Dovla:
SVAKOME bih preporucio da obavezno upise neku strucnu srednju skolu. Mislim da gimnazija kao skola apsolutno ne daje nista osim sto te obavezuje da moras da upises fakultet posle. Mislim da se treba odluciti za neku strucnu skolu pa za te cetiri godine videti da li je to to ili nije. Ukoliko nije veoma lako se moze preusmeriti ka zeljenoj oblasti. Licno zavrsavam elektrotehnicku skolu i posto sam odlican ucenik pokusacu da udjem na budzet na elektrotehnickom fakultetu a ako ne uspem moracu da ceka sledecu godinu. Imam nekoliko drugara koji su upisali privatne fakultete i takodje drugarica iz razreda je ovih dana polagala razliku medicinskih predmeta i polagace prijemni na medicinskom fakultetu.
Sve u svemu sanse da sad promasis oblast interesovanja su 1:1000. Bitno je da se opredelis da li vise volis tehnicke ili prirodne nauke (otprilike nesto kao i u gimnaziji kad biras prirodni ili drustveni smer). Prvo sa tom srednjom skolom ces moci nesto da radis (sto sa gimnazijom nikako neces moci), a ukoliko shvatis da to mozda i nije za tebe vrlo lako pri upisu fakulteta se mozes preusmeriti.
Srecno!!!
"GIMNAZIJA TI DAJE NAJSIRE OBRAZOVANJE". ja tek treba da upisem gimnaziju, ali sam se ohoho raspitala o mnogim skolama. i nema nekih srednjih gde se moze posvetiti jezicima, drustvenim naukama. filoloska gimnazija??? da,da, razmisljala sam o tome - ali na engleski, koji znam odlicno, primaju samo 24, a tu je i francuski, koji ne znam tako dobro.
znas, nisu gimnazije za svakog. mislim da njih treba da upisu samo oni koji imaju volje da idu na fax. ali nekome je to najbolji izbor. ipak se (osim u opstim) blize odredjujes ka jezicima ili prirodnim naukama, a posle mozes da upises sve, sto nije tako ako upises srednju, jer koliko sam razumela moras da polazes tu neku razliku u predmetima - a kako kad nisi te predmete ucio???