Gentamicin, sta se desava???

monika.mona

Početnik
Poruka
2
Molim vas za savet i pomoc. Primam gentamicin i stvorile su mi se ogromne ploce za guzi?? Opustena sam kad ih dobija, ne plasim se i injekcije su uvek moj izbor za brze ozdravljenje. Jel normalno da mi ovaj antibiotik ovo napravi?? Nemam modrice, ne poznaje mi se cak ni mesto uboda, ali imam strasne bolove, osecaj kao da sam se ispekla posle svake injekcije i traje satima. Do sad sam uvek primala penicilin i nikad ni najmanji problem nisam imala, ni kad je bol u pitanju ni neku reaciju.

Има таквих ињекција.

Масирај алкохолом после сваке што дуже можеш, а за већ настале грудве стављај топли чисти восак.

Све ће разбити, проверено.

Primila si gentamicin verovatno u formi suspenzije a ne rastvora tako da je zbog gustine vehiculuma (nosača) leka injekcija bolna.
Grudve ili ploče ne razbijaj nikako. One imaju svoju svrhu. cNaime suspenzija gentamicina se deponuje u mišiću i iz suspenzije se lagano oslobađa gentamicin da bi se postiglo produženo delovanje leka.
Praktično, te ploče su depoziti leka i lek se lagano oslobađa u sistemsku cirkulaciju.

Kod penicilina je gustina nosača nešto manja jer uglavnom nema produženog delovanja tako da nisi imala bol. Međutim da si primala ekstencilin oči bi ti iskočile jer je ekstencilin depo injekcija.

Poslednja izmena:
Nisam stvarno nikad nista drugo osim penicilina dobijala, cak su mi se cudili kako ga dobro podnosim. Jedna od sestara sto su me bockale kaze da mi je to od ukocenosti kad ih dobijam, mada ja mislim da se ne stezem i ne kocim. Mozda je to neki uslovni refleks....E da one su mi rekle da masiram alkoholom koliko god mogu da izdrzim, niko mi nije pomenuo da ne razbijam grudve z:cry:

Back