Генетичка генеалогија II

Mislim da je u polimlje došao iz Hercegovine, vasojevski E-V13 je dosta razlicit od okolnih grana.
Vareovatno je neko dublje poreklo u Grčkoj oko Soluna.
Oni nikada nisu bili deo istog etnikuma kao recimo albanski E1b itd..

Da se nadovežem, priča o starosedeocima je težak smor.
Svi su nekad negde došli..Albanci guslaju o nekoj autohtonosti kao da je to najvažnije na svetu.
Trebaće još vremena da se stvari poslože.
Najsmesniji mi je ovaj opis R1b/Ilirski/Keltski/Germanski ko zna kakve su mu sve epitete nadenuli .
Da li još nekome deluje idiotski i neozbiljno kada pročita uz neku haplogrupu "Ilirska" "starosedelačka" itd.
Valjda je to normalno ovim narodima što su do sada 16hiljada puta menjali naciju, meni deluje neozbiljno i idiotski. Ono ujedno starosedelac i Ilir i Kelt i German i supermen u pm..

ali ako pogledas da I- nema gde da odes osim na Balkan jasno je da je I- autohton

naravno NEVAZNO JE U 21. VEKU pricati o authtonosti

ali ako pogledamo teritoriju gde su ziveli Iliri i haplgrupu jedino I se poklapa
Kelti su G
zapadnjaci R1B sve je vrlo jednostavno

По милионити пут, то је јебено немогуће! Највећа разноврсност хаплогрупе Y3210 је на сјеверу Европе, док малтене пола Балканаца који припадају тој хаплогрупи припада врло младој мутацији ПХ908; 80% припадника те хаплогрупе припада сјевернословенским народима, њено присуство међу несловенским народима јача или слаби зависно од интензитета контакта са словенским народима; на самом Балкану је ова хаплогрупа најприсутнија међу славофоним популацијама; ова хаплогрупа је присутна међу свим словенским народима, заступљена је око 11% међу самим Русима, који су најсјевернији словенски народ (а у суштини и знатно више, јер има доста декларисаних "Руса" угро-финског поријекла, они обарају проценат "динарика" у корист финске Н1ц); процентуалну снагу ове хаплогрупе у стопу прати процентуална снага сјеверноевропских компоненти на аутосомалним калкулаторима итд.

По милионити пут, то је јебено немогуће! Највећа разноврсност хаплогрупе Y3210 је на сјеверу Европе, док малтене пола Балканаца који припадају тој хаплогрупи припада врло младој мутацији ПХ908; 80% припадника те хаплогрупе припада сјевернословенским народима, њено присуство међу несловенским народима јача или слаби зависно од интензитета контакта са словенским народима; на самом Балкану је ова хаплогрупа најприсутнија међу славофоним популацијама; ова хаплогрупа је присутна међу свим словенским народима, заступљена је око 11% међу самим Русима, који су најсјевернији словенски народ (а у суштини и знатно више, јер има доста декларисаних "Руса" угро-финског поријекла, они обарају проценат "динарика" у корист финске Н1ц); процентуалну снагу ове хаплогрупе у стопу прати процентуална снага сјеверноевропских компоненти на аутосомалним калкулаторима итд.

Прикане, ПА ТО ЈЕ ЈЕБЕНО НЕМОГУЋЕ!!! .......да, чика Пантели и екипици објасниш неке ствари, које они врло добро (не)знају, али ово што раде је све плаћено ботовање.

План је следећи:
1. Прогласити И2а за неку "србску" ХГ
2. Убедљивом већином "изгласати" да је И2а потекла из Југоисточне Европе, а заправо је цела ИЈК грана настала у Међуречју, у данашњем Ираку.
3. Кад се Срби прогласе домаћинима, онда се сече везе и мост са Словенима и словенством уопште, и Срби се проглашавају за неке Влахе-староседеоце.
....
Ово за Русе си добро приметио, код РУСА је И1+И2 скоро 30-40% а статистика везе нема јер свих 150 000 000 становника су "Руси", а заправо словенских руса је можда и мање од пола.
И све је замешо онај који је ову И2а грану назвао ДИНАРИКОМ, прави и далеко тачнији назив би био КАРПАТИК, тј САРПАТИК, или САРБАТИК, или СРБАТИК, али тек онда би главе полуделе...
...
Све ово се ради са циљем потпуног сакривања ПРАВЕ ИСТИНЕ и ПРАВОГ ПОРЕКЛА данашњих Срба, Словака, Данаца, Украјинаца, Швеђана, Руса....свих оних народа који су претежни у И1+И2 мешавини.

Ovo sto vi radite je botovanje. Nema velike razlike izmedju Srba i skandinavaca , a jos manja razlika je izmedju ostalih slovena i Srba.
Niste pomenuli ni jedanput da postoji zenska genetika ni autosomalna genetika, vec samo propaganda da I2a nije sa balkana, sto je nemoguce.
I hg je staro-evropska i sve I2 i I1 su evropske sa poreklom u evropi, tj evropski kromanjonac.

Poslednja izmena od moderatora:
И све је замешо онај који је ову И2а грану назвао ДИНАРИКОМ, прави и далеко тачнији назив би био КАРПАТИК, тј САРПАТИК, или САРБАТИК, или СРБАТИК, али тек онда би главе полуделе...
..

ti si sarkastican ali :
I2 jeste "balkanska autohtona grupa" bar tako stoji zvanicno
osim ako vi imate neka nova istrazivanja
nebitno je da li je srpska hrvatska ili sta god ali jeste lokalna

ti si sarkastican ali :
I2 jeste "balkanska autohtona grupa" bar tako stoji zvanicno
osim ako vi imate neka nova istrazivanja
nebitno je da li je srpska hrvatska ili sta god ali jeste lokalna

Мислиш на оно како од Карпата настају Србати? Па нисам саркастичан, то заиста и јесте тако, Карпати су добили име по Србима, јер то и јесте наша прапостојбина, по доласку у Европу, а права постојбина је међуречје Тигра и Еуфрата, а после Египат, па онда "обећана земља", па онда Кавказ па преко великих река до Карпата.
...
"Званично"?! Шта ти је молим те "званично", где то стоји??? Аутохтона значи изворна, али не, наш извор није овде, већ мало даље, као што ти рекох.
Срби су потомци Гадовог племена, и сви И1 и И2 народи су потомци Исакови. А Ј1 и Ј2 су нам такође браћа, јер су потомци (С)Абрамови. Па и (С)араби, који су Ј1/Ј2 су нам браћа, такође. Мислим да изворне (С)Арабе, после 3500 година мешања, нису као на почетку.
...
Само је проблем који су потомци од Јакова а који од Исава? Ко су Израелци, а ко Едомити? Ускоро ћемо све сазнати!

To je izgleda ta gospodja ili gospodjica zbog koje su rezultati Hercegovaca pod kljucem. Izgleda da je ta studija konacno napisana pa bi i ti rezultate mogli konacno da se objave.

Background: Serbs mainly live in the territory of the recently reestablished state of Serbia. However, turbulent history in the Balkan Peninsula led to settlement of Serbs not only within present day Serbia but also in different parts of neighbouring countries.

Значи кад видим овакав политички коректан почетак, одмах ми се иде до нужника!
И то ми као неки научници!!!
Па србска државност је обухватала 2/3 западног Балкана, али ето ми смо се као сељакали!!!!!!
...
И нема ЦЕО РАД да се види већ само 5% рада, без бројева без ичега!
Јесу ли они ПАРАНОЧНИ или ШТА?!?!
Па сваки научни рад се објављује ЦЕО, да би цела заједница га наводила као извор касније.

Или да им платим 54$ да прочитам!!!

Purchase *
Save for later
Article Purchase 24 hours to view or download: USD 54.00 Add to cart

Ако је 1878 "РИСЕНТЛИ ЕСТАБЛИШД СТЕЈТ ОФ СЕРБИЈА" онда у реду....

Poslednja izmena:
Или да им платим 54$ да прочитам!!!

Purchase *
Save for later
Article Purchase 24 hours to view or download: USD 54.00 Add to cart

Нема потребе за тим, ево директног линка.
Међутим, нема ништа паметно ни да се прочита, а нема ни хаплотипова.

Momci, imate tabelu sa STR vrednostima i još određenim haplotipovima, pa, uživajte u analizi:D

U svakom slučaju, J1 haplotipovi odlično izgledaju (tek sam kasnije shvatio da su već postavljeni u tabeli Srpskog DNK projekta:rotf:)

- - - - - - - - - -

Нема потребе за тим, ево директног линка.
Међутим, нема ништа паметно ни да се прочита, а нема ни хаплотипова.

Ispod naslova imaš opciju Supplemental, pa preko nje dođeš do STR vrednosti

"Званично"?! Шта ти је молим те "званично", где то стоји???
.....[/B]

Haplogroup I-M438
Possible time of origin 28–33,000 years ago[1]
Possible place of origin Eastern Europe (Balkans), possibly the Eastern Mediterranean

https://en.wikipedia.org/wiki/Haplogroup_I-M438

i na eupediji je slicno:

Haplogroup I is the oldest major haplogroup in Europe and in all probability the only one that originated there

Haplogroup I2a1 (P37.2)- ova nasa sa zaristem na Balkanu
Haplogroup I2a1 is by far the largest branch of I2 and the one most strongly linked to Neolithic cultures in south-east, south-west and north-west Europe.

https://www.eupedia.com/europe/Haplogroup_I2_Y-DNA.shtml

Чуди ме да нико до сада није поставио нови и дуго очекивани чланак о I2a хаплогрупи. :)

haplogrupa-I2-Y3120.jpg

https://www.poreklo.rs/2019/03/28/haplogrupa-i2/

Naravno da ih smatram Srbima, Crna Gora, Bosna, Hrvatska...
Moldavci su Rumuni.

Hrvati nisu Srbi, ni istorijski ni kulturno a i genetički (autozomalno) su drugačiji (bliži čak Mađarima nego Srbima).

- - - - - - - - - -

Ne lupaj gluposti. Crnogorci imaju najvise do 5% genetske razlike sa Srbima, i veoma se razlikuju od Siptara i Sandzaklija.

Malo više E1b i manje R1a od ostalih Srba, ali autozomalno najbliži Srbiji i Bosni pa tek onda Albaniji.

- - - - - - - - - -

Чуди ме да нико до сада није поставио нови и дуго очекивани чланак о I2a хаплогрупи. :)

haplogrupa-I2-Y3120.jpg

https://www.poreklo.rs/2019/03/28/haplogrupa-i2/

Nema na Kosovu toliko I2.

Hrvati nisu Srbi, ni istorijski ni kulturno a i genetički (autozomalno) su drugačiji (bliži čak Mađarima nego Srbima).

- - - - - - - - - -

Malo više E1b i manje R1a od ostalih Srba, ali autozomalno najbliži Srbiji i Bosni pa tek onda Albaniji.

- - - - - - - - - -

Nema na Kosovu toliko I2.

На нашу жалост - нема

Мислим да је грешка и за Бугарску.

Hrvati govore srpskim jezikom. Dalmatinci i Hrvati Bosne su blizi Srbima nego severnim Hrvatima. Srbi dodju genetski izmedju Dalmatinaca i severnih Hrvata, cak su i Dalmatinci i severni Hrvati blizi Srbima neko medjusobno.
perperius mozes da me zaobidjes sa tvojim propagandnim komentarima. Vi dezinfo trlovi ste unistili ceo internet.

- - - - - - - - - -

I2a hg je starosedelacka na balkanu najsigurnije i prava istina, mogu da se tamo sa porekla klovnovi i dezinformatori glupiraju i menjaju nazive, sta oni misle time da postignu, ako promene naziv u karpatska mi treba da budemo impresionirani i poverujemo u gluposti...

Back