Gimnazija - elitna škola?

• Začetnik teme Začetnik teme yokai
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

yokai

Elita
Poruka
15.332
Nažalost, ova tvrdnja je sada apsolutno netačna. Gimnaziju danas (čast pojedinim svetlim primerima) upisuju oni koji nisu imali bodova za drugu školu, koji nemaju nikakvu opštu kulturu niti vaspitanje, koji provode sate na Fejsu umesto da čitaju, koji umesto slušanja Azre biraju gledanje Pinka... koji iz te iste gimnazije izlaze jednako neobrazovani i nekulturni kao kada su u nju ušli... a ne oni koji bi trebali da predstavljaju buduću intelektualnu elitu ove zemlje i koji bi radili na unapređenju društva. U čemu je problem? Da li su jednostavno takva vremena došla? Vaspitanje? Profesorski kadar?
Šta učiniti da bi se ovo promenilo?

pa moralo bi se valjda nekako modifikovati, ako od djaka trazis da se ponasaju u nekim granicama valjda moras nesto i da pruzis, izgleda da je to vise nego pre 10 godina sta im treba pruziti... mozda vise da se teraju da razmisljaju da rezonuju ali neko mora i profesore da obuci sta i kako. ne znam, ali ne treba da bude ni suvise laka i zabavna i da djaci sve zivo biraju sta hoce, nego i da se muce
ako ne moze nek ih raspuste. po meni pre je bila gimnazija elitna jer kao nema tuce i nekakvog ponasanja, mada i to se znalo koja je kakva gimnazija
mada mozda mozes i da ih mustras ; )))

Nažalost, ova tvrdnja je sada apsolutno netačna. Gimnaziju danas (čast pojedinim svetlim primerima) upisuju oni koji nisu imali bodova za drugu školu, koji nemaju nikakvu opštu kulturu niti vaspitanje, koji provode sate na Fejsu umesto da čitaju, koji umesto slušanja Azre biraju gledanje Pinka... koji iz te iste gimnazije izlaze jednako neobrazovani i nekulturni kao kada su u nju ušli... a ne oni koji bi trebali da predstavljaju buduću intelektualnu elitu ove zemlje i koji bi radili na unapređenju društva. U čemu je problem? Da li su jednostavno takva vremena došla? Vaspitanje? Profesorski kadar?
Šta učiniti da bi se ovo promenilo?
Ja nisam verovala koliki broj ljudi moze da gleda Pink dok nisam dosla u gimnaziju :lol:
A to da izlaze neobrazovani i nekulturni kao kad su usli...mislim da iz nje izlaze jos gori,jos gluplji i ograniceniji,puni sebe,jer su jelte pripadali samom kremu drustva,preziveli su 4 popravna ispita i sad su face,to je bio cilj,da zavrse gimnaziju pa da se kurce. Ako je neko vec upisao tu gimnaziju,smatram da treba da se trudi da je zavrsi sa sto boljim ocenama,a ne da redja jedinice jer ga sve mrzi,a bitno je da ode da se napije za vikend,kako bi u ponedeljak ujutru bio senzacija :lol: ne kapiram kako neko moze da nema interesovanja ni za sta osim za svoje mesto u nekoj kvazi popularnoj gomili.
Svaki dan slusam recenice tipa "sta ce meni koji k.. taj i taj predmet,ne smaraj" (to profesoru..u lice,na sred casa) ili "jbm ti mater dal sam doso tebe ovde da slusam,sta ce meni u zivotu logika,dal cu nekad da je koristim,nosi se u pm" (poluglasno,tako da profesor cuje)
i ne znam sta bi promenilo ovu situaciju :/ mozda roditelji koji znaju da vaspitaju decu,i profesori koji su sposobni i voljni da zainteresuju decu za odredjenu oblast...

Lično,ja nisam verovao koliko ljudi gleda VB i sluša žešće narodnjake i grand,dok nisam ušao na vrata gimnazije :lol:
No o5,situacija je bolja nego u drugim školama,to je sigurno,ovde se i razvija nekakva avangarda :cool:
Kod mene je problem to što imam 14 najvažnijih predmeta,svaki od profesora tvrdi da je njegov najvažniji,to ipak stvara jednu zbrku :lol:

Lično,ja nisam verovao koliko ljudi gleda VB i sluša žešće narodnjake i grand,dok nisam ušao na vrata gimnazije :lol:
No o5,situacija je bolja nego u drugim školama,to je sigurno,ovde se i razvija nekakva avangarda :cool:
Kod mene je problem to što imam 14 najvažnijih predmeta,svaki od profesora tvrdi da je njegov najvažniji,to ipak stvara jednu zbrku :lol:

To jos postoji?

Skola kao i sve druge skole...ali ne mogu da se slozim sa tvrdnjom da deca izlaze nekulturna i neobrazovana...
Ko zeli da stekne radnu naviku,vrlo lako moze to da ucini u gimnaziji.
Pak ko ne zeli on ce da se provlaci.
Tu je stvar i malo do profesora koji nikako da podstaknu decu nego samo ispricaju lekciju pa ti vidi sta ces...

Kao sto vec neko rece pojmovi gimnazija i elita su veoma siroki...
Ko je upoznat sa gimnazijama u Bg zna koja je razlika izmedju XV i IV ili V.

Back