Genetski modifikovani Srbin

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e ljudi, vidim da je moj post uneo neke pometnje. sto se tice titule, samo sam hteo da naglasim da bi ljudi mogli ozbiljno da shvate mladog studenta, koji bi naravno, mogao da pogresi usled nedovoljno informacija. nisam mislio nista lose, iako je to tako protumaceno.
takodje mislim da je vise suvisno raspravljati o toj genetski modifikovanoj hrani, jer mi tu usustini nista ne mozemo da promenimo.

a sto se tice seljaka, malo sam se razljutio sto je dr.koki izvredjao seljake "Pa jesam njihov, bolje da budem njihov nego sa sela kao ti". nisam sa sela,ali mislim da to jednostavno nije u redu, jer znam puno ljudi koji su seljaci,ali su obrazovaniji od ljudi u gradu

Vopi:
e ljudi, vidim da je moj post uneo neke pometnje. sto se tice titule, samo sam hteo da naglasim da bi ljudi mogli ozbiljno da shvate mladog studenta, koji bi naravno, mogao da pogresi usled nedovoljno informacija. nisam mislio nista lose, iako je to tako protumaceno.
takodje mislim da je vise suvisno raspravljati o toj genetski modifikovanoj hrani, jer mi tu usustini nista ne mozemo da promenimo.

a sto se tice seljaka, malo sam se razljutio sto je dr.koki izvredjao seljake "Pa jesam njihov, bolje da budem njihov nego sa sela kao ti". nisam sa sela,ali mislim da to jednostavno nije u redu, jer znam puno ljudi koji su seljaci,ali su obrazovaniji od ljudi u gradu

Da ovo je stvarno malo (više) jadna izjava

*misutka*:
Da ovo je stvarno malo (više) jadna izjava

Ja dr. Kokiju ne bih tu izjavu bas toliko uzimala za zlo....Tu su samo dosle do izrazaja njegove godine i karakteristika vecine devetnaestogodisnjaka da trce pred rudu i impulsivno govore stvari koje im u tom trenutku padnu napamet, ali zbog kojih se posle, kad malo bolje razmisle, pokaju (to govorim iz licnog iskustva, posto sam upravo Kokijevo godiste, pa mogu i da ga shvatim...)

Inace, pola noci sam provela citajuci ovaj forum i posto nemam nista da dodam na postavljenu temu (nisam toliko informisana kao moj vrsnjak), samo bih da vas sve pozdravim, narocito Dlakavog, WithdrawnWater i Greeene, ali i sve ostale na forumu (bas ste mi simpaticni). :) :smile:

Juliane:

Ti?! Ama bas nista - i odakle se ti pojavi?! I - sto si se ti pa pronasao u mom postu, JD?! Gde si bre covece, sto godina se ne pojavljujes ovde?! :)

Green1: Razumeli smo se. Zao mi je ako te je nesto u mom postu oko titula isprovociralo, uopste se nije odnosilo na tebe. Germani jasno, shodno jeziku, imaju i drugacije prevode od anglosaksonaca, ali ja sam radila na nemackoj klinici 6 meseci i svi su me uredno oslovaljavali sa 'dr.........' po prezimenu. Doduse, obracali su mi se na engleskom.

Svima ostalima koji nisu bili u stanju da shvate: ni koki, a ni studenti medicine generalno NEMAJU NIKAKVU TITULU, a ni diplomirani lekari (jeste samo povrsni ili glupi da ne mozete da shvatite da titula dr. koja oznacava doktoranta i dr koje stoji u funkciji oznake lekara nisu isto?!?! pa se nemoze ni govoriti o zasluzivanju ili ne zasluzivanju TITULE kod studenata medicine i diplomiranih lekara, jer se ni ne radi o tituli!). Koristite oci. A ni sprega sa sivom masom ne bi bila pogubna, bar s' vremena na vreme..

Dlakavi: ja ne gajim kravu na terasi, mada nisam sigurna ni da se kombajn da zasejati?! Mozda postoje neki drvoredi traktora, no ja nisam u toku. Mozda insekticide prave seljaci u svojim laboratorijama u supi iza kuce......Mozda i struju gaje nekim specijalnim metodama (kolko znam, imaju struju, vodu - ne bunarsku no vodovodnu, automobil, kombajn, traktor, pesticide, insekticide, i druge -cide). Ili semozda lece kod seoskog vraca? (ili ipak imaju seosku ambulantu sa skolovanim doktorom, a po potrebi idu kod lekara i u neko priseosko mesto koje ima bolnicu, povremeno vade krv - kolko znam ne pustaju je vise pijavicama, koriste ponekad i rontgen itd) Dakle, to sto ja ne gajim kravu na terasi, i sto mi ne nice paradajz ispred zgrade - to bi se jos moglo izvesti: paradajz je lako odgajiva biljka, a u Beogradu silnih zelenih povrsina (neki dan - koze se napasaju na uscu...!?). No jos uvek nisam sigurna da bi se kombajn mogao zasejati. Niti da struja raste u stakleniku. Sorry. meni je prica o zavisnosti bilo koga od bilo koga - smesna. Do banalnosti. Mi smo zajednica ljudi koja mora da koegzistira zajedno (ne mora, ali sredjena drustva tako cine) i niko ne spori da smo mi poljoprivredna zemlja, ali nemoj mi molim te siriti tu demagogiju o zavisnosti ovih od onih. Stvarno, to jhe prica samo za nivo osnovne skole, pa cak ni za taj nivo razmisljanja.

Greene1:
Meni je apsolutno jasno zasto su Japanci doneli takvu odluku. Prsut sadrzi kondenzovane policiklicne aromate koji se stvaraju kao posledica nepotpunog sagorevanja (sagorevanja bez dovoljne kolicine kiseonika) supstanci iz drveta. Ovi aromati su DOKAZANO kancerogeni, neke od ovih supstanci se koriste kao reagensi za izazivanje kancera kod laboratorijskih zivotinja. To je skolski primer "prirodne" i "prirodno pripremljene" hrane koja je zapravo otrovna.

Bas me zanima koji su tvoji argumenti, zasto bi ti pre jeo prsut nego GM soju?

Ja na primer volim dimljenog lososa... otrovno iz istog razloga kao i prsut. Ali sta cu kad volim, jedino se trudim da ne preterujem.

Ha, ha ovo je baš dobro:
soja - neukusno - to je GM nećemo to!
pršut - ukusno - malo kancerogeno - šta ima veze! :)

Postovani dr.mengele. Hvala vam sto ste me izvredjali. U pravu ste ja nisam dr, ali niste ni vi. U pravu ste ja sam veciti student, evo vec citava 3 dana idem na prvu godinu Medicinskog Faulteta u Nisu. Ako sam koristio copy/paste, onda molim vas lepo to potrazite na google-u pa mi dokazite, zato sto mora da sam imao amneziju ali ja se ne secam koriscenja copy/paste. A da li mislite da vi zasluzejete dr? A koje sam rase, posto sam stvorenje, pretpostavljam da ste mislili na zivotinju? Ako mislite da sam negde pogresio onda to i dokazite na naucnom nivou: citirajte knjigu,citirajte naucnika, dajte svoje naucno obrazlozeno misljenje... Hvala vam i ne zelim da vise ulazim u rasprave sa vama.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back