General Mile Novaković preminuo na putu za VMA

Bio sam u Vukovaru i znam da je tom coveku stalo samo do sebe i svoje zarade, imam drugove koji su bili kod njega, znam kurave koje je trosio od Vukovara do lloka, oo da znam puno, ali nije tema

Auuuuuu, nešto si debelo pobrka, Arkan kurave trošio, ......jesi ti siguram da dobro znaš te drugove što su ti kod njega bili!!!:per::per::per
Ovaj što je rik'no, ....taj jeste debelo kurave, ......pardon maloljetnice trošio,....ali Arkan, ejjjj

Poslednja izmena:
Auuuuuu, nešto si debelo pobrka, Arkan kurave trošio, ......jesi ti siguram da dobro znaš te drugove što su ti kod njega bili!!!:per::per::per
Ovaj što je rik'no, ....taj jeste debelo kurave, ......pardon maloljetnice trošio,....ali Arkan, ejjjj

Kunem ti se..

Da li znas da je u Iloku bilo "modernih klubova" :lol: ako me beres..;) bilo je tamo lepe robe..;):mrgreen:

Komp mi je u banani inace bi ti preko google mapsa pokazao lokacije, ako si bio uopste nekad u tim krajevima..

A da ne pricam kako su se zene sa UN ovcima trosile i to za male pare, a sad su "gospodje" :worth:

Kunem ti se..

Da li znas da je u Iloku bilo "modernih klubova" :lol: ako me beres..;) bilo je tamo lepe robe..;):mrgreen:

Komp mi je u banani inace bi ti preko google mapsa pokazao lokacije, ako si bio uopste nekad u tim krajevima..

A da ne pricam kako su se zene sa UN ovcima trosile i to za male pare, a sad su "gospodje" :worth:

Ti meni o Iloku, .....endemskom staništu tripera da pričaš, .......nego Arkan, nije ti on taj tip!

- - - - - - - - - -

Koliko znam covek je zavrsio akademiju sa 10.0 .Ko god ga je sreo samo reci hvale za njega je imao

I šta su na tim -akademijama- izučili, .....VES, vojno obavještajni, ....odnosno ideološko informativni rad!!!

Tebi, ustvari, smeta što je Milošević menjao RSK (geografski nepovoljnu i ekonomski lošu teritoriju) za daleko bolju RS? Tako i napiši. Ali znaj, emocije su jedno, zdrav razum je drugo. To je, možda, jedina dobra odluka koju je doneo.

Ти ниси здрав у глави (ал то је тако типично).
Би ли ти мјења једну руку за другу да ја дођем да ти је одсјечем? Пошто си дешњак рецимо, онда десна ти је "боља".

Ал треба имати интелигенције па разумјети шта значи нестанак Крајине и пола милиона Срба за западну границу РС на дуже стазе. И шта ће то значити СЉЕДЕЋИ ПУТ. Ал добро, ваљда по такима ка ти, РС са запада боље да чувају пола милиона муслимана и 5 милиона Хрвата, него ли Срби.

Poslednja izmena:
Би ли ти мјења једну руку за другу да ја дођем да ти је одсјечем? Пошто си дешњак рецимо, онда десна ти је "боља".

Ал треба имати интелигенције па разумјети шта значи нестанак Крајине и пола милиона Срба за западну границу РС на дуже стазе. И шта ће то значити СЉЕДЕЋИ ПУТ. Ал добро, ваљда по такима ка ти, РС са запада боље да чувају пола милиона муслимана и 5 милиона Хрвата, него ли Срби.

Da ponovim, na stranu emocije ljudi iz Krajine, ali ta teritorija nije mogla duže da se brani, jer je imala izuzetno mali koridor koji je povezivao sa RS. Sam kvalitet zemlje je loš, većinom krš. Lepa zemlja, ali ne previše plodna. Takođe treba znati šta se dešavalo na frontu, recimo kad su tenkovi iz Obrovca i Benkovca krenuli ka Kninu. Koliko ljudi zna za taj događaj? Dok su vojnici iz pomenutih gradića godinama bili na frontu, u Kninu se stvorila "elita" koja je zaustavljala svaki humanitarni konvoj i sprovodila ga na lokalne pijace. Nemoj da mi napišeš kako to nije tačno, jer jeste. Dobro znam šta je slato kao humanitarna pomoć, koliko i kad. Znam i gde je zaustavljanja i kako je išla umesto kao pomoć, u nečije džepove.
Kad budeš dovoljno hrabar da prihvtiš istinu, možda možemo o tome da pišemo.

"Crni Srbine" (ne ti) ......vidis ti sta on kaze.......bolje trgovati svojim telom i dusom.......nego se boriti za to kao jednu celinu. Gde ja mogu da svom najgorem vekovnom krvniku da "halalim" ogroman deo svoje teritorije zarad laznog i trulog mira!

"Crni Srbine" (ne ti) ......vidis ti sta on kaze.......bolje trgovati svojim telom i dusom.......nego se boriti za to kao jednu celinu. Gde ja mogu da svom najgorem vekovnom krvniku da "halalim" ogroman deo svoje teritorije zarad laznog i trulog mira!

Мудри су они... 25 000 кв км и 700 000+ Срба је мачји кашаљ за таку силу.

Da ponovim, na stranu emocije ljudi iz Krajine, ali ta teritorija nije mogla duže da se brani, jer je imala izuzetno mali koridor koji je povezivao sa RS. Sam kvalitet zemlje je loš, većinom krš. Lepa zemlja, ali ne previše plodna. Takođe treba znati šta se dešavalo na frontu, recimo kad su tenkovi iz Obrovca i Benkovca krenuli ka Kninu. Koliko ljudi zna za taj događaj? Dok su vojnici iz pomenutih gradića godinama bili na frontu, u Kninu se stvorila "elita" koja je zaustavljala svaki humanitarni konvoj i sprovodila ga na lokalne pijace. Nemoj da mi napišeš kako to nije tačno, jer jeste. Dobro znam šta je slato kao humanitarna pomoć, koliko i kad. Znam i gde je zaustavljanja i kako je išla umesto kao pomoć, u nečije džepove.
Kad budeš dovoljno hrabar da prihvtiš istinu, možda možemo o tome da pišemo.

Дефинитивно није истина то што ти велиш.
Какав мали коридор:eek: кад се Крајина цијелим граничним појасом ослањала на Босанску Крајину осим Бихаћке енклаве (која је у рату била просторно мала да је мореш препишати), и Срби и са једне и са друге стране, ЈЕДНА ЦЈЕЛИНА ОД 1.5 МИЛ. Срба?
Мора да си те податке добио из САНУ (АНУС-а) а они из Загреба.

У Книну је за вријеме рата живило три пута становника колко 1991. Из цијеле Хрватске и Крајине. За тај догађај што га спомињеш то је било неђе у јесен 1993. и то је било из 75. бригаде (дрнишке - попуњавана из Книнске Крајине) а не из бенковачке и обровачке.
Ко се бавио мутним радњама? ОНИ КОЈИ СУ ИМАЛИ ЗАЛЕЂИНУ ДБ СРБИЈЕ! Осим ситни лопова, крупна стока је имала јаке газде. Па није иебени народ пљачкао сам себе, него ПОЈЕДИНЦИ са јаком залеђином.

Tebi, ustvari, smeta što je Milošević menjao RSK (geografski nepovoljnu i ekonomski lošu teritoriju) za daleko bolju RS? Tako i napiši. Ali znaj, emocije su jedno, zdrav razum je drugo. To je, možda, jedina dobra odluka koju je doneo.

Тешко да је Милошевић нешто могао да мења, он је спашавао само себе и своју камарилу. Није дорастао тим временима,а власт му се није напуштала. Али будимо и поштени, са Американцима је тешко ратовати без Русије, опет смо пружили отпор. На крају оде и КиМ, ратовало се са целим НАТО, незабележено у историји. Српском народу су највећи непријатељи српски властодржци и лажна елита, довољно је погледати од распада Југославије

Тип који је РЕАГОВАО на све што се дешавало и то ПРЕКАСНО и онда СКРОЗ ПОГРЕШНО. Од расписивања демократски избора (Србија задња!!!), па до изабирања погрешни савезника (комунистички пучисти у Москви!!! контра чак и Русији, а камоли Америци)....
И још милион други ствари...
Замисли кад Туђман испане милион пута већи демократа од тебе, па мореш се слободно објесити.... (ко и остали њему блиски?)

Затим стање на терену.... Средиш стање НАЈБРЖЕ ШТО МОРЕ и понудиш се Американцима или ко год је тад најјачи.... А не 5 година рата са трећеразредним противницима!!! Срби и овакви какви су, килави и никакви, имали су потенцијала да заврше то у рекордном року! Знам и био сам на лицу мјеста! И кад смо били сто пута јачи били смо слабији! :sad2: У црну земљу би пропа од срамоте .....

Ал Србенде од најнижега до највишега воле да су крчев неки фактор у свијету и да се баш највеће силе само њима баве..... А не виде даље од носа и да све има УЗРОК и ПОСЉЕДИЦУ.... а узрок у 90% случајева је била СОПСТВЕНА ГЛУПОСТ И ОДСУСТВО ПАМЕТИ И КАРАКТЕРА а само 10% оно на шта се и са Русијом са исуканом сабљом НИЈЕ МОГЛО УТИЦАТИ----- Али Србенде воле да се бави тим 10% а занемарују остали 90% ствари....

Када човек хоће да уради нешто за себе и оне које воли - нађе начин, када будала због лењости не уради ништа - НАЂЕ РАЗЛОГ.

О Равним Котарима 1993. године:

четвртак, 09 август 2012 18:20
Миле Новаковић
Сигуран сам да сте били тамо гдје кажете, не због навођења локалитета, него због начина резоновања. Исто тако сам сигуран да сте тај осјећај "сад је вријеме да их смлавимо", имали и тада, а да то није никаква накнадна памет. Прва линија је љековита за разбистравање главе и раздвајање битног од небитног. Мој закључак да бољег тренутка није било, био је исти такав и тада и сада, што ми можете вјеровати, а не морате. Постоје архиви Кабинета Предсједника Србије, Генералштаба ВЈ, ДБ Србије, ГШ Војске РС па и Хашког трибунала. У писаној форми су закључци из процјене ситуације и шта предлажем за даља дејства, у којим стоји да се непријатељ баш "намјестио" офанзивом на заштићену зону (UNPA), тако да по први пут од почетка југословенске кризе њихови спонзори немогу окривити српску страну за агресивност, да им је операцијска основица плитка, да одговарајуће снаге могу брзо, широким фронтом избити на морску обалу, да ми имамо снага за држање фронта, (наставак)

четвртак, 09 август 2012 18:32
Миле Новаковић
(наставак), ограничене поротивнападе и половину снага за извођење противудара. Захтјев за појачањима поткрепљен је закључком да нема лакшег начина да преокренемо ситуацију у своју корист, а ако то не изведемо, они ће јачати а ми слабити економски, политички, војно, дипломатски и психолошки. У закључку је аргументован став: ако не сада онда никада. О томе постоји писани траг. Процјене и предлог су прихваћени. Елитне јединице ВЈ и ВРС и неке друге су почеле припреме, а затим је изненада одлучено да не дођу код нас, него да већи дио њих буде употребљен у борби за једно брдо, не у РСК, гдје су имале велике губитке. Имена и презимена, јединице и локације вјероватно знате, па их не наводим. На крају, драго ми је да сте то питали, а не о лектири Ж.Мишића и слично.

Back