- Poruka
- 2.942
Eto, dok još modifikuju sve što se može modifikovati i dok postoji snažan otpor prema toj "tehnici" izmene biljaka i životinja (opravdan), naš narod i dalje nema pojma šta to znači!
Prvo, kod biljaka, to nije HIBRID tj ukrštanje dve sorte već - NOVA BILJKA KOJA STRAŠNO LIČI NA ORIGINAL.
Na Kalenića pijaci, žena u paradajzu nadje nešto nalik - jagodi?
Aloooo!
Šta rade ministarstvo zdravlja, pijačna inspekcija?
Jeste da se ne može rasecati paradajz ali...
Pa onda ono što je bio povod za pisanje je još gori:
Poznato je da se takva hrana šalje kao humanitarna pomoć nerazvijenim i ojadjenim zemljama pošto one nemaju drugog izbora u toj situaciji.
U engleskoj lepo narod ustane pa gazi po njivama gde su zasadjene te gluposti. Jedino farmer može da traži zaštitu zbog upada u njegov posed. Alooo... Istresli ispred svoje skupštine da jedu njihovi političari pa će tek onda oni.
E, zato naš seljak kaže - nek mi država vrati 300 evra za uloženo u ovu soju koja je opasna? Dotle ću iz inata da je uzgajam. Ostalo mi od prošle godine.
Aloo....
Zinulo ... za laku zaradu?
To on neće jesti.
300 ... motki mu treba po glavi pa će da "ulaže" ubuduće.
Da je to tako dobro jeo bi onaj koji je izmislio.
Pitanje: Da li iko zna kakav je naš zakon po pitanju genetski modifikovane hrane pošto u maloprodaji pored ostalih gluposti možemo naći voćne jogurte sa gen. mod. sastojcima....
Kad dodje do posledica, onda obično bude kasno...
Priroda je mislila na ljude i "predvidela" ih za odredjen tip hrane...
Prvo, kod biljaka, to nije HIBRID tj ukrštanje dve sorte već - NOVA BILJKA KOJA STRAŠNO LIČI NA ORIGINAL.
Na Kalenića pijaci, žena u paradajzu nadje nešto nalik - jagodi?
Aloooo!
Šta rade ministarstvo zdravlja, pijačna inspekcija?
Jeste da se ne može rasecati paradajz ali...
Pa onda ono što je bio povod za pisanje je još gori:
Poznato je da se takva hrana šalje kao humanitarna pomoć nerazvijenim i ojadjenim zemljama pošto one nemaju drugog izbora u toj situaciji.
U engleskoj lepo narod ustane pa gazi po njivama gde su zasadjene te gluposti. Jedino farmer može da traži zaštitu zbog upada u njegov posed. Alooo... Istresli ispred svoje skupštine da jedu njihovi političari pa će tek onda oni.
E, zato naš seljak kaže - nek mi država vrati 300 evra za uloženo u ovu soju koja je opasna? Dotle ću iz inata da je uzgajam. Ostalo mi od prošle godine.
Aloo....
Zinulo ... za laku zaradu?
To on neće jesti.
300 ... motki mu treba po glavi pa će da "ulaže" ubuduće.
Da je to tako dobro jeo bi onaj koji je izmislio.
Pitanje: Da li iko zna kakav je naš zakon po pitanju genetski modifikovane hrane pošto u maloprodaji pored ostalih gluposti možemo naći voćne jogurte sa gen. mod. sastojcima....
Kad dodje do posledica, onda obično bude kasno...
Priroda je mislila na ljude i "predvidela" ih za odredjen tip hrane...