TheBlueEye
Zainteresovan član
- Poruka
- 178
To sa verama je veoma interesantno. Ispada da samo sedmoro su praznoverje. A i interesantan mi je r'lor. Bog svetlosti i mac svetlonosac(lightbringer) a naziv za djavola je lightbringer
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sasvim je logično da na severu više veruju u White Walker,Jeste li primetili da, kako idemo juzno tako sve vise opada verovanje da White Walkeri uopste i postoje. Na severu gotovo svi da veruju da postoje. U Riverlandsu i Vale-u, poneki, a juznije skoro niko. U Dornu, verovatno niko nije ni cuo za njih. A predstavljaju najvecu opasnost za Westeros. Mnogo vecu od invazije Daenerys i Aegona.
Jako zanimljivo, i jedan i drugi alter-kraj... Jako mi se dopada...
Evo šta mene zanima, nisam došao do tog dela ali zar Brijen nije obešena (ubijena)... Ili sam ja nešto pomešao ili wikipedia spoiler opasno počeo da laže... Kako sam ja razumeo Kat-super-super-zombie je obesila zbog "izdaje"... A sada vidim da je vi pominjete što sam na mnogo mesta vezanih za SoIaF takođe primetio.. Ovamo čitam da je ubijena a na drugim mestima još pominju nju i Džejmija... Molim vas, objasnite mi... U vezi čega sam u zabludi... Unapred hvala...
Nastavite sa alternate-krajevima... Ova dva su super... Da čujem još...
Ja sam i dalje ubedjen da se u Plesu, u poslednjoj knjizi, Brijana sastaje sa Dzejmijem. Mislim da to nisam sanjao.![]()
Jeste logicno, ali za nesto sto zaista postoji, cudno je da niko na jugu ne veruje da postoje.Sasvim je logično da na severu više veruju u White Walker,
oni su uvek dolazili sa one strane zida i sever je uvek bio prvi na udaru i uglavnom se Noćna Straža borila sa njima, jug skoro da nije ima nikakve veze sa njima.
Brijen nije obesena. Kejtlin ju je pitala "Sword or Noose", tj pitala ju je da li hoce da se bori za nju, ili hoce da je obese. Rekla je Sword. To je Martin potvrdio.Brijen je pred kraju Gozbe valjda obesena zajedno sa Podrikom. Inace sa Kejtlin je i Psteto i on ju je cini mi se i obesio(ili bi to trebalo da se desilo). Jedino se ne secam kako je sad Pseto ziv. Zar ga Arja u Oluji nije ostavila na samrti ili tako nesto. Ono da je Dzejmi otisao sa njom jer mu je rekla da Pseto ima Sansu mislim da je namestaljka jer su sada oboje ocigledno u sluzbi ledi Kejtlin.
Inace evo citata sa kraja zadnje glave gde se pojavljuje Brijena:
''Brijena osteti da se uze zateze, zariva u njenu kozu, tera joj bradu navise. Ser Haj ih je recito psovao ali ne i decak. Podrik ni jednom nije digao pogled, cak ni kada mu se noge odvojise od zemlje. Ako je ovo jos jedan san, vreme je da se probudim. Ako je ovo java, vreme je da umrem. Mogla je da vidi samo podrik, omcu oko njegovog tankog vrat, noge kako mu se grce.Usta joj se otvorise. Pod se ritao, gusio, umirao. Brijena ocajnicki usisa vazduh, a uze ju je davilo. Nikada u zivotu nista nije tako bolelo.
Ona vrisnu.''
Tu je kraj glave. I ovde kao i na mnogim drugim mestima Martin je ostavio dosta prostora da bi mozda mogla nekako da se uzvuce kao sto je to bio slucaj sa nekim drugim likovima.
Jeste logicno, ali za nesto sto zaista postoji, cudno je da niko na jugu ne veruje da postoje.
Ne zaboravljam, ali u svetu Leda i Vatre istorija je neobicno dobro zabelezena.kao da zaboravljas da White Walkers nisu bili prisutni 8 hiljada godina, jos od Brendona Zidara. Prvi ljudi pomognuti Decom Sume su uspeli da poraze White Walkers i da sagrade Zid koji štiti Kraljevstva Ljudi. Martin je to dobro opsiao jer u Kraljevoj luci i juznim zemljama su se smejali poludeloj Nocnoj strazi kada je trazila vise ljudi i Kraljevsku vojsku za borbu protiv Tudjina. nijedan kralj nije odgovorio, cak ni Stanis ne bi da Stavos nije ucio da cita i slucajno procitao molbu Nocne straze. Sto se tice zitelja Vesterosa Tudjini postoje u pricama baba koje plase decu kao sto je stara Nen pricala Brenu i ostaloj deci Zimovrela strasne price o Dugoj noci i dolasku Tudjina.
u svetu planete zemlje Isus je postojao pre 2 hiljade godina pa se mnogi tome smeju i ne veruju a u Vesterosu da veruju u nesto od pre 8 hiljada godina? xD
jos nesto, vec se razresilo valjda ali ja nisam shvatio da je Brijena mrtva. samo sto mi je nesto Dzejmi nestao, ne odgovara na sestrine pozive u pomoc.
..jos nesto, vec se razresilo valjda ali ja nisam shvatio da je Brijena mrtva. samo sto mi je nesto Dzejmi nestao, ne odgovara na sestrine pozive u pomoc.
Moj željeni kraj: Bolton takes it all!![]()