Drizzt
Domaćin
- Poruka
- 4.068
Podrzavam ovo... Zamislite da neko "prevodi" nasa imena na Engleski.............
a zamisli da gledamo neki turski film ili citamo knjigu sa glavnim likom Sabahudinom i da je on preveden kao Zoran

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Podrzavam ovo... Zamislite da neko "prevodi" nasa imena na Engleski.............
a zamisli da gledamo neki turski film ili citamo knjigu sa glavnim likom Sabahudinom i da je on preveden kao Zoran![]()
Koji rat?Ima ih vise.![]()
Srdosolja Penosled![]()
o tome se i radi. NE BIH prevodio imena i prezimena.
.
Pa imena i prezimena nisu prevodjena,samo su napisana onako kako se izgovaraju...
Littlefinger je nickname tj nadimak Petira Baeliša.
Stigao sam do "Gozbe za vrane". Za par dana mi stizu oba dela, jedva cekam
Omiljeni likovi su mi Tirion Lanister i Džon Snežni. Martin odlicno pise, samo da pozivi da zavrsi sa knjigama...
Ma da je se dokopamo i na engleskom, nije problem, ja je bas dugo cekam,prestala sam da brojim godine![]()
Sta da se radi,svima je vec postalo sve jedno. Onih prvih godinu dana nakon sto procitas serijal ti je rizicno, posle ti je sve jedno.
I ispravka gore sam mislio da napisem "2o12", a ne "2o11".![]()
Konacno! Danas sam nabavio "Igru prestola"! Bacam se na citanje!![]()
WoW (Ali ne World of WarCraft) kako je ovo krenulo mislio sam da si nabavio Dance With Dragons.![]()
![]()
Samo da nas ne zadesi sudbina čitalaca Točka vrijemena,a kraja ni u naznakama...mnogo nezdrav život vodi matori
![]()
skoro sigurno ce biti ista prica kao i sa dzordanom...
nema sanse da matori dozivi da ispise preostale knjige.
pa bar ce zavrsiti Ples sa zmajevima...a nakon Plesa kraj se verovatno nazire....
u slucaju da odapne..
ipak nije kao Dzordan.
Ja bas mislim da se kraj nece nadzirati.... Jer sjetimo se da je to knjiga o samo polovini junaka koji nisu pominjani u Gozbi za vrane, a o ovima koji jesu pominjani u Gozbi, kraj se ne nadzire, bar po meni...
cekamo (osim ako se nesto u medjuvremenu promenilo) :
Dance with Dragons, The Winds of Winter i A Dream of Spring.
pesimista sam da ce martin dovoljno poziveti...
ako nista drugo, bar da se dovoljno potrudi da nekom pojasni svoje ideje pa da drugi zavrse...nesto kao sto je jordan odradio...bolje ikakav kraj nego nikakav...
Cuo sam da je u originalu poslednji deo u serijalu originalno trebao da nosi naziv "A time for Wolfs".
Ma ja veoma gotivim Jordana. A ipak nas nije ostavio tek tako, vec je kroz nekoliko svojih poslednjih dela imao pomoc u pisanju od strane Sandersona, kako bih ga bolje pripremio za zavrsni serijal. Koji ne mogu da ocenim, tj da mu dam ocenu dok ga ne procitam.)
Ali iskreno meni su Tolkin, Jordan i Martin nekako omiljeni. Pa ostali dobri pici.)