Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U Leskovcu na odelenju transfuzije u gradskoj bolnici.Nacelnik je cak dva puta proveravao i rekao je da je sve u redu tj.nema nista da pise kao na ranijim rezultatima vec samo kontrola za tri nedelje,a to je za neki dan pa ce mo videti.Ranije je govorio da je to 1:2 zanemarljivo i da ce se pratiti stanje.Na svim kontrolama je bilo tako(znaci ni manje ni vise)osim na zadnjoj kada ih nema??? Licno mislim da je to nemoguce!!!

Javite nam sta su pokazali novi rezultati.
Dobro je da je titar bio mali ranije, ali opet mi je cudno da nema antitela...no, kao sto rekoh nisam sigurna pa da ne pricam napamet.

U Leskovcu na odelenju transfuzije u gradskoj bolnici.Nacelnik je cak dva puta proveravao i rekao je da je sve u redu tj.nema nista da pise kao na ranijim rezultatima vec samo kontrola za tri nedelje,a to je za neki dan pa ce mo videti.Ranije je govorio da je to 1:2 zanemarljivo i da ce se pratiti stanje.Na svim kontrolama je bilo tako(znaci ni manje ni vise)osim na zadnjoj kada ih nema??? Licno mislim da je to nemoguce!!!

Bice sve ok, bez brige.

Htela bi da pre nego sto ostanem trudna,uradim kompletnu analizu na sve bakterije i bolesti da bih bila sigurna da sam potpuno zdrava jer nikada nisam radila analize tog tipa(samo papu,sekret...).Zanima me sta tacno da zahtevam od svog ginekologa da mi uradi i da li to sve moze uraditi ginekolog ili se nesto radi u laboratoriji?

evo imam problem...pa ako mozemo zajedno da ga resimo....koristila sam terapiju hemomicin tablete pa vaginalete isto hemomicin i jos neki sastojak....Dobila sam negde 5.marta a te veceri sam trebala da stavim cetvrtu vaginaletu...bilo je onako rozkasto...ne kao ranije...sutradan sam imala jako malo da bi mi onda drugi dan nestalo skroz.....Zatim juce sam imala odnose sa suprugom i kada sam se obrisala pre kupanja na papiru sam videla isto tako rozkasto nesto...mi inace pokusavamo da dobijemo bebicu pa ne znam da li sam mozda trudna...mada idem danas kod mog ginekologa ali sam nestrpljiva :)....hvala unapred

pijem yasmin,evo vec 6 mesec.necu da ih krivim za to sto sam se ugojila,ali evo vec 2 meseca pokusavam da skinem kilazu i nista ne uspevam! bukvalno ni pola kile.
imam inace 19 god,i pocela sam da ih pijem zbog bolnih menstruacija.i mnogo su mi pomogle.
ali razmisljam se da prestanem.
sad me zanima,za koliko ce mi se hormoni vratiti u prethodno stanje?(ja se izvinjavam ako se ne izrazavam pravilno :) )

i da li cu opet imati iste probleme sa menstruacijom?
ne znam da li da prestanem da ih pijem ,ili da nastavim ko konj da se mucim da skinem visak.
kilaza mi jako smeta,ali se i plasim da prestanem da ih pijem.
uh,valjda ste me razumeli sta sam htela da pitam :) jer ni ja ne znam koliko sam dobro formulisala,heh.
hvala!

pijem yasmin,evo vec 6 mesec.necu da ih krivim za to sto sam se ugojila,ali evo vec 2 meseca pokusavam da skinem kilazu i nista ne uspevam! bukvalno ni pola kile.
imam inace 19 god,i pocela sam da ih pijem zbog bolnih menstruacija.i mnogo su mi pomogle.
ali razmisljam se da prestanem.
sad me zanima,za koliko ce mi se hormoni vratiti u prethodno stanje?(ja se izvinjavam ako se ne izrazavam pravilno :) )

i da li cu opet imati iste probleme sa menstruacijom?
ne znam da li da prestanem da ih pijem ,ili da nastavim ko konj da se mucim da skinem visak.
kilaza mi jako smeta,ali se i plasim da prestanem da ih pijem.
uh,valjda ste me razumeli sta sam htela da pitam :) jer ni ja ne znam koliko sam dobro formulisala,heh.
hvala!
Nisam dr ali sam pila Logest 2 godine pa možda mogu da ti odgovorim.... Niko ne može da zna kako će ti izgledati menstruacije kad prestaneš... Meni su recimo bile manje bolne ali sam prva 3 meseca po prestanku dobila u dogledno vreme, pa se to oteglo na 44-46 dana... zato sad radim analize da opet počnem...
A ti se lepo malo fizički aktiviraj, izbaci slatkiše i kalorične grickalice, pij vodu i uz malo istrajnosti videćeš rezultate! :bye:

Izmeri puls kako ja volim da kazem peske, ne digitalnim aparatom.
Puls se meri na vratnoj arteriji ili na zglobu bilo koje ruke postavljanjem tri srednja prsta na to mesto. Najlakše je izbrojati broj otkucaja u 10 sekundi i pomnožiti sa 6 ili broj otkucaja u 15 sekundi pa puta 4.
Da vidimo kakav je puls tu.

A ubrzan puls ti je od gyniprala, bese to uzimas?

Hvala na savetu za brojanje, nazalost nemam u komsiluku stare dobre merace za pritisak i osudjena sam na ovaj digitalni. Da pijem gyinipral 3x1 i popila sam ga 1,5h pre nego sam merila pritisak. Posto me je uhvatila panika kad sam videla otkucaje srca pritisak mi je skocio na 133/85 pa sam popila m-dopu od koje se komiram po 4-5 sati.
Hvala na odgovoru sad sam mirnija,
Pozdrav

133/85 pritisak nije za paniku ali jeste od bespotrebne pamike, a tahikardija je od giniprala - nerprijatno ali nista bitno sto Bensedin od 2 mg nece resiti (po potrebi ako bas mnogo odskacete od poda!). Prestanite da pijete metil dopa ako Boga znate. Zasto pijete gynipral? U kom ste mesecu? Hajte Vi lepo na kliniku na pregled, kod nekog ko zna sta radi. Jeste imali kontrakcije pa pijete ginipral isli su VAm dali hormone onako iz zabave (sto je danas izgleda moderno - svim trudnicama, posebno ako su blizu tridesetih, odmah daju ginipral po default-u ko da su to bombone!).

Poslednja izmena:
P.s. Ima daleko bezbednijih i boljih lekova za kontrolisanje kontrakcija od giniprala a sa manje nezeljenih efekata. Cak i ako nisu registrovani kod nas, mogu da se nabave i Vas ginekolog mogao bi o tome makar da VAs obavesti a ne da Vas trese ginipralom. ... (da ne verujes...)

U 28. nedelji sam i gynipral pijem skoro dva meseca isprva na 4 sata pa na 6 i sada pijem na 8 sati, do sada nisam osecala nikakve poteskoce. Posle nedelju dana od kada mi se pojavio visok pritisak dr me je poslala kod interniste koja mi je rekla da nastavim da pijem m-dopu al da pratim pritisak tokom dana (sto ja inace radim) i da posto mi pritisak ne skace u vecernjim casovima da ga pijem samo onda kada gornji predje 125, sto se desava oko podneva.
Hvala na savetu, konsultovacu dr da mi da neki drugi lek umesto gynia.

Pozdrav! Moja supruga i ja prošli smo kroz komisiju za veštačku oplodnju u Narodnom Frontu. Rekli su nam da ćemo prvo dobiti poziv iz socijalnog, gde će nam dati uput za kliniku Ivanović, gde smo se prijavili. Problem je u tome što ni okvirno nisu mogli (ili hteli) da nam kažu koliko ćemo čekati do poziva iz socijalnog. Treba li uopšte reći da u klinici Ivanović takođe nisu hteli da daju informaciju ni o kakvim rokovima! Da li možda neko ima iskustva sa ovim? Bio bih veoma zahvalan.

Nemam mogucnost da Vase pitanje prebacim na temu vantelesna oplodnja, gde sam sigurna da cete dobiti mnogo bolji odgovor.
Ako Vam nije tesko postavite svoje pitanje pod temom vantelesna oplodnja.
Pozdrav i dobrodosli na forum!

Pozdrav! Moja supruga i ja prošli smo kroz komisiju za veštačku oplodnju u Narodnom Frontu. Rekli su nam da ćemo prvo dobiti poziv iz socijalnog, gde će nam dati uput za kliniku Ivanović, gde smo se prijavili. Problem je u tome što ni okvirno nisu mogli (ili hteli) da nam kažu koliko ćemo čekati do poziva iz socijalnog. Treba li uopšte reći da u klinici Ivanović takođe nisu hteli da daju informaciju ni o kakvim rokovima! Da li možda neko ima iskustva sa ovim? Bio bih veoma zahvalan.

Aloha,ja sam u programu od 2006.g.i zbog nemarnosti sestre iz Klinickog centra,ispustena sam iz vida,podnela sam zahtev za promenu lekara i klinike(podnela sam zahtev za kliniku Ivanovic).Najbitnije je da se naoruzate strpljenjem,da skupite sve potrebne rezultate,kada sve to uradite,veoma brzo ide.A sto se tice iskustva,prikljucite se nama,jer imamo iste probleme na forumu VTO.Zelim Vam srecu
:)

29. decembra mi je radjena kiretaza (posle missed ab), od sredine januara pocinjem da osecam tegobe: svrab, peckanje i gust beli sekret. Kako je vreme odmora, bez prethodnih analiza, pocinjem (na savet lekara) da uzimam gino daktanol vaginalete i da lecim kandidu "koja se verovatno pojavila usled pada imuniteta". Posle trece vaginalete, odlazim na gin. pregled, doktorka pogleda i kaze da nema nikakve upale, cak i sekret nije pojacan, da sacekam ciklus, pa ako posle ciklusa opet budem imala tegobe, da stavljam kansen. Posto su se tegobe odmah posle ciklusa vratile, stavljam tri veceri za redom Kanesten vaginalnu mast i uporedo pijem Nistatin. Nikakvo poboljsanje. 6-7 dana posle toga uradjeni su mi vaginalni i cervikalni bris i otkrivene Klebsiella species i enteroccocus species u vaginalnom i enteroccocus species u cervikalnom. terapija: 10 vaginaleta Chloramphenicol cum Nystatin (ali opet sam morala da sacekam ciklus koji je nastupio 2 dana nakon sto su mi stigli rezultati i po biogramu i antibiogramu data terapija). Preksinoc zavrsila sa terapijom i opet pocinju tegobe. Idem da radim kontrolni bris tek za dva dana, a onda cekam jos 3-4 da stignu rezultati, za to vreme cu opet da dobijem i osecam da se vrtim u krug i JAAAKO sam zabrinuta jer se sve to desilo posle kiretaze. Znam da moram da cekam, ali ako biste mogli da me posavetujete i da mi kazete zasto mi terapija nije pomogla. Ocajna sam, po ceo dan placem i nije mi ni do cega. Posle spontanog samo mi je ovo trebalo. A da ne pricam o tome sto nemam seksualne odnose od novembra (kad sam saznala da sam u drugom stanju). Pomozite mi! :(

Upravo sam se cula sa doktorkom i ona mi je zakazala pregled tek za cetvrtak. Jako sam uplasena, "to" je u meni jos od januara i ne prolazi, a sad sam pocela da osecam i povremeno probadanje u predelu jajnika (ne bukvalno sad, vec poslednjih nekoliko dana). Kakve mogu biti posledice neadekvatne terapije i ovolikog prolongiranja? dr, nemojte se ljutiti na mene i reci mi da moram otici kod lekara, jer ja to znam, i svakako cu otici, ali TEK u cetvrtak, a do tada bih volela da mi bar odgovorite na gore podvuceno ili da me nekako posavetujete. Hvala!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back