bilo nishta, pa mi mnogo znachi shto i vas,pored svoje dr, mogu da ispitujem, da ne kazem maltretiram :-) hvala!

dr. hvala puno na strpljenju,evo vec je tamnije i prolazi, ja sam shto se toga tiche uvek u shoku, stalno neshto gledam, mirishem, pritiskam,trchim kod doktora iako mi nikad nije bilo nishta, pa mi mnogo znachi shto i vas,pored svoje dr, mogu da ispitujem, da ne kazem maltretiram :-) hvala!
Ochigledno nisi svesna koliko psiha mozhe na utiche na rad organizma. :)
Opusti se! Redovne posete ginekologu, 'zdrav zhivot', i bez brige budi. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back