George R. R. Martin-Pesma Leda i Vatre

da se ne shvati pogresno veliki sam obozavalac Martina, imam svih 5 delova koji su do sada izasli ali objektivno moje misljenje je da iskreno ne znam serijal koji moze da zadrzi paznju i kvalitet u 7 delova. mislim da je Martin morao da napise ukupno ne vise od 5 delova.

nadam se da cemo citati puno obrta u narednim knjigama :) mada nista ne ocekujem pre kraja 2014, to je najranije sto mislim da moze bilo sta da izadje.

malaška knjiga mrtvih
istina kod nas je objavljeno 2 knjige
ali za koplje su ispred mnogih serijala

letopisi tomasa kovenanta
serijal sa najdosadnijim početkom
ali vredi procitati bar prvih par knjiga

i jedan zanimljiv serijal mada sam procitao samo 2 knjige
pad darkovera kraljica oluje

Poslednja izmena:
A jel ima ko da mi preporuci neki serijal poput ovoga, ali da su 3-4 knjige u pitanju (ne vise, manje i moze)?
Почни од Дине, Господара Прстенова, евентуално Видовњака или Ерагона (мада су прилично клишеизирани), има ту и пар добрих "alternate history'' стварчица, али нису преведене код нас. Допишем још кад се сетим...

Pozdrav,
Upravo citam Oluju maceva:Krv i Zlato presao sam deo o masakru na svadbi i iz opisa nisam povezao da je Roba ubio Bolton samo pise covek u tamnom oklopu i bledoruzicastom ogrtacu... Na netu sam naisao na informaciju da ga je Bolton, ubio jel sam ja to nesto prevideo u toku citanja ili ce se kasnije to objasniti?

Pozdrav,
Upravo citam Oluju maceva:Krv i Zlato presao sam deo o masakru na svadbi i iz opisa nisam povezao da je Roba ubio Bolton samo pise covek u tamnom oklopu i bledoruzicastom ogrtacu... Na netu sam naisao na informaciju da ga je Bolton, ubio jel sam ja to nesto prevideo u toku citanja ili ce se kasnije to objasniti?

Ne znam, ja citam na engleskom i odma sam skontao da je Bolton, mada mislim da pominju i kasnije, tj. potvrdjuju.

Preporuka Eternal Champion serijal Majkla Murkoka. Saga o Elriku od Melnibonea.
Ako govorimo o istim knjigama-Mornar na moru sudbine, Zla kob Belog vuka i ....ne secam se naziva trece, ugl. nebitno-probem je sto postoji JOS delova-samo kod nas nisu objavljenne...I po nacinu pisanja ne moze da se poredi s nekim jacim knjigama-jer je u pitanju decja knjiga....(dora ideja jako ali nije to TO) P.C. Kad sam probao da citam Tarzana od E.R.Burougsa-svih 7 knjiga koje sam kao klinac OBOZAVAO-i skontao sam sta je razlika izmedju decje knjige i "knjige za odrasle"...

Narode, veruje li neko da je Džon imao neke šanse da preživi ona četiri uboda, ili se ja to samo nadam? On mi je jedan od omiljenih likova, tako da mi nastavak neće biti toliko interesantan bez njega. Neverovatno koliko sam se smorio kada sam pročitao to poglavlje, da mi je trebalo 10 dana da sebe nateram da pročitam poslednjih 50-tak strana, ali to valjda i jeste poenta dobre knjige, da ostavi jak utisak na čitaoca.

Poslednja izmena:
Narode, veruje li neko da je Džon imao neke šanse da preživi ona četiri uboda, ili se ja to samo nadam? On mi je jedan od omiljenih likova, tako da mi nastavak neće biti toliko interesantan bez njega. Neverovatno koliko sam se smorio kada sam pročitao to poglavlje, da mi je trebalo 10 dana da sebe nateram da pročitam poslednjih 50-tak strana, ali to valjda i jeste poenta dobre knjige, da ostavi jak utisak na čitaoca.

Мислим да је то јако вероватно, али би ми такође било и велико разочарање- мрзим Deus ex machina.

Ako je ubio Dzona o kome ce da pise na zidu Teonu, Asi ili nekom trecem? Onda ono remzijevo pismo mi je sumnjivo, Deneris koja je naisla na dotrake pretpostavljam da ce ih ona voditi a da ce Vitorion da onim rogom prizove preostala 2 zmaja amzoda cei debeljko da nas iznenadi.Upravo sam stigao do epiloga Plesa sa zmajevima:Posle Gozbe i ne svidja mi se kako se prica razvija, isuvise je otisao u sirinu mnogo ubija likove kao da mu je cilj da napise sto vise strana kako bi zaradio pare, zaintrigiralo me i kako ce scenaristi serije da prilagode Gozbu za vrane i PlessaZmajevima dali ce da odrade kao 2 zasebne sezone ili jednu sto je po meni bolje resenje.

Necemo se opet cerati oko toga ;_) Ima Martin podosta gluposti, ona zombi lejdi mu npr. ic nije trebala, ali ako krene da vaskrsnjava glavne likove znaci da se stvarno nije potrudio da osmisli glavne niti price od pocetka do kraja.

ali zasto? pa samo su je izbusili strelama i izbockali, posle toga i bacili sa kule u reku, ko bi poverovao da se posle toga umire??? :D

Necemo se opet cerati oko toga ;_) Ima Martin podosta gluposti, ona zombi lejdi mu npr. ic nije trebala, ali ako krene da vaskrsnjava glavne likove znaci da se stvarno nije potrudio da osmisli glavne niti price od pocetka do kraja.

nemamo se sta cerat
cinjenica je da sam bila u pravu : P
kako sterijal odmiche...brzinom pripitog puza tojest
sve je naglasenije ono o cemu smo cavrljali : )))

ali zasto? pa samo su je izbusili strelama i izbockali, posle toga i bacili sa kule u reku, ko bi poverovao da se posle toga umire??? :D

Pa sta je to kula, onaj skocio iz svemira. A novi Dzejms Bond izresetali ga iz rucnog smajsera municijom sa uranijumom, pogodili ga iz snajpera. I jos je pao 100 metara u provaliju i to pravo u vodu. I sledeca scena lezi u krevetu sa nekom zenskom. :D

Back