Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Хладне локалне облоге и мировање.
Можда ће ти звучати чудно ово ''хладне облоге'', али баш је тако.
Наравно, не мисли се на лед.
Свакако би било најбоље да посетиш гинеколога.

Хладне локалне облоге и мировање.
Можда ће ти звучати чудно ово ''хладне облоге'', али баш је тако.
Наравно, не мисли се на лед.
Свакако би било најбоље да посетиш гинеколога.

Naravno da cu ga posetiti ali nazalost ona radi tek nakon Bozica a ne primaju kod drugog kada se potpise ugovor,pa moram nesto preduzeti dok cekam da dodje taj dan :(,znaci moze neki peskiric nakvasen hladnom vodom???

Naravno da cu ga posetiti ali nazalost ona radi tek nakon Bozica a ne primaju kod drugog kada se potpise ugovor,pa moram nesto preduzeti dok cekam da dodje taj dan :(,znaci moze neki peskiric nakvasen hladnom vodom???
Па да, тако некако. И мируј.

п.с. убудуће кад будеш хтела да поставиш неко гинеколошко питање, имаш тему ''Гинекологија'' па слободно ту упиши.;) :)

I moja mama ima upalu jajnika, popila je dve ture antibiotika, ginekolog joj je sad rekao da pije Hemomycin kapsule, ako ne pomogne, mora da prima injekcije. Ona se zali i da je bole ledja i da joj je stomak naduvan.

Poslednja izmena:
Ja sam vec postavila temu,ne znajuci da ova postoji,pa molim moderatore da je obrisu,imam upalu jajnika i ne osecam bol dok mokrim,samo kada se krecemu dodjem delu stomaka sa leve strane,moj lekar radi tek za 3 dana pa vas molim dotle da mi kazete sta bih moglo da pomogne dok ne odem na pregled....

možeš da probaš da ugreješ belog vina i tako da stavlja[ obloge po 30 minuta nekoliko puta u toku dana probaj da piješ mešavinu čaja žalfije matičnjaka nevena i kantriona po 1.5 dnevno chimoral forte je odličan sa smanjivanje otoka a dok ne odeš kod ginekologa mogla bi da izvadiš bakteriološke briseve kao i na hlamidiju mikoplazmu i ureaplazmu

Hvala ti puno,a kazi mi ako otprilike znas koj antibiotik moze da mi da...?
Било би веома неодговорно да ти било ко од нас (лекара) пише терапију без прегледа. ;)
Зато облоге и мируј, као што смо се договорили. :)

Узимати антибиотика на своју руку не само што није добро јер можеш омашити антибиотик, већ можеш направити већу штету тако што ћеш бактерије направити резистентним на терапију.
Значи, антибиотик никад на своју руку не узимати. ;)

možeš da probaš da ugreješ belog vina i tako da stavlja[ obloge po 30 minuta nekoliko puta u toku dana probaj da piješ mešavinu čaja žalfije matičnjaka nevena i kantriona po 1.5 dnevno chimoral forte je odličan sa smanjivanje otoka a dok ne odeš kod ginekologa mogla bi da izvadiš bakteriološke briseve kao i na hlamidiju mikoplazmu i ureaplazmu

Ни под тачком разно стављати топле облоге на запаљење јајника и јајовода.;)
Чак се код јачих запаљења стављају кесе напуњене ледом док се не одреди према антибиограму који је антибиотик одговарајући.

За чајеве се слажем. Као и за брисеве. :)

Било би веома неодговорно да ти било ко од нас (лекара) пише терапију без прегледа. ;)
Зато облоге и мируј, као што смо се договорили. :)

Ни под тачком разно стављати топле облоге на запаљење јајника и јајовода.;)
Чак се код јачих запаљења стављају кесе напуњене ледом док се не одреди према антибиограму који је антибиотик одговарајући.

За чајеве се слажем. Као и за брисеве. :)

jel moze caj od uve???

Чај од уве је добар за уринарне путеве, колико ја знам. Поспешује рад бубрега.

Искрено, ја нисам најупућенија у то који чај је најбољи за репродуктивни систем.

sofija je u pravu nismo mi lekari što pre kod prvog probaj da zakažeš privatno obično može isti dan kad je hitno ali BRISEVI OBAVEZNO ,iz iskustva znam godinama su me pogrešno lečili stalno sam imala upale samo su me bockali kljukali lekovima vaginalete su mi uništile prirodnu floru...dok se nisam sama setila da uradim analize i naravno ureaplazma je izazivala upale jajnika tako da samo detaljan preged je spas

sofija je u pravu nismo mi lekari što pre kod prvog probaj da zakažeš privatno obično može isti dan kad je hitno ali BRISEVI OBAVEZNO ,iz iskustva znam godinama su me pogrešno lečili stalno sam imala upale samo su me bockali kljukali lekovima vaginalete su mi uništile prirodnu floru...dok se nisam sama setila da uradim analize i naravno ureaplazma je izazivala upale jajnika tako da samo detaljan preged je spas

Hocu,zaista cu uraditi sve to,samo dan posle bozica,hvala vam od <3 puno XD

Problem s pilulama...again :roll:
Dakle, korisitim kontrac.pilule Jeanine, sad sam na sredini table negde, jos 11 mi je ostalo do pauze od nedelju dana.Pijem ih u 18h.U ponedeljak i utorak sam popila tada, u sredu sam zaboravila pa sam popila u cetvrtak oko 13:30h , ali sam onda zaboravila i u cetvrtak tu redovnu u 18h pa sam je popila danas, malo pre...Sad za sat vremena treba ponovo da popijem...U medjuvremenu smo imali odnos, i juce i prekljuce, bez zastite jel :zstidljivko: Nazvala sam ginekologa, kaze da ne bi trebalo da se nesto desilo ali za svaki slucaj da koristimo zastitu bar narednih nedelju dana ili cak do kraja table...al kao mogu da nastavim s pilulama...I sad se decko zabrinuo, ako smo ipak zakacili kao da bolje vise ne pijem, da ne skodim stvorenju :think: ... Ja ne znam sta da radim, da li da prestanem da pijem ovu tablu, pa ako dobijem-cool , ako ne dobijem - j*bg , pa pocnem sa novom tablom...nekad...Kontam da uzmemo test za nedelju dana da vidimo a u medjuvremenu da ne koristim pilule...Sta mislite, vi koji se u to razumete?z:poz:

da ne otvaram novu temu, vidim da je bilo nekoliko pitanja oko gljivičnih infekcija kandidom.

ja sam patila godinama i od vaginalne infekcije, a pojavljivala mi se i u ustima i pod grudima... sve moguće vaginalete i kremice pomagale su privremeno.
sve dok se nisam okrenula prirodnim načinima za ponovnu uspostavu mikrobne ravnoteže u organizmu, i evo, sad već nekoliko mjeseci bez simptoma..

želim pomoći i vama da se riješite kandide, za početak imate odličnu besplatnu knjigu (na engleskom) koju možete skinuti ovde:

http://candidadieoff.info/yeast/freebook3

upisom na ovu listu svakih par dana dobivate super poučne članke o spolnim gljivičnim infekcijama i kako da ih se riješite prirodnim putem. žena je medicinski istraživač u Londonu, a trenutno je u Hrvatskoj.
preporučam!

Dakle, korisitim kontrac.pilule Jeanine, sad sam na sredini table negde, jos 11 mi je ostalo do pauze od nedelju dana.Pijem ih u 18h.U ponedeljak i utorak sam popila tada, u sredu sam zaboravila pa sam popila u cetvrtak oko 13:30h , ali sam onda zaboravila i u cetvrtak tu redovnu u 18h pa sam je popila danas, malo pre...Sad za sat vremena treba ponovo da popijem...U medjuvremenu smo imali odnos, i juce i prekljuce, bez zastite jel :zstidljivko: Nazvala sam ginekologa, kaze da ne bi trebalo da se nesto desilo ali za svaki slucaj da koristimo zastitu bar narednih nedelju dana ili cak do kraja table...al kao mogu da nastavim s pilulama...I sad se decko zabrinuo, ako smo ipak zakacili kao da bolje vise ne pijem, da ne skodim stvorenju :think: ... Ja ne znam sta da radim, da li da prestanem da pijem ovu tablu, pa ako dobijem-cool , ako ne dobijem - j*bg , pa pocnem sa novom tablom...nekad...Kontam da uzmemo test za nedelju dana da vidimo a u medjuvremenu da ne koristim pilule...Sta mislite, vi koji se u to razumete?z:poz:

Настави да пијеш таблете до краја месеца, јер ако не попијеш кутију до краја у овом, следећи месец ти такође није сигурна заштита.
Најгоре је кад се пилула прескочи у првој недељи,тад је заштита најнесигурниа.

Izmislili ljudi mobilne telefone, pa navij majku mu da ti 21 dan zvoni u isto vreme (ja to tako radim) z;)

Poslednja izmena od moderatora:
Уопште није проблем ако их не попијеш сваки дан у исто време. Имаш простор од 12 сати. Значи, није аксиом да мораш сваки дан да је попијеш нпр. у 21 сат.;)
Али, мора да прође од 24-36 сати. У том распону кад се пију, ризика нема.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back