Bas ste me obradovale, mislila sam da spavate u vreme kad sam pisala moju "pricu".
Opet ukratko..posle operacije i zracenja, ja sam nastavila najnormalniji zivot, nisam pazila na ishranu UOPSTE, pusila sam (sramota me da kazem ali jos uvek pusim...mada mi je doktor rekao da ni slucajno sada ne prestajem, CUDNO ZAR NE?...ali , kako on rece, sada sam pod stresom velikim, udes i sve ono pratece-osiguranje, advokati itd-igra veoma vaznu ulogu u svemu ovome.Prema tome JA MISLIM DA JE NAJVAZNIJE DA PAZITE NA ISHRANU, VEZBE(KRETANJE TJ SETNJE, YOGA...) I IZBEGAVANJE STRESOVA!!!!!!!!!
E sada, ja nisam vegetarijanac nikada bila, pre nekoliko dana sam resila da sasvim izbacim meso i mogu vam reci da se fino osecam..tj bolje.
Sta ja koristim? Ukiucajte Dr Johanna Budwig i sve o njoj procitajte i odlucite same!
Ja vec skoro 7-8 meseci jedem cottage cheese(to je nas mladi nemasni sir, kazu da je kod nas tamo to "svapski sir"(ne znam tacno, treba da bude nemastan i pomesam ga dobro sa Flax oil(laneno ulje) koje se prozivodi pod specijalnim uslovima, certifikovano je i ima ga kod nas a cula sam da ga ima i u BGD-u negde u bloku 45, ja ga ovde lako nadjem u flasici tamnoj , cuva se u frizideru i..500ml kosta oko CDN$ 13.
Uzimam ga ujutru sa sirom, dobro razmutim mikserom, da nema grudvica, dodam malo vode ili nemasnog (1%) jogurta ili mleka, ubacim sveze : jagode, borovnice, MALINE(jako su zdrave), bananu, ....bilo sta od voca(blueberries su najbolje ali moze bilo koje voce, zbog ukusa a i zato sto je voce zdravo.
Znam da pisem konfuzno jer ima jako puno toga da vam kazem pa bih sve odjednom a ne moze se...zato sam mislila ako mozemo da se nadjemo na MSN nas tri i pricamo "uzivo" tj u isto vreme kucamo, bice mnogo jednostavnije, do tada ..nastavicu ovako.
Dakle, SECER sam izbacila sasvim, pre nekoliko meseci(koristim med, samo za kafu. Caj pijem nezasladjen, a od cajeva pijem TAHEBO, zeleni kineski ili japanski, pepermint-svakodnevno bar jedan od ta tri, mada vrlo cesto i sva tri u razlicito vreme.
Za Tahebo caj je veoma vazno da ne dodje u kontakt NIKAKO sa metalom, ja ga kuvam u vatrostalnoj posudi, procedim ga kroz plasticnu cediljku ili ne procedim vec sipam u solju(talog svakako ostane na dnu).
Dakle, svakog jutro jedem voce,(maline, kupine,borovnice, jagode, crveno grozdje sa semenkama, grejpfrut crvenei !! ... popodne, povrce: rotkvice, karfiol, brokoli, bar jednu crvenu papriku(VEOMA JE ZDRAVA), a posebno napravim sok(nikada ne pijte kupovni niti bilo sta gde ima prezervativa!!!!) dakle SOK OD; CVEKLE, GREJPFRUTA, SARGAREPE, JABUKE........mada ja nekada napravim za dva tri dana, cuvam u staklenoj flasi u frizideru.
Skoro svakog dana kuvam supicu od povrca samo...sta god imate kod kuce iseckajte i stavite u vodu da se kuva, ja sam pocela da ubacujem buckweat(heljda) i millet(proso), odlicno je, ukusno je sve zajedno, ne koristim so tj koristim so od povrca,herbal salt, (organic) a i belo brasno sam sasvim izbacila, koristim crno, hleb ili sama ispecem i ubacim sve ove moguce zrnaste biljke samlevene(u mlinu za kafu) i sameljem laneno seme(flaxseed)...cak sam jednom i palacinke napravile (da se pocastim) od crnog brasna, nije lose ni to, namazala sam medom i dzemom nezasladjenim, mada je to bilo samo jednom,(ne bih vise ipak) ne koristim nikakva ulja, znaci nista peceno na ulju, masti....
Nesto jako vazno jos..ja svakog dana pijem sok od paradajza, bez prezervativa, ili svez paradajz ili paradajz corba...jako je zdrav i ukusan, naravno.
Od pre mesec dana , pijem NONI JUICE(gust je, 99.6% je cist, certifikovan, oraganic-kosta oko CDN$40 flasica od 452ml), ne znam da li je sugestija ili sam se vec prvog dana osecala bolje kad sam popila prvu dozu NONI juice-a!?
Dakle, svakog jutra popijem FEMARA tabletu, popijem NONI JUICE,doruckujem (cottage cheese i Flaxoil sa vocem, uzmem vitamin E sa vitaminom C u prahu i...
Ima jako puno toga, zaista jako puno sto bih vam rekla, ali je prilicno zamorno pricati "sama sa sobom", pa bih vas zamolila da se nadjemo na MSN, Vesna vec ima moj e mail, ubacite me na listu i bice puno bolje tj lakse.
Lepo spavajte, sve ce biti u redu, samo se pridrzavajte pravila koja vaze za nas

Laku noc, prijatno!