Gej-strejt alijansa

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
И ти сматраш да је једино решење за то легализовање геј бракова? :think:

uopšte se ne treba koristiti reč "brak".... dovoljno "registrirano partnerstvo" kako je to uređeno u većini civiliziranih zemalja

dakle to partnerstvo im omogućuje:
-da mogu posećivati svog partnera kad je u bolnici
-da može naslediti zajednički stan u kojem su živeli i za koji su zajednički plaćali kredit i opremali ga
itd...

ti misliš da to nije u redu?:think:

Ја сам ти одговорила, тамо је све већ садржано. Расни проблем никако није упоредив с квазипроблемом геј популације.

zasto ne? u oba slucaja radi se o nekim grupama ljudi u drustvu koji nemaju odredjena prava koja bi mogla i trebalo imati a razlika je samo sto je veza koja tvori jednu grupu- rasa, a u drugoj- sexualno opredeljenje.
rasni problem je bio mozda gori, mozda otvoreniji, manifestovao se drugacije, no to nije razlog da budu neuporedivi.

ne znam zasto bi bila uvreda da citavu jednu populaciju, ciji je postojanje konstantno, koja cini od 5-10% svakog drustva (muskarce, zene, starce, decu (da, ta populacija je bila i neko dete, logicno)), uvek i svuda, bilo u sibiru ili americi, ili nekoj vukoyebini u crnoj gori, uporedim sa bilo kojom drugom populacijom?

govorim o konkretnim pravima za koja su oni uskraceni- vidi prethodni post, a mogu izgooglovati i citave liste prava koje nemaju(a koja nisu neka prava koja bi zadirala u kontroverzne teme poput usvajanja dece, recimo, protiv cega sam i ja) chak i u drzavama koje se smatraju liberalnim demokratijama. da ne ulazimo u price kako je to u nekom iranu, ili tunguziji.

to sto je nekome dozvoljeno da sedi u autobusu, a nekima nije bilo, nije sustinska stvar. crncima je u nekim stvarima bilo gore. radi se vise o pitanju kvantiteta a ne pitanju sustine, tako da je poredjenje adekvatno.

shto se tice ovoga o remecenju javnog reda i mira- to je isto vrlo relativan pojam. ti isti crnci su upravo remecenjem tadasnjeg javnog reda i poretka dosli do svojih prava

Просто је неупоредиво и бесмислено поредити нацију, са сексуалном групацијом. Не знам како то не увиђаш?

Што се тиче либералних друштава ево ти једног сликовитог приказа либерализма, бољи до сада нисам видела.

24qoapf.jpg

uopšte se ne treba koristiti reč "brak".... dovoljno "registrirano partnerstvo" kako je to uređeno u većini civiliziranih zemalja

dakle to partnerstvo im omogućuje:
-da mogu posećivati svog partnera kad je u bolnici
-da može naslediti zajednički stan u kojem su živeli i za koji su zajednički plaćali kredit i opremali ga
itd...

ti misliš da to nije u redu?:think:
Паа... :think: Мислим да би се то могло решити и неким другим законским одредбама, у ствари, на пример, шта неки геј пар спречава да тестаментом оставе један другоме имовину? Не треба и држава да им "држи свећу". ;)

Паа... :think: Мислим да би се то могло решити и неким другим законским одредбама, у ствари, на пример, шта неки геј пар спречава да тестаментом оставе један другоме имовину? Не треба и држава да им "држи свећу". ;)

što se testamenta tiće delomično da ....a što se tiće vizite kod bolničkog lećenja gde samo puštaju užu familiju i muža/ženu?:think:

rasni problem je bio mozda gori, mozda otvoreniji, manifestovao se drugacije, no to nije razlog da budu neuporedivi.
Не можда, него је био милион пута гори. А, у ствари, и сад је присутан, не отворено, али САД су суштински дубоко расистичка земља и дан данас, упркос формалном укидању расизма.

što se testamenta tiće delomično da ....a što se tiće vizite kod bolničkog lećenja gde samo puštaju užu familiju i muža/ženu?:think:
Мислим да се и за визите то може решити, од случаја до случаја, конкретно, лекари ће имати разумевања за најинтимнијег пријатеља болесника.

Просто је неупоредиво и бесмислено поредити нацију, са сексуалном групацијом. Не знам како то не увиђаш?
pa naravno da bi bilo besmisleno da sam poredio na nacin da sam se pitao recimo 'zasto sexualna grupacija nema svoju sopstvenu drzavu?'
ili da sam rekao 'zasto nacija nema svoje klubove i kafice?'

ovako je poredjenje o pravima koje nije imala grupa ljudi cije je vezivo rasa i pravima grupe ljudi chije je vezivo sexualno opredenjenje sasvim smisleno, i ne znam kako to ne uvidjas.

u oba slucaja se radi o ljudima, i radi se o nekim (razlicitim) pravima

Мислим да се и за визите то може решити, од случаја до случаја, конкретно, лекари ће имати разумевања за најинтимнијег пријатеља болесника.

ovisno od lekara do lekara...:think:

ima i među lekarima ultranacionaLpatriJotski zatucanih ko nekih i ovde da kažu "izvinite ali samo familija":think:

i šta onda?:think:

treba zakonom rešiti stvari da ne bi neko na nekom vršio teror ili mu oduzimao prava koje svaki građanin ima...:idea:

ponavljam...ako su živeli zajedno normalno radeći, plaćajući porez državi u kojoj žive...svoju seksualnost živeli unutar svoja četiri zida....onda po meni imaju pravo da im heteroseksualna većina omogući da imaju neka prava koja trenutno sad nemaju......kad im je ista ta većina još u doba Juge omogućila da tu svoju seksualnost žive bez sankcija:idea:

Не можда, него је био милион пута гори. А, у ствари, и сад је присутан, не отворено, али САД су суштински дубоко расистичка земља и дан данас, упркос формалном укидању расизма.

nek' je i zilion puta gori, svakako se ne radi o "babama i zabama"

pa naravno da bi bilo besmisleno da sam poredio na nacin da sam se pitao recimo 'zasto sexualna grupacija nema svoju sopstvenu drzavu?'
ili da sam rekao 'zasto nacija nema svoje klubove i kafice?'

ovako je poredjenje o pravima koje nije imala grupa ljudi cije je vezivo rasa i pravima grupe ljudi chije je vezivo sexualno opredenjenje sasvim smisleno, i ne znam kako to ne uvidjas.

u oba slucaja se radi o ljudima, i radi se o nekim (razlicitim) pravima

Таман посла још и да имају сопствену државу, па сопствену државу у Америци немају ни Афроамериканци...
Али имају град Сан Франциско...:hahaha:
А у Европи су близу да добију државу (Холандију), а кад би се размножавали, можда би је брже и добили. :mrgreen:

Шалу на страну, сексуална групација је само део нације, за коју званична наука тврди да није девијантна,
међутим, многи стручњаци сматрају супротно, а ствар је моде односно тренутка, када ће дунути другачији
(конзервативни) ветрови и све ове либералне будалаштине оспорити и укинути. Друштвени процеси се одвијају
у циклусима, данас либерализам, сутра конзервативизам.

Bruka jedna kako je Srbija zabokrechina, ko da smo bre u Africi, nemam pojma kojim se chudom nasha zemlja nalazi u Evropi - stvarno ne zasluzuje da kalja ime tog kontinenta!
Dok se raznim Obrazovcima, Dverima i ostalim naci pokretima daju prostorije za tribine, dok se raznim pichketinama Miladinima daju milioni dolara za spasavanja, dotle se zabranjuje jedna obichna konferencija gej organzicije nakon filma sa gay tematikom...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back