Ih bre, deco, pa nemojte tako o nasoj Gimnaziji! Gimnazija je bila bas cool kad sam ja u njoj ucio, mada vec nekoliko godina nisam usao u istu. No, bilo je stvarno divnih trenutaka: druzenje, izlasci, provale, smeh. Vise ne znam ni ko radi u toj skoli, ko su vam profesori i sta se promenilo.
Ali, evo da vas malo nasmejem!
Cas hemije:
profesorka: "E, nemoj da me pravis budalom vecom nego sto jesam"
cas muzickog:
ucenica odgovara: "Volfgang Amadeus Mocart je rodjenA u Nemackoj i bio je jedan od najpoznatijih muzicari u svoje vreme. Njegova najznacajnije delo je..."
profesorka: "Dete, jesi li ti cula za padezi?"
cas istorije:
ista ucenica koja je odgovarala muzicko: "Stefan Nemanja je gajio manastire"
Ceo razred pocinje da se smeje. Ucenica, zbunjena reakcijom razreda, ispravlja se: "Ovaj, Stefan Nemanja je podrzavao manastire"

))
cas biologije:
profesorka: "Znas kako se kaze - prema svecu i tropar... Ne znam sta je tropar, ali je sigurno nesto odgovarajuce"
profesor Calovic o izjavi profesora biologije kad smo ga pitali sta je tropar: "Samo nepismeni i neobrazovani ljudi koriste reci cije znacenje ne znaju. A ko je to rekao?" Zbunjen odgovorom profesor se branio da nije tako mislio
cas hemije:
profesorka: "E, mozes li, molim te, da pricas u sebi?"
ista profesorka: "Van der Waalsove sile...to su vam kao neke nevidljive sile"
"Racemska smesa...To je smesa koja ima racemsko dejstvo"
cas engleskog:
profesor: "Did you, XXXXX, say something?"
ucenik: "Ja, ja, yes! I think that yes"
cas informatike:
profesorka: "Pa, ne znam kako da vam objasnim. Ova dvojka... Mislim, to ne znaci nista, ali mora da se stavi u algoritam. Inace, program nece da radi"
cas francuskog:
ucenik drugarici: "E, vidi ispod profesorkine stolice voda" (Btw, kantica sa vodom je malo bila polomljena pa je voda curkala!) "Mora da se profesorka upiskila"
ucenica profesorki, vidno pod utiskom recenice svog druga: "Profesorka, mislim da ste se malo upisali"
profesorka zgranuta: "Ijuuuu, comment puex tu dire ca?"
cas matematike:
Profesor, imajuci obicaj da na casu pridje uceniku i stavi kredu na sto (sto je znacilo da ucenik treba da ide i uradi zadatak na tabli), stavlja ruke u dzepove i komentarise neznanje ucenice koja pokusava da uradi zadatak (kompleksni brojevi, 2. godina): "Idite na mesto. Vidi se da ovu stvar niste ni pipnuli"
cas istorije (zamena):
profesorka: "Kako je poceo Drugi svetski rat?"
ucenica: " Kao povod za pocetak Drugog svetskog rata uzet je sarajevski atentat u kome je austrougarskog prestolonaslednika Franca Ferdinanda ubio pripadnik Mlade Bosne Gavrilo Princip"
profesorka (zbunjena): "E, ******* sad. Ju, deco, izvinite"
cas engleskog:
profesorka: "Da, to je jako zanimljivo biti u tim velikim zgradama. Eto, moze da se desi da na 101. spratu bude vedro, a da dole pada kisa. Ili obrnuto: da gore pada kisa, a da dole bude vedro"
ucenik: "Pa, profesorka, kako to moze?"
profesorka: "Cuti, sasvim je logicno"
cas fizike:
profesorka: "Kako se definise sila?"
ucenik: "Sila je...F=p/t"
profesorka: "Ne, to nije tacno. Sila je promena impulsa sa promenom vremena (delta p sa delta t)"
ucenik: "Pa, da, ali ja sam skratio delta i delta"
cas fizike:
ucenica sapuce svojoj drugarici: "Energija elektrona na prvoj Bohr-ovoj orbiti je... pisi... osam ha.."
ucenica kojoj se sapuce: "Ha? Malo ili veliko ha?" (btw, rec je o Planck-ovoj konstanti, h)
ucenica koja sapuce: "Ma, malo ha. Visina"
ucenik iz susedne klupe: "Ma, koja visina. To je Planck-ova konstanta"
ucenica koja sapuce: "Ma, cuti! K'o da ona to zna"
cas fizike:
ucenica: "Ja sam tacno uradila zadatak sto posto i dobila da ce 20 grama leda da zagreje 34 grama vode koja je na temperaturi od 23 C. Ali, znaci, sigurna sam da sam tacno uradila"
cas hemije:
profesorka: "Kad sam ja bila trudna i kad sam nosila sina u zelucu..."
Razred se smeje!
profesorka: "Ma, u stomaku. To je tu negde"
Ima jos, ali ne mogu vise!
Deco, uzivajte u skoli. Ucite da znate. Javljam se ja opet!