George R. R. Martin-Pesma Leda i Vatre

Stigao sam do "Gozbe za vrane". Za par dana mi stizu oba dela, jedva cekam :D
Omiljeni likovi su mi Tirion Lanister i Džon Snežni. Martin odlicno pise, samo da pozivi da zavrsi sa knjigama...

E da si ti nama ziv i zdrav. Ja vec 4 godine cekam taj nastavak, neko ceka i duze... :(
I meni su Jon Snow i Tirion omiljeni od muskih likova, posle ide Arya. :)

Mislim da sam cuo, procitao negde da knjiga izlazi u Martu, premijerno sa serijom.
Nadam se da ce biti prevedena do kraja 2o11. Mada ne verujem. :(

pa bar ce zavrsiti Ples sa zmajevima...a nakon Plesa kraj se verovatno nazire....
u slucaju da odapne..
ipak nije kao Dzordan.

Ja bas mislim da se kraj nece nadzirati.... Jer sjetimo se da je to knjiga o samo polovini junaka koji nisu pominjani u Gozbi za vrane, a o ovima koji jesu pominjani u Gozbi, kraj se ne nadzire, bar po meni...

cekamo (osim ako se nesto u medjuvremenu promenilo) :

Dance with Dragons, The Winds of Winter i A Dream of Spring.

pesimista sam da ce martin dovoljno poziveti...
ako nista drugo, bar da se dovoljno potrudi da nekom pojasni svoje ideje pa da drugi zavrse...nesto kao sto je jordan odradio...bolje ikakav kraj nego nikakav...

cekamo (osim ako se nesto u medjuvremenu promenilo) :

Dance with Dragons, The Winds of Winter i A Dream of Spring.

pesimista sam da ce martin dovoljno poziveti...
ako nista drugo, bar da se dovoljno potrudi da nekom pojasni svoje ideje pa da drugi zavrse...nesto kao sto je jordan odradio...bolje ikakav kraj nego nikakav...

ako Martin ne uspe da zavrsi (a sve su sanse da nece),po mom misljenu bolje je da prica ostane bez kraja, nego da dobije kraj koji ce upropastiti martinov deo price...bas kao sto se desilo u slucaju Dzordana...samo sto Tocak vremena po meni posle trece knjige vise nema smisla...pa mi je sve jedno kakav ce biti end..

Cuo sam da je u originalu poslednji deo u serijalu originalno trebao da nosi naziv "A time for Wolfs". :)
Ma ja veoma gotivim Jordana. A ipak nas nije ostavio tek tako, vec je kroz nekoliko svojih poslednjih dela imao pomoc u pisanju od strane Sandersona, kako bih ga bolje pripremio za zavrsni serijal. Koji ne mogu da ocenim, tj da mu dam ocenu dok ga ne procitam. :))
Ali iskreno meni su Tolkin, Jordan i Martin nekako omiljeni. Pa ostali dobri pici. :))

Cuo sam da je u originalu poslednji deo u serijalu originalno trebao da nosi naziv "A time for Wolfs". :)
Ma ja veoma gotivim Jordana. A ipak nas nije ostavio tek tako, vec je kroz nekoliko svojih poslednjih dela imao pomoc u pisanju od strane Sandersona, kako bih ga bolje pripremio za zavrsni serijal. Koji ne mogu da ocenim, tj da mu dam ocenu dok ga ne procitam. :))
Ali iskreno meni su Tolkin, Jordan i Martin nekako omiljeni. Pa ostali dobri pici. :))

Nemoj stavljati Dzordana u isti koš sa Martinom i Tolkinom..Ako si prije Točka čitao Gospodara i nisi vidjeo bolne i jeftine paralele onda...

Ah, svi ti "Mač Šanare" duplikati u kojima mladić iz ruralne vukojebine mora da krene u avanturu ka drugom kraju svijeta gdje će iskoristiti neku supermoć koja mu je sticajem okolnosti zapala, i tako zaustaviti Mračnog Gospodara (čije ga jezive sluge svo vrijeme progone).

Back