GENI KOD PASA...

coapsy

Obećava
Poruka
65
Da li neke veze imaju geni kod pasa?
Vlasnik sam pitbulla starog 3 mes sada je jako nestasan, grize sve i sl... inace je potomak jednog od najjaceg pita u srbiji, iskreno ja ne bih voleo da bude krvolocan!

Naravno da geni imaju veze, ali sve se da srediti adekvatnom socijalizacijom, odgovorila sam ti na onoj drugoj temi. Gledaj malo The dog whisperer-a na Natonal Geographic-u, ima čovek fantastične savete. Ono što ne razumem je, ako nisi hteo krvoločnog psa, zašto si nabavio terijera, potomka šampiona u borbama a ne recimo labradora.

Svidja mi se taj njihov izgled, lepota, stav, temperamenat, drzanje, tvrdoglavost... podseca me na mene :) ali ja nisam krvolocan xD... - zato! Hvala na savetima, potrudicu se da primenim sve od navedenom pa se javljam ako bude rezultata :) Dosta sam citao, i video da uopste pitovi nisu problematicni psi i da sve zavisi od vlasnika, da li to znaci kako ga ja budem dresirao tako ce i da se ponasa... to bi bilo super! :) :) :)

Naravno da geni imaju veze, ali sve se da srediti adekvatnom socijalizacijom, odgovorila sam ti na onoj drugoj temi. Gledaj malo The dog whisperer-a na Natonal Geographic-u, ima čovek fantastične savete. Ono što ne razumem je, ako nisi hteo krvoločnog psa, zašto si nabavio terijera, potomka šampiona u borbama a ne recimo labradora.
Ej, ono je da ne poverujes!!!
sa kojom lakocom sve ono ide... i kakva cuda cini jedan lagani dodir!!!

Ej, ono je da ne poverujes!!!
sa kojom lakocom sve ono ide... i kakva cuda cini jedan lagani dodir!!!

U praksi to ne ide baš tako lako, ali na kraju upali. Jedino u prisustvu mačke nisam uspevala da obuzdam u potpunosti Njuškala ali tu sam se i predala, matorka, obučena za lov, pa sam je samo držala silom dok se mačka ne skloni. Inače, posle par sputavanja (zbog čitača strujomera i radoznalih kupaca) je bilo dovoljno da je samo pipnem da bi legla i pokorila se.

e a kakva je situacija sa setanjem, da li mogu to vec sada da pocnem ili treba da prodje neko vreme, ona je sad stara blizu 4 mes
i da, pored moje kuce je prosao jedan decko koji takodje ima pita, "dao mi je "savet" da je bijem ko "mazgu"" i da to jedino pomaze oko socijalizacije, smiravanja i poslusnosti!!!
ono sto ne razumem to je, da kad je stavim na ledja i tako drzim dok se ne smiri, jel treba malo da je "pecnem(udarim)" ili da je jednostavno sacekam da se smiri... mada to dugo traje... posto je sve besnija i besnija kad je na ledjima!!!
inace, pravi lom u dvoristu, kuci, garazi, prbusila je sve gume na biciklama (6 kom) lampice solarne, shtokovi na vratima itd, iiitddd ali je volim previse da bi je dao nekom ko ce da je trenira za borbe!
cuo sam takodje da je sterilizacija dobra stvar... da psi duze zive i manje neprijatno mirisu - jel to tacno ili...?
koliko dana pre revakcine treba da se da pilula protiv glisti?
jel ima neka gumica ili tako nesto slicno da bi usi drzale podignute... ne zelim da ih kratim!!!
toliko pitanja... P.S. ODGOVORITE PLZ! :) :) :)

Taj dečko koji ti je dao taj savet je kreten. Tvoj pas ima nepuna 4 meseca, pa šta očekuješ, da bude depresivna krpa?! Ako štene nije nestašno znači da je bolesno. Uživaj u tim nestašlucima, pusti je da raste i razvija se uz tebe. Moraš, naravno, i da je socijalizuješ, a to se postiže druženjem sa drugim psima.
Što se tiče sterilizacije, imaš posebnu temu na forumu, pa pročitaj. Ima tu i urbanih legendi.
A zašto bi kupirao uši? Ružna ti je ovako? (I o kupiranju imaš temu).
Borbe nemoj ni da pominješ na ovom delu foruma.

p.s.
Nije rano za šetnje, naprotiv, sada je možda pravo vreme da se uči vođenju. Pošto je hladno, 15-20 minuta dnevno par puta na dan bi bilo dovoljno. Pri šetnji, ako je ikako moguće, izbegavaj delove rute gde je bacana so, a ako baš moraš da, recimo, pređeš put na koji je bacana so, obavezno je pusti da hoda po čistom snegu, da spere so sa šapa.

Poslednja izmena:
Ako znaš tog koji tuče psa k'o mazgu, trebalo bi da ga anonimno prijaviš veterinarskoj inspekciji, on uveliko krši Zakon o veterinarstvu. Činjenica je da su terijeri, pa bili to jorkiji ili erdeli, sa svim dimenzijama između, dominantni i tvrdoglavi psi i da tu treba "čvrsta ruka" ali batine su najčešće čak i kontraproduktivne. Najbitnije je da u prisustvu psa RAZMIŠLJAŠ kao alfa čopora, kako kaže Cezar, sve je u energiji.

Back