Gde zeka pije vodu?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moja nisu. Meni je to nekako forsiranje, isto kao i učenje pesmica pre vremena, pa onda kad neko dođe teraš dete da pokaže šta zna. A ono kao recituje, a pojma nema šta je reklo. Uz to, zeka i ne pije tu vodu... :aha:
Moja deca su uglavnom bila kao onaj žabac iz crtaća što sa čovekom peva i igra, a kad treba da pokaže drugima, on samo "kre-kre"...

Poslednja izmena:
malo sam goglala i nasla da je to ustavari pesmica..

FDB713E6-B3B1-4D49-A812-0329D2B95782.jpg

Moju decu to niko nikada nije ucio dok su jos bili mali.Oni ni sada kao odrasli za to nemaju pojma jer to je jedna velika glupost.To je primer za jedno klasicno uslovljavanje deteta,primenjuje se kao test inteligencije za malu decu.Dete koje ga brzo i lako savlada bice dobro i poslusno roditeljima,uciteljima,drzavi,policiji... i.t.d.

Verujem da nema deteta koje nije odraslo uz pitanje Gde zeka pije vodu ?
Meni je to bas slatko kada malo dete pokazuje prsticem na svoj dlan.
Da li su vasa deca pokazivala gde zeka pije vodu i kakvo je znacenje te igre ili pitalice ?
To je jedna u nizu pesmica o prstima. Beba se tako tera da dodiruje svaki pstić, da ga imenuje, ima ono "ovaj ga opazi, ovaj ga uhvati..." Uči pokazni gest, da upire prstićem u nešto, što je bitna stavka jer izostanak pokaznog gesta pokazuje da razvoj kasni. Pa nije loše da se na razne načine podstiče.

Ima tih pesmica "prvi je palac pravi radoznalac, drugi je ljut i pokazuje put... "
Bebe vole pesmice, vole ponavljanje i meni je fantastično što su te i slične pesmice postojale u narodu odavno, što su se u narodu ustalile kao rutina intuitivno, prirodno, samo po sebi, pre nekih uputstava o negovanju beba.

Ja inače volim te retro pesmice i potrudila sam se da naučim neke od mojih i od svekrve.

Back