Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakvo pitanje takav i odgovor.
Molim te procitaj lepljivu temu "Pre postavljanja pitanja obavezno procitati".
1000 razloga postoji zasto mozes da kravsris, od nezeljenog efekta leka pa do ozbiljnih poremecaja a ja o tebi ne znam ama bas nista, ni koliko godina imas za pocetak ...

Извињавам се.

Питање се не тиче мене, него моје другарице која је тренутно у иностранству и не може код лекара, а мене је питала могу ли некако да сазнам да ли је та појава нормална па сам зато била непрецизна. Има 19 година, има кандиду и преписан јој је миконазол. После пар дана има крварење а не треба још да добије. Ако може било каква информација шта би могло бити, пошто не може сада код лекара а враћа се тек за десетак дана.

Хвала пуно на одговору.

Што се тиче хормонског дисбаланса, она иначе користи хормонске таблете, нашла сам на једном сајту о медицини да управо те пилуле могу изазвати појаву инфекција тј гљивица?

Извињавам се што давим са 30 питања :rumenko:

Eto vidis, vrlo bitnu sitnicu si izostavila.
Draga, razumem da zelis da pomognes drugarici ali dijagnoze se ne postavljaju na forumu.
kad se bude vratila sa puta neka se javi svom ginekologu.

Zdravo! Imam par pitanja!
Pokusala sam da nadjem odgovor na internetu ali neuspesno i resila da se konacno registrujem i pitam za moj problem.
Pre par meseci, doktorka koja je jako neljubazna i nezainteresovana, nasla mi je polip na materici.
Posto nije nista objasnila, koliko toliko sam se informisala na internetu.
Imam medju menstrualna krvarenja, obilne menstruacije, krvarenja u toku odnosa.
Onda sma isla naknadno da radim vaginalni ultrazvuk i nasli su mi neku izraslinu za koju sumnjaju da je polip. Predlozili su mi histeroskopiju jer ce tada sigurno znati sta je.
Ja idem po uput sutra za histeroskopiju, ali me zanima da mi neko malo bolje objasni sta je to. I jos jedno pitanje, sta je keretaza ili kako je neki nazivaju kiretaza?
Citala sam da je to vrsta ciscenja matericnih zidova. Zanima me kako se to radi? Jer mi je doktorka rekla da je moguce da ce mi biti uradjena i keretaza.
Koliko je to opasno? I koliko se razlikuje od abortusa? Nisam imala abortus ali sam malo informisanija o tome.
Hvala!

Poštovani,
imam jedno pitanje. Poslednja dva dana češće imam potrebu za mokrenjem i kada je osetim moram što pre obaviti, imam utisak kao da ne mogu izdržati ni 10 sekundi. Nema promene sekreta, nema bola, peckanja, svraba, ništa. Da li je neka infekcija ili nešto drugo? Da li da se obratim ginekologu ili nekom drugom lekaru? Ili možda da pijem neki čaj? Ne znam da li ima veze, ali drugi mesec koristim kontraceptivne pilule (diane 35), ali nisam za ovo vreme imala nikakvih neželjenih efekata od njih.
Unapred hvala

Ja sam malo zbunjena pa bih molila za odgovor...

Sad ovaj, poslednji put, dobila sam na vreme kao i svaki prethodni.
Međutim, nije isto kao pre... dosta je oskudnije i lakše sam podnela ovu poslednju menstruaciju (što se tiče bolova), nego ranije. Jeste me boleo malo stomak, pila sam brufene, ali s obzirom kako ume da me boli ponekad, ovo nisam ni osetila.
Grudi su prestale da me bole kad sam dobila.
Imam 26 godina, imam redovne odnose, bez zaštite.

Znam da se u trudnoći javlja oskudna menstruacija, ali zašto sam onda dobila tačno na vreme? Koliko znam, ta "lažna menstruacija" u slučaju da devojka zatrudni, javlja se sa kašnjenjem. Osim toga, grudi su prestale da me bole...
Ništa mi nije jasno...:?:

Da dodam da dobijam redovno na svakih 26-28 dana (nekad i na 23), imam jake pms-ove. Ova menstruacija je bila ne samo oskudnija već i tamnije boje.

Poslednja izmena:
Ne mora svaki ciklus da bude identican, mnogi faktori uticu na to. Ni pms simptomi nisu isti svakog ciklus...
Takodje nije tacno da ciklus mora da kasni ako je zena u drugom stanju.
Pretpostavljam da si u dilemi da li si trudna, uradi bHCG iz krvi i resi dilemu.

Molim Vas da mi objasnite detaljnije šta znači V gupa sekreta(da li su to griivice, bakterije ili...i na koji način se dobija)? Već godinama imam pojačan sekret koji se u intervalima pojačava i smanjuje. Koristila sam razne vaginalete, počevši od Ginodaktanola.Orvažila.....itd. Svaka od vaginaleta mi pomogne ali na kratko, imam osećaj da mi pročisti, ali ne i izčisti sekret jer mi se jako brzo vrati prvobitno stanje.Unapred zahvalna

Molim Vas da mi objasnite detaljnije šta znači V gupa sekreta(da li su to griivice, bakterije ili...i na koji način se dobija)? Već godinama imam pojačan sekret koji se u intervalima pojačava i smanjuje. Koristila sam razne vaginalete, počevši od Ginodaktanola.Orvažila.....itd. Svaka od vaginaleta mi pomogne ali na kratko, imam osećaj da mi pročisti, ali ne i izčisti sekret jer mi se jako brzo vrati prvobitno stanje.Unapred zahvalna

V grupa sekreta ili trichomonas vaginalis, parazit, prenosi se seksualnim putem.
Terapija zahteva primenu vaginaleta i oralno uzimanje lekova kao i istovremeno lecenje partnera.
Sve o infekcijama u prvom postu ove teme.
Pozz!

Poslednja izmena:
posle porodjaja imam problem sa suvocom vagine
odnedavno koristim gel Mercurochrome intimy ali nisam nesto bas zadovoljna njim, imate li predlog za neki drugi ?
da li se vlaznost vraca sama po sebi i posle koliko vremena, kod mene jje proslo vec 11 meseci?

Napravila sam izuzetno glupu gresku ali sada me zanima sta da radim....Pre 2 meseca sam pocela da pijem Logest i sve je bilo ok prvog meseca , a sada je curka tj. ja CELU NEDELJU zaboravila tablete i dobila sam menstruaciju ,naravno. Ne mogu verovati kako sam glupa...tek kad sam dobila setila sam se da sam prestala da ih pijem a trebala sam i ove nedelje. U kutiji imam jos za celu nedelju. Kako sad da nastavim?posle pauze od 7 dana ili sta? Pomozite.... Imam 29 god, duga veza, zdrava sam , redovno idem na preglede. Jako se ljutim na sebe...

jos ne mogu verovati kako sam bila nemarna. Hvala na odgovoru. Znaci sada nista ne pijem, a kad dobijem sledeci put ( za mesec dana) pocinjem ponovo od prvog dana m. kako pise u uputstvu...Morace mi zvoniti telefon da me podseca...
Hvala mnogo! Sad zbog posla nemam vremena da sedim ceo dan u Domu zdravlja zbog jednog pitanja.

moja dr mi je prepisala da pijem diane-35 od 5. dana ciklusa, a u uputstvu pise da se pije od prvog dana ciklusa pa se pravi pauza od 7 dana. to me malo zbunjuje... da li to znaci da svaku sledecu tablu pocinjem od 5. dana ciklusa ili nakon 21 pilule pravim sedam dana pauzu pa osmog dana pocinjem novu tablu?
hvala

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back