Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koji je po Vama najefektivniji nacin lecenja kandidijaze? Poslednjih nekoliko meseci vise puta mi je gin. davala kanesten i jos neke vaginalete zbog konstantne VI grupe. Dva puta sam radila sve briseve (hlamidija, mikoplazma, ureaplazma, VB i CB na gljivice i bakterije) i to je sve negativno. Ali tu VI grupu ne mogu nikako da "izlecim". Na kraju mi je moja dr rekla da postoje neke zene koje konstantno imaju VI grupu koja se kod njih kao ne leci?! Koliko to moze da ima smisla?
Da spomenem da zaista vodim racuna o ishrani, slatkise bas slabo jedem, a lekove (antibiotike) bas dugo nisam pila (znam da oni mogu izazvati kandidu).

Hvala!

Ako su ovi brisevi negativni ,odakle kandidijaza?

mene zanima jedna stvar,cula sam da postoje anti-bebi pilule koje su blage i mogu se uzimati bez prethodne konsultacije sa ginekologom. Postoji li uopste neke anti-bebi koje se mogu uzimati na svoju ruku? Nova sam,izvinjavam se ako je ovo pitanje bilo.

Ne,pogresno si cula.
Nema pilula koje smes uzimati na svoju ruku.

Ako je nema u brisu, ne vidim sta lecite.
Ako postoji uzrocnik infekcije, bilo koje to se izoluje u brisu. VS je cesto subjektivna procena onoga ko gleda preparat.
Sta je sa tegobama?

Kao sto rece dr ne mozete imati VI grupu i negativne testove na gljivice.
To Vam je kao kad bi neko rekao Imam AIDS ali sam HIV negativan! Te dve stvari jednostavno ne idu zajeno, ili imate kandidu u brisu ili je nemate, ili imate VI grupu uili je nemate, a ako je nemate na brisu - stvarno sta uopste lecite?! Kandida je normalni stanovnik vaginalne lsuznice, i jedino kad 'podivlja' pod padom lokalnog ili opsteg imuniteta ustanovljava se kao VI grupa na brisu. Ili Vi nemate kandidu ili bris nije dobro uradjen. Nemjte trpati vaginalete ukoliko je bris negativan jer tako unistavate i normalnu saprofitnu floru bez potrebe.

Hronicna VI grupa moguca je jedino mozda (spekulisem o tome na sta je mislila Vasa doktorka) kao prateca posledica raznih stanja ili bolesti kdo kojih dolazi do cestog koriscenja antibiotika sto obara imunitet i z aposledicu ima kandidu vaginalno, ili kod stanja kod kojih je imunitet stalno toliko naruisen da moze postojati hronicna vaginalna kandidijaza.....

Pa zaista ne znam! Isla sma na pregled jer sam osecala pojacan sekret i pomalo svrab, ona uradi grupu i ispadne VI. A briseve sam radila u Batutu i prosto mi je nemoguce da su greska jer su oba puta bili isti rezultati! Nista, otici cu kod drugog lekara i potraziti misljenje. Hvala na odgovorima!

Pa zaista ne znam! Isla sma na pregled jer sam osecala pojacan sekret i pomalo svrab, ona uradi grupu i ispadne VI. A briseve sam radila u Batutu i prosto mi je nemoguce da su greska jer su oba puta bili isti rezultati! Nista, otici cu kod drugog lekara i potraziti misljenje. Hvala na odgovorima!

Bris treba uraditi kada imas tegobe, a ne koristiti vaginalete pa posle toga vaditi bris, ne znam kakav je ko tebe bio redosled?

CAO SVIMA,
Jutros sam slucajno naletela na ovaj forum i nisam mogla odoliti,a da se ne uclanim i ne postavim pitanje koje me muci.
Imam 27 godina i nalazim se u drugom stanju,tacnije u sedmoj nedelji trudnoce.
Pre pet meseci sam bila takodje trudna,ali nazalost morala sam u devetoj nedelji na kiretazu.Imala sam,kako to ovde kazu, "wind schwangerschaft" -razvijenu posteljicu,ali bez ploda unutra.Kod te trudnoce sam od pocetka sumljala da nesto nije u redu jer nisam imala ni blizu slicne simptome kao kad sam bila trudna sa mojom sada sestogodisnjom cerkom.Inace jako tesko podnosim trudnocu u prva tri meseca,a sa tom trudnocom to nije bio slucaj-naprotiv nisam ni imala ni najmanji osecaj mucnine.
Pre dve nedelje kada smo saznali da sam u drugom stasnju bili smo presretni,ali nazalast ne dugo.Prosle nedelje tacnije u sestoj nedelji bila sam na pregledu kod ginekologa (pregledao me je vaginalno sa ultra zvukom) na monitoru se videlop malo sklupcano bice kao i malo pulsiranje u predelu srca (nisam ni znala da tako rano moze da se vidi otkucaj srca).Bila sam presretna sto je sada sve u redu i sto vidim plod-kao i moj ginekolog koji mi je sa velikim smeskom rekao da je sve u redu.Nazalost ne zadugo.Posle dva dana nakon pregleda bili smo na vencanju kod prijatelja dok smo stajali ispred opstine osetila sam kako mi se nesto vruce razliva izmedju nogu-odmah sam potrazila toalet i videla da iz mene curi cista krv crvene boje kao kod posekotine.Odmah smo otisli u bolnicu.U bolnici su me pregledali i zadrzali zbog krvarenja-lezala sam ukupno tri dana na odeljenju,iako je krvarenje prestalo odma sutradan.Sa bebom je bilo sve u redu.Dan nakon izlaska iz bolnice otisla sam na pregled kod mog ginekologa.Uzeo mi je bris sa grlica materice i uradio test za hlamidiju-koji je bio negativan.Obajasnio mi je da se krvarenja cesto desavaju na pocetku trudnoce.Upitala sam ga dali smem da letim za dve nedelje za Las Vegas jer putovanje smo jos pre cetiri meseca rezervisali i ne bih zelela da odustanem od putovanja.Naravno rekao mi je da je rizicno jer let traje 13 sati,i da ne preporucuje da idemo.
Taj isti dan popodne,lezala sam na garnituri i gledala televizor.Odjednom sam osetila da mi se jako ide na toalet (da mi se piski-pardon) samo sto sam spustila pantalone iz mene je u mlazu izasla krvi,kao da sam punu casu krvi prosula izmedju nogu-prepala sam se,tako sto jos nisam nikada videla-toliko krvi odjednom.Saprala sam sa nogu i stavila ulozak.Pre nego sto sam krenula u bolnicu imala sam opet osecaj da mi se piski i sela sam na wc solju-cim sam se spustila iz mene je ipao veliki ugrusak krvi u wc,velicine dna od wc solje.Pocela sam plakati i bila sam sto posto ubedjena da je ispao plod i da je to bio spontani pobacaj.Otisli smo odmah u bolnicu.Na ginekoloskom odeljenju sam sve ispricala kako je bilo (zaboravila sam da napomenem da pri oba krvarenja nísam imala bolove).Doktorica koja me je primila je rekla da je to sigurno da sa sam izgubila plod i da ce mi zakazati kiretazu za sutra ujutru jer to je normalna procedura iako je plod ispao.Ona je to pricala dok sam ja sedela na stolici za pregled i krvarila i dalje ali ne puno vec kao kad imam menstruaciju (ali cista krv crvene boje).Dok je ona pricala i navlacila rukavice za pregled usao je glavni doktor-sef ginekologije,ona mu je rekla da ce zakazati kiretazu za sutra-pri cemu je on odmah upitao jeli me uopste pregledala,rekla je "nije" i ukljucila je ultrazvuk.Moj suprug je svo vreme stajao preplasen preko puta mene i monitor je bio okrenut prema njemu.U jednom momentu su svi imali veliki osmeh na licu-pomislila sam da i nije bas pristojno smejati se u tom momentu-kada su okrenuli monitor prema meni imala sam sta da vidim-SVE NORMALNO kao i to prepodne vidi se vodenjak i beba i opet to malo srce koje pulsira.Nisam mogal da verujem.Doktor me je pomazio po nozi i rekao da se eto desava i tako nesto.Savetovali su mi da jedino sto mogu da uradim sledecih dana je da sacuvam hladne nerve.Nisu me cak ni zadrzali u bolnici.
Proslo je vec tri dana od kako seto desilo,ali ja ipak nemam mira.juce mi je jako malo curila krv ali vise rozikasta i sluzava,dok od jutros mi ide jako tamna krv boje crnog grozdja-nikada jod nisam videla tako tamnu krv-ne ide puno -kao kod menstruacije pred kraj,ali me ipak brine-i primecujem male sitne ugruske na ulosku takodje.
Eto ja sam ispricala sve u detalje sto me muci vec dve nedelje.Iskreno se nadam da mi neko moze objasniti zbog cega se to desava kod mene´i sta je to(jel je neko imao takavv slucaj kao moj)-jer sa doktorovim odgovorom "desava se" nisam zadovoljna.Takodje me cudi da mi nisu prepisali ni inekcije ni tablete.Zaboravila sam napomenuti da zivim u Nemackoj-jer kod nas dole koliko znam,zene dobijaju inekcije za odrzavanje trudnoce (sta tacno ne znam),ali znam i da ih je moja majka dobijala kad je bila u drugom stanju sa mojim bratom.
I jos nesto moze li toliko krvarenje da utice na plod ako trudnoca do kraja opstane.
Unapred puno zahvalna...
Mila

Pazljivo sam iscitala post i s obzirom da nije bilo bolova karakteristicnih za pobacaj meni jedino sto pada na pamet je da imas ciklus.
Ne bi bila ni prva ni poslednja zena koja je u drugom stanju a da ima menstruaciju.
Da je postojala bilo kakva opasnost sigurna sam da te ne bi pustili kuci bez neke terapije,ili bi te zadrzali u bolnici da pokusaju da sprece preteci pobacaj.

dobar dan,
imam jedan mali problem i pitam se kako da postupim

elem, moj ginekolog mi je za regulaciju ciklusa prepisao tablete .............., ujutru i uvece, i to da pocnem da ih pijem za neki dan (21.04)... ali tad je 16. dan od kraja moje poslednje menstruacije, a ne od pocetka ciklusa (za koji, uzgred receno, ne znam tacno kad je poceo, posto sam prvih nedelju dana (od 22.03.) imala neko bezvezno krvarenje, a tek druge nedelje (od 29.03) normalnu menstruaciju. inace, na UZ pregledu mi je ustanovljena fizioloska cista, koja verovatno i izaziva te probleme (bar je tako moj ginekolog rekao).

dakle, moje pitanje je da li da uopste pocnem da pijem tablete tad kad mi je rekao (i koliko dugo da ih, do djavola, pijem? 5, 10 dana?) ili se on samo zbunio u datumima, pa bi mi bolje bilo da ne pocinjem s tim (i da sacekam narednu menstruaciju da dodje sama, kad 'oce)?

hvala na strpljenju, pozdrav.

Sto nisi pitala to ginekologa, dok si bila u ordinaciji?
Nazovi ga,otidji ponovo samo da ga pitas.
Niko na forumu ne moze da zna sta ste vas dvoje pricali u ordinaciji, da li ste se razumeli medjusobno...

nisam ga pitala zato sto nisam ni znala da se te tablete piju od 16. dana od pocetka ciklusa, tako da mi nije ni bilo nelogicno kad mi je on rekao datum od kog treba da pocnem da ih pijem.

hvala u svakom slucaju

e,da se i ja javim....
Dali ste mi savet da idem kod doktora i otisla sam iako mi je to bio prvi put...
Ali ona mi nista nije rekla navodno je sve bilo ok,sto znaci da ono krvarenje nije bilo opasno.... Ali opet juce mi se to desilo ,i danas sam otisla opet kod nje,rekla je naravno da je sve u redu i da na ultrazvuku nema nista,i da je to mozda neki hormonski poremecaj...
dobila sam da pijem neke tablete,po 2 na dan od ponedeljka ali ako ne dobijem menst.a ako dobijem da ne pijem..
Takodje mi je rekla da ako pocnem da pijem,da to radim 10 dana i da cu tek nakon toga dobiti.
Meni stvarno nije jasno sta se dogadja,jer ona nista nije nasla,a meni se to isto i dalje ponavlja svaki put kad imam odnos..
Sta je razlog svemu tome?

Bila sam na gin. pregledu i doktorka kaze da je sve u redu, uzela mi je bris sekreta, vaginalni i bris cervixa. Tada mi je rekla da stavljam 3 canesten vaginalete dok ne stignu rezultati briseva. Rekla sam joj da sam pre imala ranicu na grlicu i candidu, a i sad mi se ponekad desi da mi krene beli sekret 3-4 dana i prestane pa je verovatno zato mi dala canesten. Danas su mi stigli rezultati briseva, a kod doktorke treba da idem tek u ponedeljak pa vas molim da mi vi kazete kakvi su nalazi. Vaginalni sekret; 3 stepen cistoce. Vaginalni bris; staphylococcus spp (koag. neg.) antibiogram nije uradjen. Direktni preparat-lactobacili,epitelne celije. Bris cervixa; staphylococcus spp. (koag. neg.) antibiogram nije uradjen. Direktni preparat- epitelne celije,leukociti retki. Samo da dodam da imam 26 godina, nisam radjala ali planiram uskoro. Molim vas za vase misljenje jer nemogu da docekam ponedeljak.

e,da se i ja javim....
Dali ste mi savet da idem kod doktora i otisla sam iako mi je to bio prvi put...
Ali ona mi nista nije rekla navodno je sve bilo ok,sto znaci da ono krvarenje nije bilo opasno.... Ali opet juce mi se to desilo ,i danas sam otisla opet kod nje,rekla je naravno da je sve u redu i da na ultrazvuku nema nista,i da je to mozda neki hormonski poremecaj...
dobila sam da pijem neke tablete,po 2 na dan od ponedeljka ali ako ne dobijem menst.a ako dobijem da ne pijem..
Takodje mi je rekla da ako pocnem da pijem,da to radim 10 dana i da cu tek nakon toga dobiti.
Meni stvarno nije jasno sta se dogadja,jer ona nista nije nasla,a meni se to isto i dalje ponavlja svaki put kad imam odnos..
Sta je razlog svemu tome?

Iskrena da budem, ne znam.

Bila sam na gin. pregledu i doktorka kaze da je sve u redu, uzela mi je bris sekreta, vaginalni i bris cervixa. Tada mi je rekla da stavljam 3 canesten vaginalete dok ne stignu rezultati briseva. Rekla sam joj da sam pre imala ranicu na grlicu i candidu, a i sad mi se ponekad desi da mi krene beli sekret 3-4 dana i prestane pa je verovatno zato mi dala canesten. Danas su mi stigli rezultati briseva, a kod doktorke treba da idem tek u ponedeljak pa vas molim da mi vi kazete kakvi su nalazi. Vaginalni sekret; 3 stepen cistoce. Vaginalni bris; staphylococcus spp (koag. neg.) antibiogram nije uradjen. Direktni preparat-lactobacili,epitelne celije. Bris cervixa; staphylococcus spp. (koag. neg.) antibiogram nije uradjen. Direktni preparat- epitelne celije,leukociti retki. Samo da dodam da imam 26 godina, nisam radjala ali planiram uskoro. Molim vas za vase misljenje jer nemogu da docekam ponedeljak.
Staphylococcus spp. se leci, bris cerviksa mora biti sterilan, znaci izuzev lactobacila nista ne treba da se izoluje. Vidim da nije uradjen antibiogram no od doktorke ces dobiti adekvatnu terapiju.

Zdravo!
Ne znam kome da pisem kome da se obratim jer svi pisu drugacije!:(
Nadam se da cu ovde pronaci neke odgvore!
Pre mesec dana otkrivena mi je Hlamidija, i dobila sam terapiju od 10 dana ............................i sve to zajedno da se popije za 10 dana, znaci lekovi nisu odvojeni jedni od drugih. Nakon 10 dana po zavrsetku terapije uradjen mi je ponovo test (sto svi kazu da je rano za ponovljen test) i bio je pozitivan ponovo!:(
Sada sam dobila drugu terapiju koju jos nisam pocela da pijem a to je ............... i naravno sve to zajedno bez odvajanja.
TO JE ONO STO ME NAJVISE ZBUNJUJE! KAZU MI DA NE VALJA DA SE MESA.............................. ???!!! Da li je to tacno, pa mi je mozda doktorka u brzini rekla da to pijem 10 dana... ili treba prvo VISIREN pa sve ostalo posle???!!! Sve ovo radjeno je na VMA...

Hvala unapred...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back