Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uspela sam da dodjem do svog ginekologa vec danas, prepisao mi je terapiju.
Za partnera je samo savetovao da se prvo uradi i kod njega bris. On ce vec sutra da ide kod urologa. Da li je moj ginekolog ipak trebao da mi preporuci neku terapiju i za njega/partnera ili ce to uraditi urolog ukoliko se pokaze na brisu da je potrebno?

Ok, ti svoju terapiju uzimaj redovno, apstinencija dok traje terapija je obavezna, narocito dok se korisre vaginalete, nakon toga odnis iskljucivo sa kondomom dok 3 uzastopna brisa sa razmacima od po mesec dana ne budu bili sterilni.

Poštovana doktorka,
potrebno mi je vaše mišljenje. Prošlog meseca sam radila sledeće testove: Trihomonas vaginalis- nije nadjen, Chlamidia (< 10 E.T)- negativna, Ureaplasma- negativna,Mikoplazma- negativna. U direktnom mikroskopskom preparatu nadjene epitelne celije, bacili (nije bakterijska vaginoza), Candida- nije izolovana. Doktorka mi je rekla da su nalazi u redu, ali da mi je povišena grupa sekreta (III),i da nije potrebna terapija. Partner je uradio testove,hlamidija, male kolicine i doktor je rekao da pije 10 dana vibramicin, tako da oboje uzimamo terapiju, jedino me buni sto mi doktorka nije prepisala i vaginalete.
Molim za odgovor.
Hvala.

dr:
Ok, ti svoju terapiju uzimaj redovno, apstinencija dok traje terapija je obavezna, narocito dok se korisre vaginalete, nakon toga odnis iskljucivo sa kondomom dok 3 uzastopna brisa sa razmacima od po mesec dana ne budu bili sterilni.

Opet ja! :D
Sto se apstinencije tice, naravno.
Imam pitanje u vezi moje terapije ( znam znam, dosadna sam al' sta cu :hahaha: ), naime, od drugog specijaliste sam svojevremeno dobila da pijem Oligogal - Se. Smem li ga piti uporedo sa ovim lekovima koje sam sad dobila da pijem? ( Visiren pa zatim Ciprocinal )

Imam pitanje u vaginalnom brisu i u brisu cerviksa su mi nadjene epitelne celije, laktobacili i veliki broj polimorfonukleara, pri tome ostali testovi na: hlamidiju, mikoplazmu, ureoplazmu i ostale bakterije su negativni, nisu izolovane ni gljivice. Onoliko koliko ja znam polimorfonukleare su vrsta leukocita, a laktobacili su normalni deo flore, pa mi nije jasno otkud to i da li su oni odgovor na infekciju koja je postojala i vise je nema ili sta vec. I zanima me sa kojim se obicno infekcijama povezuju. Nije mi jasno???

Poslednja izmena:
Radim povremeno na bakterije kompletno i genitalni i urinarni trakt, jer imam sklonost ka infekcijama urinarnog trakta, i obicno se ista bakterija naknadno pojavi i na cervixu. A hlamidiju, mikoplazmu i ureoplazmu sam radila, jer do sad se nikad nisam proverila na to, a mnogi kazu da cesto i nema simptoma, a hlamidija je uzrocnik neplodnosti, pa reko ajde i to za svaki slucaj.
U svakom slucaju moracu kod ginekologa, nego pitam, jer sam zbunjena, otkud to sad, a nista nije izolovano.
Inace uradila sam i urin i urinokulturu i sve je ok, bris uretre je isto pokazao laktobacile, ali bez polimorfonukleara.

Hormonska spirala "mirena"kolko je dobra tj losa?Da li je normalno da se krvari posle postavljanja te spirale?Imam je skoro dva mjeseca jos uvek krvarim a postavljena mi je da bi mi smanjila mengu i krvarenje.Bila sam kod dr.al ovima ovamo gdje sam ja je sve normalno i ok pa bih molila i vase misljenje,sta vi mislite o tome dal da je maknem il da cekam jos??
HVALA UNAPRED!!!

cao bas bi volela da me poslusas meni su stavili mirenu pre 1 godine i otad nemam krvarenje imam nesanice i po prvi put sam dobila bubuljice a sto je najgore pocelo je da mi curi nesto iz dojke .bila sam do sada kod 3 doktora i svi su u fazonu ma nije to nista.ali ja nisam bila lenja pa ako tene mrzi na americkom drzavnom sajtu imas sve o mireni pa kad budes procitala odlucices da je izvadis ja idem za koji dan .side effect mirena idi trazi pa ces se sokirati koliko je losa i opasna pogotovu ako imas predispoziciju da obolis od karcinoma dojke ili materice cao

Pozdrav ponovno,
kao što sam već pisala, mm nakon kontrolne spermokulture dobio antibiogram za enteroccocus, pa sam i ja radila bris cervixa tjedan iza ali izolirana saprofitna flora.
E danas je mm ponovno odnio spermokulturu na pregled, rezultati za 2-3 dana, kod urologa će po primitku nalaza, čisto da provjerimo da slučajno onda nije bio zagađen uzorak (mala sumnja ali eto...više me čudi kako ga ja nemam).
Također za vikend je dobio nalaz spermiograma pa vam donosim 3 usporedna, i molim komentar. Da li je ovdje sve u redu, da li se radi o kakvim infekcijama i kako ih liječiti?
Urolog je do sada uključio vitamin E, s vremena na vrijeme Prostenil Plus, a sad planira uvesti Proxeed. Antibiotike moj muž pije nakon svake urološke kontrole (mjesečno).

Trudimo se oko 13mjeseci (ja 33god on 38god) i još želimo dati šansu prirodnoj trudnoći. Je li ista moguća uz ovakvu sliku i kako riješiti problem likvefakcije???
Kod mm se sperma ne pretvori u tekuće stanje ni nakon 2 sata. U labosu su mi rekli da je sve ok, da ih ima dosta, da plivaju ali kao da su zarobljeni u toj tekućini i ne mogu iz nje prodrijeti.

Apstinencija: svaki put 4 dana
30.7.2008.; 11.10.2008.; 29.11.2008.
Između svakog uzorkovanja mm je pio antibiotike a 25 dana uoči zadnjeg testiranja pio je jedan čaj koji bi kao trebao poboljšati rezultate spermiograma.

Količina 5ml; 3.2ml; 3.2ml
Viskoznost 1; 1; 1-2
Ph 8; 7,5; 7,7
Koncentrac. 13; 32; 43,6
Pokretnih 65%; 50; 51
Usmjerenih 31%; 15; 28
Živih neobojenih 66%; 51; 52
Normalnih 70; 66; 55
Nenormalnih 30; 34; 45%
a) Nen.u glavi 9; 13; 15
b) vratu 8; 9; 11
c) repu 13; 12; 19
Leukociti 10-12; 6-8; 6-8
Pretvaranje u tekućinu NE; NE; NE

Zao mi je sto Vas moram razocarati, ja nisam neko ko se bavi problemom steriliteta da bih mogla dati odgovore na Vasa pitanja.
To je ipak usko specijalisticko podrucje i sve sto Vas zanima treba da vidite sa urologom koji leci Vaseg supruga.

sigurna sam da je pitanje vec postavljeno na prethodnim stranicama, ali zaista ne mogu da trazim.

neka mi neko ukratko odgovori sta uciniti ako se jedna kontracepcijska pilula zaboravi?
da li se uzimaju dve ili se ta jedna preskace do daljnjeg?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back