Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A gde ste radili medikamentozni abortus? Koliko ja znam (ako se zakon nije menjao poslednjih 6 meseci sto sumnjam) medikamentozni abortus je u Srbiji nelegalan. Neka me dr ispravi ako gresim, ali postojala je zakonska regulativa za ovo!

A sto se VAs tice, obzirom da ste u organizam uneli hormonsku nuklearnu bombu, necete se osecati dobro jos podosta vremena. Javite se u bolnicu na pregled.

Ja sam cula pre par meseci da je jedna devojka to radila u gradskoj bolnici

Radijo sam bris uretre i dobijo sam nalaz sa sljedećim značenjem:
na direktnim obojenim preparatima prikazala su se pločaste epitelne ćelije, pokoja cilindrična epitelna ćelija, grampozitivni sitni koki i po koji polimorfonuklearni leukociti.

Da li mi možete reći šta bi to sve značilo?

Unaprijed se vam zahavaljujem!

Draga Dr,
dok sam chekala laboratoriju zatrudnela sam.
Ispostavilo se da mi je mycoplasma hominis pozitivna.
Zelim dete. U prvom sam trimestru. Da li ovo treba leciti
i chime? Lekarka mi je prepisala ..........................,
ali ne znam da li je to opasno po plod.
Hvala najlepse!

Poslednja izmena od moderatora:
1953 godiste. Pre tri godine prestala menstruacija. Na pregledu ultrazvukom doktorka je bila iznenadjena debljinom materice - endometrija 11. Bila je iznenadjena da je menstuacijija izostala vec 3 godine.Očekujem nalaz papa. Ukoliko nema krvarenja rekla je da se dodje nakon 3 meseca. Sta uraditi i na sta obično ukazuje debljina materice- koliko ovo moze dovesti do nekih loših rezultata? Hvala.

1953 godiste. Pre tri godine prestala menstruacija. Na pregledu ultrazvukom doktorka je bila iznenadjena debljinom materice - endometrija 11. Bila je iznenadjena da je menstuacijija izostala vec 3 godine.Očekujem nalaz papa. Ukoliko nema krvarenja rekla je da se dodje nakon 3 meseca. Sta uraditi i na sta obično ukazuje debljina materice- koliko ovo moze dovesti do nekih loših rezultata? Hvala.

Sacekati nalaz papa.
Ne mora da znaci nista lose, moze biti da jajnici luce produzeno hormone pa da se zbog toga udebljao endometrijum a da opet nije doslo do kravrenja.
Kao sto rekoh, nemojmo razmisljati sta bi bilo kad bi bilo, to samo stvara nepotreban stres.

Zanima me da li neko moze da mi kaze nesto o Albothyl vaginaletama?Imaju li neke nus pojave (bol, peckanje),treba li na nesto posebno obratiti paznju..?
Dobila sam ih od Dr za saniranje ektopije, al uputstvo na nemackom, koji nazalost ne znam.
Hvala

Doktor koji ti ih je prepisao mora ti objasniti i kako d aih koristis - Albothyl sadrzi formaldehid i da, moze dovesti do prilicnog pecenja pri upotrebi. Dakle obavezno se obrati lekaru sa pitanjem kako TACNO da koristis ove vaginalete!

Ej cao devojke, eto mene... i moje bebe!!! Zelim da podelim svoje iskustvo (kojeg sam se toliko pribojavala) sa porodjaja ovde u Reykjaviku. Imala sam carski rez 11.8. Pod spinalnom anestezijom i muz je bio prisutan sve vreme. Cudesno iskustvo!!!!! I zabavno! Nikakva bol, samo iscekivanje. I najzad, bebac!!! Odmah su mi ga pokazali, onda isekli pupcanu vrpcu i dali ga mom muzu u ruke, a on mi ga je doneo i stavio na grudi dok su oni zatvarali rez. A rez su inace zaheftali, ne usili! Odmah smo zatim otisli u sobu za oporavak, naravno, svi zajedno. Na dva sata. Dobio je ocenu 9 i 10 na Apgar testu. Bas smo ponosni Posle toga, pocela sam malo da pokrecem noge i odveli su nas u sobu. Muz i mama su bili sa nama sve vreme. Odmah sam ga dojila, jos u sobi za oporavak. Malisa je bio 53cm i 3725g. Skolski Treci dan su mi skinuli gazu sa reza i oterali na tusiranje, sto u Srbiji ne smes 15 dana zbog rane. Nisu me vise previjali, jer je rez potpuno zarastao. Cetvrti dan su ga okupali, u kadici, bez ikakvog previjanja i dezinfikovanja pupka. Patrljak je otpao sedmog dana, bez ikakave infekcije, suseci se na vazduhu samo, a ciscen je stapicima za usi prvo mokrim, pa suvim, da bi ostao suv na kraju. Znaci, maltretiranje sa jodom, kupanjem polivanjem preko ruke i zavijanjem pupka je totalno izgleda besmisleno!!! Cetvrti dan smo bili uvece vec kod kuce! Slatki smo kao secer, jedan mali Filip, zvani Ficko, je zamenio mog avatara Gasu :super:
E a sad imam jedno pitanje... idu mi lohije, ali u tragovima, zaista, samo koja tackica tu i tamo. Ali mislim da sam dobila gljivicu. Jel smem ja da koristim canesten desetak dana nakon carskog reza? Zbog lohija... ne znam...

Doktor koji ti ih je prepisao mora ti objasniti i kako d aih koristis - Albothyl sadrzi formaldehid i da, moze dovesti do prilicnog pecenja pri upotrebi. Dakle obavezno se obrati lekaru sa pitanjem kako TACNO da koristis ove vaginalete!
Hvala puno, bila sam jutros kod Dr, rekao je samo da stavljam na svaka 2 dana po 1 vaginaletu. Ja ga pitala za nus pojave, on se samo nasmejao i nista mi nije odgovorio, osim da je Albothyl kao i svaka druga vaginaleta.Cak mi nije odgovorio kako da se ponasam ako pocne da me pece kada stavim to...:eek:
Samo kaze da ja to stavljam, i da je to efikasno za saniranje ektopije.
Malo sam zbunjena takvom njegovom reakcijom, a i uplasena jer sam cula da je taj Albothyl kancerogen:eek:

Zanima me da li se kondilomi lece iskljucivo laserom i przenjem valjda tecnim azotom?
Videla sam na netu da postoji neka krema podofilotoksin i potrazila je po vecim apotekama ali radnici u apotekama kao da nikad nisu culi za to.
U jednoj apoteci su mi rekli da je to neki sastojak i da registrovana krema ne postoji ali da neke apoteke to mogu da naprave uz recept lekara.
Zanima me da li se isplati traziti od doktora tecept za tu kremu, da li od toga moze da prodje bolje nego od przenja?
Posto je moj decko isao na to przenje 3-4 puta,ali kako mu rana zaraste tako mu se ponovo pojavi, da li zato sto doktori to ne urade kako treba ili je do njega stvarno ne znam.
Hvala unapred!

Prvo tecnost se ne zove tako , drugo ona se ne koristi u ambulantnim uslovima jer mora da se nanosi samo na promenu, i trece kondilomi su takva boljka, organizam mora da se izbori sa infekcijom, kondilom je samo spoljasnja manistecaija infekcije hpv.

Razumem da treba organizam da se izbori sa tim. On kad je isao kod doktora za to on mu je odmah to sprzio i reko mu da dodje za nedelju dana da ponove postupak ako je potrebno.
Uzimao je dosta vitamina za imunitet,ali se pojavilo ponovo. Sad ne znam da li da se obrati kod nekog privatnika bolje?

Imam jedno pitanje.

Da li su gljivice opasne u 5-6 nedelji trudnoce?

Bila sam pre 2-3 nedelje kod dr. i rekao je da je materica mekana na opip te sumnja na trudnocu.
Uz to, ustanovio je da imam gljivice i ispisao mi je Poligynax vaginalete, Multy Gin sa irigatorom i za vanjsku upotrebu hipermangan. I nasuprot tome dosadne gljivice se nisu povukle.
Imala sam lagano krvarenje u vreme ocekivane menstruacije.

Test za rano otkrivanje trudnoce sam radila na dan kada sam dobila, bio je negativan.
U ponedejak idem ponovo kod dr

Poslednja izmena:
Razumem da treba organizam da se izbori sa tim. On kad je isao kod doktora za to on mu je odmah to sprzio i reko mu da dodje za nedelju dana da ponove postupak ako je potrebno.
Uzimao je dosta vitamina za imunitet,ali se pojavilo ponovo. Sad ne znam da li da se obrati kod nekog privatnika bolje?

Koliko dugo traje njegovo lecenje?
Kondilomi se nekada lece mesecima, ponavljaju se terapije vise puta.

Imam jedno pitanje.

Da li su gljivice opasne u 5-6 nedelji trudnoce?

Bila sam pre 2-3 nedelje kod dr. i rekao je da je materica mekana na opip te sumnja na trudnocu.
Uz to, ustanovio je da imam gljivice i ispisao mi je Poligynax vaginalete, Multy Gin sa irigatorom i za vanjsku upotrebu hipermangan. I nasuprot tome dosadne gljivice se nisu povukle.
Imala sam lagano krvarenje u vreme ocekivane menstruacije.

Test za rano otkrivanje trudnoce sam radila na dan kada sam dobila, bio je negativan.
U ponedejak idem ponovo kod dr

Gljivice ne ali ostale infekcije mogu biti.
Prvi post na ovoj temi, da se ne ponavljamo.
Pozdrav!

Да ли је могуће да се појави крварење због коришћења вагиторија? (видим да не смеју овде да се пишу називи лекова....) Или то нема никакве везе?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back