gerb

lilmissmuffin

Zainteresovan član
Poruka
175
za gerb koji mi je davno ustanovljen a sada postao nepodnosljiv dobila sam esomeprazole magnesium , i kad ga uzmem meni se suse usta da li je to razlog za prekidanje terapije...prosli put kada sam ga uzimala nisam imala takvih problema koliko se secam:)
 
hmmm cule sam se nekako tel sa lekarkom koja mi to prepisala i kaze mi nemoj ga koristiti sad i za vikend pa cemo videti:neutral:
a moj gastroezofagus ima da boli, vec mi se danas, kratkotrajno, sirio bol ispod desnog rebarnog luka:sad2:
 
Ne mogu da govorim ništa apropo saveta koji Vam je dao ordinirajući lekar.
Da li ste upoznati sa merama za ublažavanje simptoma, i, ukoliko jeste, koliko one na Vas deluju (pretpostavljam da deluju u prihvatljivoj meri, člim Vam je prepisan IPP)?
 
dijeta u smislu da odredjene stvari pogorsavaju gerb? da ne jedem nista dva sata pre spavanja? nista drugo...je li ima jos nesto sto bi moglo da mi pomogne...
 
dijeta u smislu da odredjene stvari pogorsavaju gerb? da ne jedem nista dva sata pre spavanja? nista drugo...je li ima jos nesto sto bi moglo da mi pomogne...
Ukratko, izbegavajte čokoladu, brzi hranu, masnu hranu, mleko, ulje, pepermint, hranu koja sadrži kremaste dodatke, kafu, gazirane napitke, čajeve, citruse, paradajz, i pušenje pod obavezno. Pijte dosta tečnosti.
Posle jela najbolje prošetajte malo, ili sedite, ležanje će Vam izazvati probleme. Spavajte tako da vam je glava izdignuta, poduprta sa još kojim jastukom.
Probajte da žvaćete žvaku bez šećera, time ćete potpomoći lučenje pljuvačke, i samim tim smanjiti jačinu simptoma. ;)
 

Back
Top