Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pazi ovako: Ako je gledala kolposkopski i rekla da imas kondilome znaci videla je bradavice.
Drugacije ama bas nikako ali NIKAKO nije mogla da vidi prisustvo hpv.

Dalje...virus nosis u sebi godinama, ako se brines o sebi , cuvas se , hranis zdravo , i on miruje , vremenom ce nestati.
Nema dr u studentskoj bas puno vremena da ti objasnjava o tome ...istina je da je trajan , al kazu da posle par godina dolazi do spontanog izlecenja kao organizam ga izbaci, al to ne znaci da ce ga 100 % izbaciti.

Sve ostalo sto sam ti napisal stoji. Kondom, zdrav zivot, ne razmisljaj o kondilomima i o tome da li ces ih nekom preneti. Oni mogu da se prenesu i preko prljave wc daske ako bas hoces da znas, i peskirom na kome je neko pre tebe na depilaciji sedeo a ima hpv, kako su nasi saloni cisti sve je moguce....dakle sexualni prenos je najcesci al ima i drugih nacina.

Panika i kondilomi ne diu zajedno.
Zato chill out i na spavanje, uradi tipizaciji vidi koji tip imas, nadamo se onaj benigni, skini ih metodom spaljivanja , uradi to kod proverenog dr i pevaj....Zivot je jedan uzivaj u njemu .

Pa kako gde je? Rekla mi je da imam hpv? Ovde se i raspitujem o virusu...odmah sam i rekla dajos nisam imala saem kondilome...i da je ona rekla da nemam vrstu koja stvara kondilome. Ali imam hpv. :dontunderstand:

A da ja tebi još jednom ponovim.
Citala sam o kondilomima nasiroko i naveliko, znam bar 50 zena koje imaju, imale su il bas sad ratuju sa tim.

HPV je virus, manifestuej se kroz bradavice na vulvi , grlicu....Dakle NEMA VRSTE KOAJ NE IZAZIVA KONDILOME !!!!! :evil: :dash: Osim ako nije kozni hpv. A cak i on izaziva izrastaje na kozi. :evil:
Drugi recima :
Ako nema bradavica , nije mogla da ti kaze da imas kondilome samo odokativnim pregledom.
Ne znam sta ti je to papilo...al to niej HPV.

Dakle...koliko sam procitala imas nesto drugo , kako si zakljucila hpv , ne znam, a mozda kad bi se sabrala i napisala redom , mozda bi i znala.

Hvala puno! Stvarno. Mene su samo zbunile razlicite informacije. Secam se da su mi pre 2 god posle depilacije donjeg dela ledja izasla neka cuda (crvena, kao bubuljice, ali opet nisu bubuljice) koje su tu stajale jedno 2 meseca...Mada ne verujem da se na ledjima pojavljuju kondilomi :) i da bi nestali sami. Nebitno. Hvala puno u svakom slucaju, bar sam se smirila.:)

Cak sam posle zvala polikliniku da potvrdim da je papilomatoza isto sto i hpv i rekli su da jeste. Zvala sam jer na netu nisam mogla da nadjem nista pod nazivom papilomatoza. Nebitno, saznacu sve u toku sledece nedelje kad odradim tipizaciju. Hvala.

Dakle dušo...sva je prilika da nemaš kondilome, već nešto slično , te da nisi hpv +
Al koliko vidim moze da bude i hpv.

Al nije zgore da odradiš test na hlamidiju , ureaplazmu i mikroplazmu.
Baš zbog leukocita.

P.S. Kako bre nema na netu nista ja iskopa brdo sajtova za 3 sek.

Poslednja izmena:
Ovako. Ja sam prilicno zbunjena. Otisla sam na ginekoloski pregledna studentsku gde su mi nasli ranicu na grlicu pa su mi zakazali kolposkopiju i papa. Kad sam radila ove analize, doktorka mi je rekla da imam PAPILOMATOZU. Kasnije kad su stigli rezultati rekla mi je da su mi papa i kolposkopija nalazi dobri, ali da imam taj virus plus pojacane leukocite pa cu sledece nedelje ici na hpv tipizaciju, ispitivanja na hlamidiju, mikroplazmu i ureaplazmu. Sad mi puno toga nije jasno. Da li je papilomatoza isto sto i hpv (rekli su mi da jeste), a sa druge strane ginekolog mi je naglasio da nemam puno veze sa kondilomima ?????? Na forumu mi kazu da hpv izaziva iskljucivo kondilome pa kako su onda hpv i papilomatoza isto? Brine me trajnost i prenosivost samog virusa. Da li prenosim virus i kad nemam manifestaciju i da li je zaista trajan (za sva vremena) kao sto je ginekolog rekao? Prilicno sam zabrinuta...da li sam morala dobiti sexualnim putem?

Da, sad sam videla da na ovoj temi nisam naglasila da je u pitanju papilomatoza. Zato verovatno i nisam dobila odgovore. Videla sam negde da se spominjala na ovoj temi papilomatoza vulve... Da li se samo sexualno moze dobiti i da li je ovaj virus trajan?

dr:
Da, papilomatoza ne zahteva lecenje i nije direktno povezana sa kondilomima ali ne bi bilo lose izbegnuti sve iritirajuce faktore.
Pod broj jedan ukloniti problem pojacanog sekreta(ukoliko postoji), vrlo cesto se papilomatoza srece udruzena sa infekcijama hlamidijom i ureaplazmom(o brisevima na pocetku teme),stalno pojacan sekret je jedan od glavnih uzroka nastanka papilomatoze, nositi pamucan ves, izbegavati nosenje uskih stvari.Izbaciti ili svesti na minimum upotrebu ulozaka narocito dnevnih.
I ici na redovne kontrole.
Sto se tice ovih skracenica, na grlicu se nalazi reepitelizacija, uska zona, sve se vraca na svoje mesto ( odgovarajuci tip epitela se nalazi upravo tamo gde mu je i mesto).

Kako to sekret i ves uticu na papilomatozu? Mislila sam da je to virus, bar mi je dr rekla da sam morala dobiti sexualnim putem.

Ovako. Ja sam prilicno zbunjena. Otisla sam na ginekoloski pregledna studentsku gde su mi nasli ranicu na grlicu pa su mi zakazali kolposkopiju i papa. Kad sam radila ove analize, doktorka mi je rekla da imam PAPILOMATOZU. Kasnije kad su stigli rezultati rekla mi je da su mi papa i kolposkopija nalazi dobri, ali da imam taj virus plus pojacane leukocite pa cu sledece nedelje ici na hpv tipizaciju, ispitivanja na hlamidiju, mikroplazmu i ureaplazmu. Sad mi puno toga nije jasno. Da li je papilomatoza isto sto i hpv (rekli su mi da jeste), a sa druge strane ginekolog mi je naglasio da nemam puno veze sa kondilomima ?????? Na forumu mi kazu da hpv izaziva iskljucivo kondilome pa kako su onda hpv i papilomatoza isto? Brine me trajnost i prenosivost samog virusa. Da li prenosim virus i kad nemam manifestaciju i da li je zaista trajan (za sva vremena) kao sto je ginekolog rekao? Prilicno sam zabrinuta...da li sam morala dobiti sexualnim putem?
Papilomatoza nema mnogo veze sa hpv, moze i najcesce nastaje kao posledica stalne iritacije, znaci ako imas dugo vremena pojacan sekret , nosis dnevne uloske, sinteticni ves, imas infekciju...eto uzroka nastanka papilomatoze.
Dakle, uradi mikrobioloske briseve, sve na sta si upucena i polako.Bez panike.

dr:
Papilomatoza nema mnogo veze sa hpv, moze i najcesce nastaje kao posledica stalne iritacije, znaci ako imas dugo vremena pojacan sekret , nosis dnevne uloske, sinteticni ves, imas infekciju...eto uzroka nastanka papilomatoze.
Dakle, uradi mikrobioloske briseve, sve na sta si upucena i polako.Bez panike.

Ne panicim...vise :) Samo mi nije jasno zasto mi je onda doktorka rekla da imam polno prenosiv virus i da sam ga dobil polnim putem. ?????:dontunderstand:

dr:
Da li znas da prepoznas ovulaciju u toku mesecnog ciklusa?
Da li znas kad je imas?

Pa nikad nisam previse paznje obracala na to, mozda bih i mogla da je prepoznam. S obzirom da imam redovan ciklus na period od 28-30 dana vec nekih 11 godina, uzdam se u standardno racunanje plodnih dana. Ne znam koliko je to sigurno.

dr:
A koliko vec pijes dovicin?
Dovicin je tezak na stomak i moze dati mucninu pa se savetuje da se uzima posle jela, nekih sat vremena.
Da li postoji mogucnost za trudnocu?Koji dan ciklusa je, kada je bila poslednja menstruacija?

Hvala najlepse na odgovoru, uradila sam test za ispitivanje trudnoce negativan je.
Da, dugo ga vec pijem a neredovno se hranim, uzasno mi je tezak.
Jos jednom hvala. Pozdrav

Pa nikad nisam previse paznje obracala na to, mozda bih i mogla da je prepoznam. S obzirom da imam redovan ciklus na period od 28-30 dana vec nekih 11 godina, uzdam se u standardno racunanje plodnih dana. Ne znam koliko je to sigurno.

Nije bas sigurno, nekada zna da dodje ranije , nekada kasnije.
Da li si primetila nekada sekret koji je staklast, podseca na belance?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back