Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vetox, operacija se ne bi radila kada bi se sumnjalo u potpuno izlecenje.
Da je tako,predlagali bi vam zracenja i slicno.
Ovako, najbolji nacin i najsigurniji svakako jeste histerektomija.
Stav lekara je takav jer se oni svakodnevno srecu sa tim operacijama i prosto ne mogu svaki slucaj da sagledavaju pojedinacno i da imaju simpatije za svakog.Godine tog posla ostave traga i u osecanju i u ekspresiji emocija.Od toga su lekari na zalost operisani, znam po sebi.Ali to ne znaci da oni vas slucaj nisu uzeli ozbiljno i da ne zele da vam pomognu na najbolji moguci nacin. Nema tu ni mnogo filozofije,zna se sta se radi kod karcinoma uterusa - histerektomija ! Zato nije bilo mnogo zagledanja,price,bog zna kakve dijagnostike,,,,na vreme vam je na srecu otkrivena bolest i budite srecni sto je tako a sigurna sam da su i lekari presrecni sto su vam to otkrili na vreme i sto bez imalo dvoumljenja i sazaljenja mogu da kazu :uterus napolje ! To je znak da su oni potpuno sigurni sta treba raditi i da ne sumnjaju u tu vrstu terapije.
Znam da je to za vas porazavajuce ali njihove reakcije ne treba previse da vas unesrecuju,jer tu lekari ljudi koji svakodnevno rade sa bolesnim i nesrecnim ljudima i navikli su da patnje drugih ne prozivljavaju licno.
Utehu cete naci svakako u rodbini i prijateljima.
Najvaznije je da se vi izlecite,a potom polako....sve ce doci na svoje pa i roditeljstvo.

Zakazali su operaciju za sledeci utorak :neutral::neutral::neutral:Jajnici ipak ostaju. Doktorka me je ubedila. Vec me hvata panika, a i onako vec nocima ne spavam.
Ponekad se i ponadam da ce patoloski nalaz materice biti isti kao i sa histeroskopije, pa valjda nece biti potrebno zracenje i ostalo...prosto ne znam kako cu se suociti sa novim nalazom i kako cu psihicki podneti dalje lecenje. Prvi me je totalno istraumirao.

Hvala SVIMA na javljanju i podrsci. Drzi mi palceve. Pozdrav.

Ivab10 nemam tu opciju, nemam pojma kako se sada moze ukljuciti i ta opcija:rumenko:
Ako ti nije mrsko objasni mi, ako zelis da mi posaljes pp

ivab10, procitala sam... onda ti je jasno kroz kakav pakao prolazim.
A operacija zakazana za utorak:(:(:(:(
Mislim da vise nemam vremena da razmisljam o tome i stalno sumnjam. Plocice i kalupe je gledalo tri razlicita, nezavisna patologa i svi imaju isti nalaz. Ja inace radim u laboratoriji doduse drugog zdravstvenog tipa i samo ja znam kakve su sve greske moguce.Lupala sam glavu o tome milion puta ovih dana. Ali moram staviti tacku. I poverovati. To je to-imam karcinom. Ovako uvek cu sumnjati-da li je ili nije, da li je to uopste moj materijal, ko je strucniji patolog, kome da verujem...a vreme ce prolaziti u stalnom razmisljanju i mozganju STA AKO JESTE I STA AKO NIJE??? I KO JE U PRAVU??? :think::think::think:
Najlakse je poverovati u ono sto ti odgovara. Ali meni bi uvek ostao crv sumnje. Posle operacije ce se sve znati...samo jos da to docekam normalna
Hvala devojke, hvala ivab10

Naravno da ces docekati kao normalna devojke,,,ne bi bila normalna reakcija da to sve shvatis olakoi sa dozom nepoverenja ili negacije. Tvoja zabrinutost ti u tom smislju moze pomoci da ces dati sve od sebe da se izlecis jer shvatas situaciju.
Vazno je na dalje da imas snage i volje, sve ostalo ce doci samo.

Znam odlicno u kakvoj si konfuziji i psihicnom stanju sada . Prosla sam to sa svojom prijateljicom ne tako davno , pre nekoliko godina i to se ne zaboravlja .
Ono sto je bitno za tebe je da sada budes okruzena prijateljima koji ce ti dati podrsku i biti uz tebe a da sama iz sebe izvuces maximum .Sve sto radis , radis za sebe ovog trena .
Postoje pacijenti i pacijenti . Nesmes klonuti duhom . Snaga volje je cudo .Sama sebi si sada na prvom mestu .
Rasplinula bih se kada bi ti sada nabrajala slucajeve kada su se ljudi cupali iz naizgled bezizlaznih situacija do ponovnog vracanja u normalu .
Udahni duboko vazduh i polako disi . Povrati kontrolu nad samom sobom . Operacija ce doci i proci . Ti ces naci milion nacina da poboljsas svoj nacin zivota koji ide dalje .
A u ovom trenutku , to je najvaznije !!!

Drzimo ti palceve da sve prodje u najboljem redu :heart: :heart: :heart:

Molim nekog stručnog da mi objasni o čemu se radi...

Radiološki nalaz

Dojke fibroglandularne ACR3

U levoj dojci prema granici kranijalnih kvadratanata prisutna je senka intenzivnija od okolnog parenhima, nejasnih granica, veličine 14mm x 11,5mm, radiološki verovatno benigna.

Aksilarno levo nekoliko linfo nodusa, subsantimetarske veličine.

Zaključak

Opisana senka leve dojke određuje BIRADS 3 klasifikaciju.

Unapred hvala.

Registrovala sam se na ovaj forum samo da bi vam ispricala svoje iskustvo vezano za konilome. Skidala sam ih jednom ali su se posle pola godine ponovo vratili, i to u vecem broju neo prvi put, odlagala sam osjetu ginekologu i bas su se namnozili, u tom periodu bio mi je dosta oslabljen imunitet i pocela sam svako jutro uz kafu da pijem sumeci vitamin c, od 1000 mg, posle 7 dana, ni jedne bradavice nisam imala, povukle su se totalno... nastavila sam da pijem vitamin c i vec godinu dana mi se nisu pojavljivali.probajte ljudi, mozda i vama upali. :D

Postavila bih jedno pitanje!
Sta tacno znaci
PATOGENE BAKTERIJE I GLJIVE NISU IZOLOVANE.
U direktnom nalazu: EPITELNE CELIJE I LAKTOBACILI
Radi se o cervikalnom i vaginalnom brisu.
Unapred hvala na odgovoru.

Imam rezultate koji me zbunjuju
U 4 mesecu sam trudnoce i doktor mi je trazio nalaze VS i C+V bris
Rezultat: vaginalno i cervikalno-
Patogene bakterije i gljive nisu izolovane.
U direktnom preparatu: vaginalni i cervikalni brisraspadnute
epitelne celije,laktobacili,retke
Gram-pozitivne diplokoke,masa PMN-leukocita.

Vaginalni sekret III grupa

Mojoj mami papa test nije u redu nasli su intermedijalne celije,bila je kod nekoliko ginekologa. Svi su joj rekli da mora da se operise,da joj se odstrani materica i jajnici.Operacija se zove histeriktomija. Rekli su joj da se radi vaginalno.Interesuje me da li neko zna nesto otoj operaciji? Preporucili su joj dr. Duska Stanojevica pa ako neko nesto zna o njemu ili ima ikustva bila bih zahvalna da mi kaze.

Poslednja izmena:
Da li neko moze da mi objasni sta predstavlja izraz "nehomogena struktura miometrijuma"?

Doktorka mi je rekla da "ne vidi nista konkretno" na ultrazvuku, ali da je miometrijum nehomogen... to je sve sto je rekla.

Ostali rezultati su i u redu, jedino sto imam mali mozaik na grlicu, VS i PA su II grupa.

Receno mi je da stavljam kantarion vaginalete, (povremeno - sta god to znacilo), i kontrola za 6 meseci..

Par pitanja u vezi ove ciste:

Sta je ona u stvari? Kako nastaje? Kako se leci? Dali ima posledice? U konkretnom slucaju velicina ove ciste je 3 x 2cm. I bilo koja dodatna informacija nece skoditi!

Hvala svima unapred na odgovorima!

Ova tema je davno napustena,nasla sam je pretragom.Mene tek ceka "zurka",Spremam se za konzilijum posle operacije.Pre 2 nedelje sam napipala cvoric i poslusala "unutrasnji glas"da sve zbrzim..jos nosim konce.Mozda ce se neko javiti da razmenjujemo iskustva i dajemo podrsku:heart:

imam pitanje za vas...imam 23/24 godine,nisam isla kod ginekologa ove godine jer jos uvek nemam zdravstvenu knjizicu,pa cekam da mi se to resi ( a i jedna sam od onih 'dok ne boli dobro je'...znam da me treba kamenovati ! ) Od maja do polovine ovog septembra imala sam prava menstrualna krvarenja,dva puta mesecno,nekad cak i na svakih 12-15 dana,i svaki put po 4 dana,koliko mi i inace traju normalna....No,to sam sama prepisala poremecaju hormona, 'stresu' i utesila se... I od tada nisam imala problema vise,ali,za vikend ucinilo mi se da sam ponovo dobila,medjutim,pojavio se tamno braon gust sekret,nema neprijatnog mirisa,ali vec nekoliko dana je tu! I sada sam vec zabrinuta,pobrnicu se da do sledece nedelje zavrsim papire za knjizicu i kod ginekologa,ali do tada,molim vas da mi kazete otprilike sta vi mislite o tome...

imam pitanje za vas...imam 23/24 godine,nisam isla kod ginekologa ove godine jer jos uvek nemam zdravstvenu knjizicu,pa cekam da mi se to resi ( a i jedna sam od onih 'dok ne boli dobro je'...znam da me treba kamenovati ! ) Od maja do polovine ovog septembra imala sam prava menstrualna krvarenja,dva puta mesecno,nekad cak i na svakih 12-15 dana,i svaki put po 4 dana,koliko mi i inace traju normalna....No,to sam sama prepisala poremecaju hormona, 'stresu' i utesila se... I od tada nisam imala problema vise,ali,za vikend ucinilo mi se da sam ponovo dobila,medjutim,pojavio se tamno braon gust sekret,nema neprijatnog mirisa,ali vec nekoliko dana je tu! I sada sam vec zabrinuta,pobrnicu se da do sledece nedelje zavrsim papire za knjizicu i kod ginekologa,ali do tada,molim vas da mi kazete otprilike sta vi mislite o tome...

odma kod ginekologa :rtfm:

da ne otvaram novu temu, vidim da je bilo nekoliko pitanja oko gljivičnih infekcija kandidom.

ja sam patila godinama i od vaginalne infekcije, a pojavljivala mi se i u ustima i pod grudima... sve moguće vaginalete i kremice pomagale su privremeno.
sve dok se nisam okrenula prirodnim načinima za ponovnu uspostavu mikrobne ravnoteže u organizmu, i evo, sad već nekoliko mjeseci bez simptoma..

želim pomoći i vama da se riješite kandide, za početak imate odličnu besplatnu knjigu (na engleskom) koju možete skinuti ovde:

http://candidadieoff.info/yeast/freebook3

MOLim moderatore ukoliko ova tema postoji da me uputi tamo i da ovu obrise!
Od juce imam upalu jajnika,osecam bol kada se krecem u dodjem delu stomaka sa leve strane...pa ako neko zna nesto sta bih moglo pomoci neka mi kaze,unapred hvala!?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back