Germina stapovi

starolecanin

Primećen član
Poruka
852
Cao! Nadam se da nisam pogresio sa otvaranjem ove teme jer mislim da ti stapici zasluzuju da jos uvek ne odu u penziju jer ima starijih ribolovaca koji ih jos koriste :)
Da li imate neki u svom priboru? Znate li gde se mogu kupiti? Ja bih kada skupim nesto bede od novaca i nadjem ih kupio bih 3 komada od 2.70 da su u dobrom stanju i uzivao u pecanju jer ne patim za modom i preskupim stvarima a mislim da na nasim vodama Germine "rade posao" sasvim dobro!
I hajde da pitam, mozda mi se i posreci tako da ne zamerite ;) :da nema neko neku germinicu na poklon? ;) Ili da zna nekoga da ima :) ?
Danas na najlonu u Novom Sadu setam sa devojkom i vidim kod jednog cice prodaje 4 komada gotovo novih, 2 (rekao bih da su oko 2m) za srednji ribolov i 2 za soma (dooosta deblji vrh)... Trazio za ove manje 1500din komad i nisam imao novce :dash: a za "somovske" 1800din... Nastavim ja dalje, vratim se tuda posle 10min i nema ih vise :) Ehhh...

Ne zamlacuj se time, tehnologija iz sredine proslog VEKA i koja apsolutno nijednu prednost vise nema, ako hoces da pecas na dubinku sad vec mozes kupiti stapove SMISLjENE za to, zovu se feeder i ima ih od 2000-XX 000, duzine su vece, vise vrhova ima za razlicite situacije i vrste riba (slabije-jace, vece-manje hranilice), a jedino ako bi za soma pa bas nemas 3-4000 za neki EnergoTeam i slicne jeftinjake onda daj upola tih para za nju, njena nesalomljivost ce ti dobro doci, mada nece mala duzina jer neces lepo kontrolisati ribu (sem ako nemas camac)...
Pozdrav :cool:

Hvala na odg :) Iskreno, temu sam vise otvorio da malo komentarisu ljudi Germine i da li ih jos imaju, pecaju ali izgleda nisam uspeo ;)
Da ti iskreno kazem, nemam ja novaca za neke stapove, a jedna stvar je jasna: Germine se kod nekih i danas koriste i izvadile su brdo ribe! Za novce koje cu dati za neke novije Germine mislim da nema sanse da kupim u prodavnici a da mi traju koliko ce one. Stric vec 25god peca na njih i nikada nije imao problema. Ne patim za markama, tacnije jako bih voleo da znam neke marke koje nisu izvikane a da valjaju, a ovakvi stapici ce meni jako dobro sluziti sa obzirom da pecam na maloj recici gde nema nekih ogromnih riba, a jos mi trebaju samo za smudja, eventualno nekada neke babuskice, a i ako naleti nesto vece mislim da nebi popustile... Mislim da bih sa Grminama dobro prosao iako su vec prestare... Samo iz tog ugla bih kupio... Kamo srece da imam novaca da mi je jedina briga koji da izaberem :) ali ovako imam 3 pijacarska cuda polupana svi razliciti pa...

JEDINO to im je i prednost, ta skoro nesalomivost, ali zaista imaju toliko mana (tezina, glindzavost, mala duzina...) da su prevazidjene debelo, i ne gledaj stvari tako da ti nesto sto duze traje, nece ti ni ove ribe polomiti neki stap, ja sam svoje stapove lomio SAMO zbog ljudskog faktora a uglavnom su to bili stapovi od visokomodularnog karbona, laki i osetljivi, naravno i skupi!!
Ako ti je bas zapelo da pecas na takav antikvitet samo zato jer je nesalomljiv, pravac kod kineza i kupi one crno-bele (vise bele) stapove sa metalnim spojem, teski ko tuc i nesalomivi, jer su takodje fiberasi kao Germina, ne budi lud da dajes soma i po za Germinu koriscenu 30-40 GODINA, nista bolja nije od kineza za 700 kinti (bar su toliko u Jagodini, ima mozda i jeftinije), isto sranje da izvines!!

Ok hvala na savetima, malo sam sada odustao od te ideje, imam sta imam a kada bude novaca dacu za bolje da uzivam pecajuci... Uhvati me nekada tako euforija pa se uhvatim ko pijan plota neke ideje i nedam... Sada vidim da nemam nista od toga...
Pozzz

Ja sam SVASTA radio mojim Sportex i St.Croix stapovima i silio ih strasno, i nista im se nije desilo, e sad to su malo skuplji stapovi, ali veruj da ni sa jeftinijim neces pogresiti, ako su od IM karbona budi siguran da ih neces slomiti nikako osim udarcem, a ti vidi sta ti treba, i za koju ribu, probaj da varalicaris i mozda ti se svidi, tu tek ne treba gomila stapova (osim ako neces pecati sve sto pliva) a uzivanje je veliko!! ;)

Poslednja izmena:
a ti vidi sta ti treba, i za koju ribu, probaj da varalicaris i mozda ti se svidi, tu tek ne treba gomila stapova (osim ako neces pecati sve sto pliva) a uzivanje je veliko!! ;)

Odlucio sam se ja za varalicarenje pre 9 god iz razloga sto imam jedan posten varalicarski stap :) i par krntija, a i izmedju ostalog i volim jako taj nacim pecanja. E sada nekada mi dodje da malo odanem da zabacim neku dubinku i pecam smudja, kojeg hvatam i na varalicarenju u 90% slucajeva, ali ne ide mi se kada imas 3 stapa svaki razlicite akcije i onda to je pacenje a ne pecanje a uz to i pijacarci zesci. Iz tg razloga sam resio gore navedeno. Ne treba mi vise od 3 stapa za dubinsko pecanje, ne idem da vadim ribu nego da uzivam u pecanju a sa 3 komada pokrival skroz levo, sredinu i desno :) vece su sanse da se nesto desava nego sa jednom dubinkom... Hvala opet na savetima znace mi!
pozzzz

Back