Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dva kratka pitanja. kao terapiju za chlam.trac. dobila sam da pijem hemomicin dve kutije pa doksicilin 4 kutije. pila sam sve na vreme, ali nakon 8-9 dana sam zakasnila sat i po vremena, pa sam ipak nastavila, sad evo završavam. da li će mi to jedno kašnjenje pokvariti efekat terapije, znači da li bi trebalo sve ponovo piti? drugo, nakon koliko vremena od prestanka terapije bi trebalo da se testiram ponovo i da li treba da se testira i partner (i on je pio)? u vrlo sam specifičnoj situaciji, neću moći kod dr sve do druge polovine februara, pa ako biste bili ljubazni da odgovorite.

Kasnjenje od sat ipo - ako je to ceo VAs 'greh' prema prepisanoj terapiji - nece umanjiti efekat terapije. Pustite da prodje bar 10 dana pre uzimanja novoh briseva kako rezultat ne bi bio lazno negativan. I da - neophodno je da se oba partnera testiraju.

Vec sam se obratila u vezi mog hcg od 8.10 i krvarenja tri dana nakon termina ocekivane menstruacije koje se moglo tumaciti kao pobacaj, biohemijska trudnoca ili sasvim normalan proces u trudnoci.
Nakon toga mi je hcg pao na 0,3, sto ce reci, trudnoce nije bilo, a meni je pronadjena Chlamidia. Pila sam hemomicin i Dovicin.
Ali, jos u periodu ispijanja tableta, izgeda daje zaceta trudnoca. neplanirano sasvim.
Menstruacija mi je kasnila 7 dana, ali sam to shvatila kao poremecaj zbog proslog krvarenja.
Bila sam na odmoru - vozila mountin bike, vozala se na roller coasterima nevidjene brzine koji se ne preporucuju trudnicama, pila jednu tasbletu protiv alergije na polen.

Uprkos svim okolnostima, ukljucujuci antibiotike, da li mislite da bi ova trudnoca mogla biti ok?

Za razliku od prosle, kucni testovi mi pokazuju jasne, upecatljive dvije crtice na dva razlicita testa. Prosli put su se moje crtice jako slabo nazirale jer nesto nije bilo ok i nivo hcg je bio nizak. Sada su vrlo jasne i upecatljive.
U ponedeljak imam kontrolu, ali bi mi bilo drago kada bih nesto makar malo vise znala. Da li su tablete mogle nastetiti plodu. Ovo bi mi bila 6 nedjelja trudnoce.

Hvala puno!

Dovicin nikako ne sme da se koristi u prvom trimestru trudnoce.
Pitanje je kada si ga tacno uzimala,od kog do koga dana ciklusa. Da li je trudnoca vec nastala ili je to bilo u vremenu kad je spermatozoid putovao do jajne celije.

Zaista hvala na strpljenju. Lijepo je znati da je neko rad pomoci iako od toga nema druge koristi do toga sto zna da je nekome pomogao.

Pa, ne znam kada je doslo do zaceca, ali mislim da je to bilo bas negdje u razdoblju dok sam pila Dovicin. Tacnije - da smo imali "taj" odnos bas u momentu kada smo imali tretman. Pokusacu da izracunam plodne dane i da se prisjetim kada je moglo doci do odnosa.

U svakom slucaju trudnoca je mogla biti tek u mozda prvoj sedmici dok sam ga pila.

edit: Pogledala sam i do zaceca je najvjerovatnije doslo tokom plodnih dana od 15. do 21. decembra. A ja sam dovicin pocela piti 20 i pila ga do 29. decembra.
Nadam se da ce sutrasnji pregled uprkos tome dati dobre rezultate jer ima iza sebe pobacaj iz decembra i ovo je ispalo sasvim slucajno i uopste mi nije jasno kako. Sta mislite, kolike su sanse da nesto nije ok?

Dalje, da li je moguce da su mi dva testa razlicitih proizvodjaca (jedan strani, drugi hrvatski) koje sam radila dok nisam doputovala kuci, oba pokazala lazno pozitivan rezultat uslijed nekih poremecaja hormona poslije pobacaja?

Jos jednom se puno zahvaljujem.

hvala puno obema. samo još nešto, da li je test na hlamidiju iz krvi jednako pouzdan? oboje bismo sad tako uradili. i, čula sam da je test potrebno raditi nekoliko puta zaredom, dok se ne utvrdi da nema hlamidije. pošto želimo da radimo na bebi, zanima nas da li je to zaista potrebno, zbog čekanja? hvala unapred.

Zaista hvala na strpljenju. Lijepo je znati da je neko rad pomoci iako od toga nema druge koristi do toga sto zna da je nekome pomogao.

Pa, ne znam kada je doslo do zaceca, ali mislim da je to bilo bas negdje u razdoblju dok sam pila Dovicin. Tacnije - da smo imali "taj" odnos bas u momentu kada smo imali tretman. Pokusacu da izracunam plodne dane i da se prisjetim kada je moglo doci do odnosa.

U svakom slucaju trudnoca je mogla biti tek u mozda prvoj sedmici dok sam ga pila.

edit: Pogledala sam i do zaceca je najvjerovatnije doslo tokom plodnih dana od 15. do 21. decembra. A ja sam dovicin pocela piti 20 i pila ga do 29. decembra.
Nadam se da ce sutrasnji pregled uprkos tome dati dobre rezultate jer ima iza sebe pobacaj iz decembra i ovo je ispalo sasvim slucajno i uopste mi nije jasno kako. Sta mislite, kolike su sanse da nesto nije ok?

Dalje, da li je moguce da su mi dva testa razlicitih proizvodjaca (jedan strani, drugi hrvatski) koje sam radila dok nisam doputovala kuci, oba pokazala lazno pozitivan rezultat uslijed nekih poremecaja hormona poslije pobacaja?

Jos jednom se puno zahvaljujem.
A zasto si tako negativna?:)
Polako,zasto bi test bio lazno pozitivan?
Moze, uvek postoji ta mogucnost ali zasto odmah mislis na najgore?
A sto se tice dovicina, prakticno trudnoca tada nije ni postojala ako se vrtimo oko brojeva ali stvarno ne mogu da preuzmem tu odgovornost na sebe da ti kazem, bice sve u redu ne brini, kao sto ne zelim ni da ti stvaram nepotrebnu paniku.
Kao sto rekoh, ginekolozi u genetskim savetovalistima su za to tata mate.

hvala puno obema. samo još nešto, da li je test na hlamidiju iz krvi jednako pouzdan? oboje bismo sad tako uradili. i, čula sam da je test potrebno raditi nekoliko puta zaredom, dok se ne utvrdi da nema hlamidije. pošto želimo da radimo na bebi, zanima nas da li je to zaista potrebno, zbog čekanja? hvala unapred.
Gde gori?:)
Beba ce doci, mesec gore dole ne znaci nista.
Najvaznije je da stigne u zdravu sredinu, prema tome ne vidim cemu tolika zurba.
Sacekaj bar dve nedelje do kontrolnog brisa, klasicnog brisa.

da, kontam, ali pošto više od mesec dana neću moći kod dr nema ko da mi uradi takav briz, zato sam mislila uradim test iz krvi. ali, ok, ako to niije baš ono pravo, onda ok. joj, a što se bebe tiče, toliko to već želim, ne mogu opisati... a i on. a ja sam neki dan na poslu odlutala u mislima i pomislila da bih možda do kraja godine mogla i da se porodim... i emocije su tako silovito navrle, srce je tuklo, grlo se steglo, jedva sam se suzdržala da ne zaplačem... od sreće

moje iskustvo sa dovicinom i trudnocom.

pre nego sto sam saznala da sam trudna, popila sam samo jedan dovicin.
nakon sto sam saznala, zziva sam se pojela kad sam shvatila da sam ga popila za vreme te rane trudnoce.
doktorka mi je rekla sledece...
plod u prvim nedeljama trudnoce deluje po principu "sve ili nishta" tj. u sluchaju da mu neshto ne odgovara, on ce sam otici.... ako nije otishao, znachi da mu onda nije nishta. ona mi je navela i jedan primer svoje pacijentkinje koja je takodje popila dve ili tri ture dovicina pre nego je saznala da je trudna.... nikakve posledice na plod nije bilo.

ono shto mene zbunjuje je, kako ste se to lechili od hlamidije i uprazznjavali seks bez zashtite?
zar to onda nije besmisleno - piti terapiju i y...ti se bez kondoma?

A, sta mozes, desava se. Mada smo stvarno vodili racuna, ali se dogodilo i sta je tu je.

Inace, dr. je potvrdio trudnocu, tj. mjesak od 5mm u materici, sasvim regularan i rekao da dovicin nije mogao naskoditi u tako maloj trudnoci.

Sad bih voljela cuti misljenje forumskih doktora, da li im je poznat slucaj da trudnoca u tijelu u kom nije definitivno izlijecena hlamidija opstaje?
Nisam sigurna da li je uspjesno izlijecena iz prve, tako da nista ne znam do petka.

Hvala.

molila bi da mi neko odgovori.Imam 2-5 dana pred menstruaciju neko peckanje i svrab,zitkasto beli iscedak bez mirisa, sitne ranice po vagini koje nestaju cim pocne menstruacija a samo jednim se desilo kada se zavrsavala inace menstruacija mi traje 5-7 dana i javlja mi se na 29-31 dan,to mi traje vec 5-6 meseci.Bila sam jednom kod lekara posto mi se javilo neko slabo krvarenje 7 dana po zavrsetku menstruacije i (kada je to pocelo pre 6 meseci) ali mi je on rekao da je to od stresa i nije mi dao lekove

A, sta mozes, desava se. Mada smo stvarno vodili racuna, ali se dogodilo i sta je tu je.

Inace, dr. je potvrdio trudnocu, tj. mjesak od 5mm u materici, sasvim regularan i rekao da dovicin nije mogao naskoditi u tako maloj trudnoci.

Sad bih voljela cuti misljenje forumskih doktora, da li im je poznat slucaj da trudnoca u tijelu u kom nije definitivno izlijecena hlamidija opstaje?
Nisam sigurna da li je uspjesno izlijecena iz prve, tako da nista ne znam do petka.

Hvala.

Ccccc,zene mnogo ste mi negativne.:)
Ajde za promenu da razmisljamo malo o lepim stvarima i da ne zamarate svoje glave sa tim sta bi bilo kad bi bilo.
Stres je poslednja stvar koja ti treba.
Polako,bez panike.

molila bi da mi neko odgovori.Imam 2-5 dana pred menstruaciju neko peckanje i svrab,zitkasto beli iscedak bez mirisa, sitne ranice po vagini koje nestaju cim pocne menstruacija a samo jednim se desilo kada se zavrsavala inace menstruacija mi traje 5-7 dana i javlja mi se na 29-31 dan,to mi traje vec 5-6 meseci.Bila sam jednom kod lekara posto mi se javilo neko slabo krvarenje 7 dana po zavrsetku menstruacije i (kada je to pocelo pre 6 meseci) ali mi je on rekao da je to od stresa i nije mi dao lekove

Prvo, koliko imas godina?(izludjujete me sa tim godinama!).
Drugo,da li imas partnera? I trece, pregled ginekologa je obavezan.
A nije na odmet procitati i uvodni post na ovoj temi.

A dr nam je zato dobro raspolozena u poslijednje vrijeme... :)
Pa, ja sam skroz pozitivna i srecna.

A posto je hlemidija nama ranije bila prepreka u zacinjanju bebe, a sada smo ne planirano i trudeci se da ne zacnemo uspjeli, uprkos pricama kako sa zavaljenom matericom ostajem trudna jedino ako dignem noge u zrak posle odnosa... Ja vjerujem da je to izlijeceno i da za sledecu godisnjicu braka na svijet donosim jednu lepu zdravu bebu.

Javicu, a dr puno hvala na strpljenju i savjetima.

dr:
Prvo, koliko imas godina?(izludjujete me sa tim godinama!).
Drugo,da li imas partnera? I trece, pregled ginekologa je obavezan.
A nije na odmet procitati i uvodni post na ovoj temi.

Imam 25 godina i jednog istog partnera vec 6 godina (uzgred imam i 3 dece -blizanci + 1)i kazem ti da sam bila kod ginekologa kada je sve to pocelo pre 6 meseci i sada skore proslog meseca i on i dalje tvrdi da je stres i ako mi nije uradio nikakve analize.A kod drugog lekara u skorije vreme necu moci (jos sigurno dve nedelje)

A dr nam je zato dobro raspolozena u poslijednje vrijeme... :)
Pa, ja sam skroz pozitivna i srecna.

A posto je hlemidija nama ranije bila prepreka u zacinjanju bebe, a sada smo ne planirano i trudeci se da ne zacnemo uspjeli, uprkos pricama kako sa zavaljenom matericom ostajem trudna jedino ako dignem noge u zrak posle odnosa... Ja vjerujem da je to izlijeceno i da za sledecu godisnjicu braka na svijet donosim jednu lepu zdravu bebu.

Javicu, a dr puno hvala na strpljenju i savjetima.

Sve najbolje!:)

Imam 25 godina i jednog istog partnera vec 6 godina (uzgred imam i 3 dece -blizanci + 1)i kazem ti da sam bila kod ginekologa kada je sve to pocelo pre 6 meseci i sada skore proslog meseca i on i dalje tvrdi da je stres i ako mi nije uradio nikakve analize.A kod drugog lekara u skorije vreme necu moci (jos sigurno dve nedelje)

Pa draga moja, promeni doktora.
Vrlo jednostavno, ja ne mogu ovde da ti dam odgovor na osnovu toga sto si ti napisala.
Vec se ponavljam 1000.put, forum ne moze da zameni ordinaciju.

Nemam mentruaciju vec 6meseci od kad sam naglo izubila deset kilograma.Pre pet dana sam imala odnose bez zastite,uzela sam tablete za kontracepciju.Zanima me da li postoji ikakva mogucnos da ostanem trudna ? Unapred zahvalna !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back