Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
viktorijabg:
Danas sam dobila nalaze papa testa i VS.Papa test je II grupa, a VS III grupa.Doktorka kaze da je nalaz odlican i da je III grupa VS normalan,mada imam malo pojacan sekret.Kakvo je vase misljenje.Na nalazu pise "Masa Le,celije gornjih slojeva bez znakova atipije".Molim Vas da mi objasnite sta to znaci! Hvala unapred!
Tema se cita od pocetka,nemoj da se ljutis ali milioniti put da ponavljam isto...ne mogu stvarno.

uticao
na smanjenje

znam da sam se u jednom trenutku zapitala...
zashto uopshte pijem logest kada samo besnim svadjam se i mrzim sex

pa sam onda shvatila dvostruku korist anti bebi pilula
em sprechavaju zachenje em ti se i ne sexa
:lol:

Jedno pitanje ....mozda ima negdje ..trazila sam pod glavobolja , ali nigdje povezana sa trudnocom....:?:
Naime , kako Vam vec rekoh gore u drugom mjesecu sam trudnoce i ne znam sta mogu uzeti od ljekova protiv glavobolje premda me od sinoc boli ....i jos nije prestala , a sada sam na poslu , gdje mi sigurno sama od sebe nece stati.
Pitanje:
Da li smijem popiti nesto , ili da trpim ?
Ne bih da naskodim bebcu.

Maslachak: ;)

Krtolice: a jesi merila pritisak, cisto da proveris pre nego sto nesto uzimas da ti slucajno pritisak nije visok/nizak? Sto se lekova tice, to ce ti dr reci kad dodje sa puta.

Piljari: ugrusci nisu neoplodjene jajne celije, ne moraju da znace ama bas nista i normalna su pojava kod nekih zena tokom ciklusa, ali mogu da budu i znak (kako neko rece) poremecaja na nivou krvne loze (eritrociti, trombociti). Ovako zaista ne moze da se kaze, ali ako te to zabrinjava (kontinuirano se desava, veliki je broj ugrusaka, br ugrusaka je obimniji od samog krvarenja, postoje izrazitoi jaki cepajuci bolovi u ciklusu itd) najbolje bi bilo da se javis svom ginekologu na kontrolu (slobodno mozes i kad si u ciklusu, jos i bolje). Pozdrav svima dok se dr ne vrati sa puta

...pa, vish`. ja sam prvo otkrila da sam anemichna, pa su mi chak godinu, dve nakon toga rekli da su mi ti ugrushci od anemije.... ja uopshte nisam obracala pazznju na iste. ne znam ni zashto sam ih i pominjala ginekologu.

WithdrawnWater:
Maslachak: ;)

Krtolice: a jesi merila pritisak, cisto da proveris pre nego sto nesto uzimas da ti slucajno pritisak nije visok/nizak? Sto se lekova tice, to ce ti dr reci kad dodje sa puta.

Nisam mjerila , uradicu to danas kada dodjem sa posla , mada mi je prestala poslije dorucka....
Vidis, da li je moduce da ujutro ako do 9 ne doruckujem , odmah mi se manta....agencija mi se okrenula naopacke...Uzas...
Dok do sada nisam doruckovala prije 11, tako da bih do 17h , do rucka bila mirna...
Moze li biti da ovako mali bebac crpi toliko iz mene?

... I jos nesto....udavih vas..Boze kao da mi je prvi put , a nije nego od prvog je proslo skoro 10 god. pa sam zaboravila.
Kako je tek mjesec dana trudnoce , malo me strah da imam odnose , tj. imam zelju ali nesto mi je neprijatno da sto ne povrijedim, dok se to kako ja kazem ne "prikaci" kako treba ;)

Piljari ako su ugrusci da kazem veci komadi, menstruacije su obilne i tako se ponavlja iz ciklusa u ciklus ,pa nekad i cesce se dobija menstruacija mogu biti znak postojanja mioma ili endometrioze, ali isto tako ne moraju znaciti nista, prosto ljusti se materica,i nema veze sa jajnom celijom koja nije oplodjena.
Krtolice, mozes da imas seksualne odnose,nema razloga za strah, sto se tice glavobolje uvek a narociti na pocetku trudnoce redovno jedi, znaci dorucak,rucak,vecera i dve uzine po mogucstvu vocne, izmeri pritisak i ako si jela a pritisak je ok a tebe ipak boli glava smes da uzmes paracetamol.

2 pitanjca na blic- proslo je 40-ak dana otkako sam uklonila kondilome i sve je odlicno, ali mi je ginekolog preporucila da uradim i papa test i kolposkopiju. Da li je to uobicajeno? Jos nesto, da li sad smem da imam odnose?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back