Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam 20 godina. Sa 16 sam isla kod ginekologa zbog toga sto do tad nisam dobila menstruaciju. Ginekolog mi je rekao da nikada necu ni imati menstruaciju jer mi je materica nerazvijena i da zbog toga necu moci da zatrudnim. Da li postoji neko sa takvim problemom? I da li postoji neki nacin da ga resim?

Molim vas za pomoc! Poruku sam poslala jos pre neki dan i nema nikakvog odgovora!!!:(Nemoguce da niko nema takav ili slican problem!!!:(:(:(:dontunderstand:

Izvini, kako mislis "koliko ozbiljne mogu da budu infekcije?" Koliko i svaka infekcija - i grip moze da prodje kod nekog za 7 dana a nekog moze i da ubije....

:confused:

Ok, nekako sam kontala da takve infekcije nisu ozbiljne kao sto je candida recimo...
A predpostavljam da jesu opasne, obzirom da ih prenose usta, izvor miliona bakterija...
Znaci moze da dodje do komplikacija?
Hvala svakako...

Pa ni kandida ne mora da bude ozbiljna a može...
Kao i za sve ostalo i tu je higijena jako vazna...

Kandida i nije ozbiljna, kandida se ne prenosi, svako ima svoju kandidu, ona zivi na nama i u nama, aktivira se kod pada lokalnog ili ospteg imuniteta...ajmo ljudi, malo informisanosti o nekim elementarnim stvarima vezanim za reproduktivno zdravlje, vazno je...i lako. I vise puta ovde pominjano.

dr:
A sta kazu kolege na Islandu?:)

Kolege Islandezi za sve kazu "It is normal", ili "It is good for you". Kao sto rekoh, dok sam bila trudna dali su mi neke vaginalete koje kod nas (u Gradskoj Bolnici) kazu da izbegavaju da daju trudnim zenama! Isto su mi preporucivali brufen tokom cele trudnoce, jer su me bolela ledja! Naravno da nisam uzimala. Zvala sam da zakazem pregled, prvi slobodan termin za pregled je 24.sept!!!!! To ovde tako ide, divno im je po bolnicama i domovima zdravlja, sve je cisto, nema guzve, kad ti zakazu tada dodjes, nema cekanja... ali zato ti ispadne materica dok ti zakazu termin!!!

Poslednja izmena:
Kandida i nije ozbiljna, kandida se ne prenosi, svako ima svoju kandidu, ona zivi na nama i u nama, aktivira se kod pada lokalnog ili ospteg imuniteta...ajmo ljudi, malo informisanosti o nekim elementarnim stvarima vezanim za reproduktivno zdravlje, vazno je...i lako. I vise puta ovde pominjano.

Evo ja moram da se pohvalim, ja to sve već znam... čitala...:hvala: kandida živi u našem org. mislim u crevima i na razne načine može da se ispolji, tj. u ustima, vagini, nogama...itd...
Kad se obavlja mala ili velika nužda(žene) mora da se briše od spreda ka pozadi, jer vrlo lako može da se iz debelog creva prenese u vaginu zbog blizine...
Leči se antibioticima i vaginaletama, krema po potrebi(zbog spoljašnjeg crvenila)...
Ona može da se pojavi posle pada imuniteta, uzimanja antibiotika itd...
Simptomi su crvenilo, svrab, peckanje...
Postoje i dijete protiv kandide jer se ona hrani šećerima... pa ne bi trebalo jesti slatko, brašno...
Lečenje oba partnera je obavezno zbog ping-pong efekta...
Dosta stvari sam saznala upravo ovde od dr i WW... i HVALA VAM...
Nadam se da će ovo pomoći, ako treba pisaću još...:bye:

Zdravo.

Radila sam abortus pre 3 meseca. Sve je proslo ok, ali sam posle toga koristila dva puta postinor... Prvi put pre mesec dana i od tada nisam dobila, a uzela sam pre 5 dana ponovo. Pojavljuje mi se kao beli sekret u grudvicama... ne znam kako drugacije da objasnim...

Ako neko mozda zna sta bi moglo da bude, a doktora cu sigurno posetiti...

Hvala unapred...

Stani molim te.
Uzela si postinor pre mesec dana, a pre 5 dana ponovo. Zasto molim te?
Nije ti palo na pamet da uradis test na trudnocu nakon tih mesec dana?
I na kraju pitas za genitalnu infekciju koja je smesna u odnosu na to sta radis svom organizmu , prvo sa abortusom a onda sa 2 hormonske atomske bombe.
Koliko imas godina?

Ja se stvarno izvinjavam svim ucesnicima foruma ali na ljudsku glupost sam skroz alergicna.

Poslednja izmena od moderatora:
Imam 2 pitanja, na koja bih molila shto brze odgovore ako ste u mogucnosti...jer mi je dosta bitno.Ovako..Da li je jako bitno da se logest pilule uzimaju u odredjeno vreme svaki dan,tj. da li neshto menja ako se jedan dan uzme uvece a sutradan ujutru?I da li zashtita pocinje odmah, tj kad se popije prva pilula ili tek kad se popije cela prva kutija?
Hvala vam unapred:)

Ne znam kako sto poniznije da se obratim da biste mi odgovorili na ovu poruku. Zanima me da li zastita sa bilo kojom kontr. pilulom (konkretno sa Yasmin-om) pocinje odmah, tj kad se popije prva pilula ili tek kad se popije cela prva kutija? Hvala

Molim?
O kakvoj poniznosti govoris?
Pilule se uzimaju od prvog dana ciklusa, ako racunas da za vreme trajanja krvarenja neces imati odnose, pilule ce imati dejstvo do 7. dana.
I nemoj da koristis vise nick name-ova.

Izvini, ali ja stvarno nisam razumela sta znaci tvoja recenica "ako racunas da za vreme trajanja krvarenja neces imati odnose, pilule ce imati dejstvo do 7. dana"? Dakle, tek treba da pocnem da koristim kontraceptivne pilule. Jel to znaci da ce pilula imati dejstvo tek od sedmog dana od pocetka koriscenja pilula? Sta ako ja hocu da imam odnos u toku trajanja krvarenja? Da li sam zasticena i u tih prvih 7 dana?
P.S.Izvini, ja nikad nisam imala odnose, pa ne znam da li je vodjenje ljubavi uopste moguce u toku trajanja menstruacije.

Da, ali si postavila identicno pitanje.
No, ajde.
Jesi li bila kod ginekologa, da li ti je ginekolog propisao pilule ili si ih uzela na svoju ruku?
Koliko imas godina?
Da li pilule uzimas samo zbog kontracepcije ili zbog nekog drugog problema?
Mozda je mnogo pitanja ,ali malo mi je neuobicajeno da devojka koja nema odnose je bila kod ginekologa i trazila pilule za kontracepciju.

dr:
Da, ali si postavila identicno pitanje.
No, ajde.
"Jesi li bila kod ginekologa, da li ti je ginekolog propisao pilule ili si ih uzela na svoju ruku?" Bila sam kod ginekologa, rekla mi je da kad bude postojala neka varijanta za odnose, da dodjem da mi prepise kontracepciju. Znaci, ne koristim kontracepciju (jos uvek), vec planiram zato se i raspitujem.
"Koliko imas godina?" Imam 23 god.
"Da li pilule uzimas samo zbog kontracepcije ili zbog nekog drugog problema?" Planiram da koristim pilule samo zbog kontracepcije.
"Mozda je mnogo pitanja ,ali malo mi je neuobicajeno da devojka koja nema odnose je bila kod ginekologa i trazila pilule za kontracepciju.
" Bila sam kod ginekologa radi obicne kontrole, jer zelim da pratim svoje zdravlje. Onako usput me je pitala jel postoji neka varijanta, pa ako postoji, da mi napise recept. Ta njena recenica je u meni probudila zelju da imam odnose, pa se ja sad cisto raspitujem o tome. Hvala:???:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back