Gde za pasos i lk?

Ono danas u Beloj kuci na Karaburmi je bilo ravno fantaziji. Dosli tamo svo troje, ja rekao da imam sms zakazano za 11.50 (a dosli smo oko 11.40), covek nam rekao u koju kabinu da idemo, tamo-vamo, dodje i zakazano vreme, udjosmo odmah bukvalno u minut kada je zakazano, zavrsismo sme za nekih 25min, islikali se i to je to. Mada me je neopisivo smorio podatak da sada opet ipak moram da blejim u 5-6 ujutru ispred mup-a da bih dobio prokleti broj da podignem dokumenta. Ne mogu da verujem, pa mogli su isto sms-om da uvedu zakazivanje i za to. NE razumem, zasto ne mogu da dodjem do saltera za 10 dana, kao sto mi je receno da ce tada biti gotovo sve i da jednostavno uzmem dokumenta? sada ne znam da li se mora licno biti za broj da bi se diglo ili ja mogu da na jedan broj uzmem zenin i detetov pasos? nista mi nije jasno, ali u svakom smo slucaju ponizeni tim prokletim cekanjima...

Ono danas u Beloj kuci na Karaburmi je bilo ravno fantaziji. Dosli tamo svo troje, ja rekao da imam sms zakazano za 11.50 (a dosli smo oko 11.40), covek nam rekao u koju kabinu da idemo, tamo-vamo, dodje i zakazano vreme, udjosmo odmah bukvalno u minut kada je zakazano, zavrsismo sme za nekih 25min, islikali se i to je to. Mada me je neopisivo smorio podatak da sada opet ipak moram da blejim u 5-6 ujutru ispred mup-a da bih dobio prokleti broj da podignem dokumenta. Ne mogu da verujem, pa mogli su isto sms-om da uvedu zakazivanje i za to. NE razumem, zasto ne mogu da dodjem do saltera za 10 dana, kao sto mi je receno da ce tada biti gotovo sve i da jednostavno uzmem dokumenta? sada ne znam da li se mora licno biti za broj da bi se diglo ili ja mogu da na jedan broj uzmem zenin i detetov pasos? nista mi nije jasno, ali u svakom smo slucaju ponizeni tim prokletim cekanjima...

Mozes, vec sam pisala na prethodnoj strani... Idi pred kraj radnog vremena i zamoli da ti daju pasos, tada nema nikoga da ceka...
Mislim da ne mozes da podignes pasos za zenu, zato sto ti uzimaju otisak prsta i pri podizanju.

Mozes, vec sam pisala na prethodnoj strani... Idi pred kraj radnog vremena i zamoli da ti daju pasos, tada nema nikoga da ceka...
Mislim da ne mozes da podignes pasos za zenu, zato sto ti uzimaju otisak prsta i pri podizanju.

A dete? Moram i njega da dovucem da i on ostavi otisak? Doduse, on nije dao otisak ni juce pri predavanju...

Samo jos da pitam pa ako neko zna... Posto je pala u vodu ona prica o odlasku pred kraj radnog vremena bez broja po pasos sutra me ceka odlazak i cekanje za broj za podizanje dokumenata. E sad mene zanima, ako je neko od vas bio u tom takvom redu, u ovom slucaju u Beloj kuci na Karaburmi koliko rano da odem sutra i sta da ocekujem? Kontam da je veca navala na predavanje dokumenata nego na podizanje.. Koliko brojeva daju i da li sutrasnje cekanje znaci da sutra uzimam dokumenta (ako dobijem broj) ili taj broj vazi i za neki drugi dan? Zeznuto mi je zbog posla...

Samo jos da pitam pa ako neko zna... Posto je pala u vodu ona prica o odlasku pred kraj radnog vremena bez broja po pasos sutra me ceka odlazak i cekanje za broj za podizanje dokumenata. E sad mene zanima, ako je neko od vas bio u tom takvom redu, u ovom slucaju u Beloj kuci na Karaburmi koliko rano da odem sutra i sta da ocekujem? Kontam da je veca navala na predavanje dokumenata nego na podizanje.. Koliko brojeva daju i da li sutrasnje cekanje znaci da sutra uzimam dokumenta (ako dobijem broj) ili taj broj vazi i za neki drugi dan? Zeznuto mi je zbog posla...
Jesi podigao pasose?Cula sam da se ceka od 04.00. ujutro za broj.

Evo ja juce poslala sms prvu poruku na 2224 i nema povratne informacije, odnosno poruke, da bih mogla da posaljem drugu. Mozda ja negde gresim, pojma nemam. Lepo sam poslala MUP i jmbg broj. Jel se to jos nekom desilo?

Evo ja juce poslala sms prvu poruku na 2224 i nema povratne informacije, odnosno poruke, da bih mogla da posaljem drugu. Mozda ja negde gresim, pojma nemam. Lepo sam poslala MUP i jmbg broj. Jel se to jos nekom desilo?
pa imas detaljno uputstvo na sajtu mup-a,ne mozes da pogresis.
ja sam skoro slala,ali sam dobijala povratnu da nema mesta.onda se setih sta je ovde napisala @skydancer,i uradim kao ona...ujutru oko 8,i posaljem za plk palilula.dobijem termin.

o boze, to i mene ceka. ne znam da li da skacem s mosta i besim se sada ili kada budem trebala da cekam u redu za podizanje. :roll:

Ne znam u kom si gradu ali i nije tako strasno. Naravno, garant mislis da to sada govorim kada je sve gotovo. Mene je vise nerviralo stajanje sa gomilom ljudi nego samo ustajanje rano ujutru. Ako si iz Beograda, sasvim je dovoljno (bar je meni bilo) da pred supom budes oko 6, 6 i nesto i da se upises, sto je najbitnije. I da poneses potvrde za vadjenje dokumenata, jer bar ovde na Karaburmi ne daju broj ako to ne poneses sa sobom.. Nije strasno.. Ali ono sto je najstrasnije a sto je mene ubilo u pojam jeste kada dodjes popodne sa brojem da podignes dokumenta a tamo opet horda ljudi. Ali evo sta se meni desilo - dodjem taj drugi put kad tamo stoji bar 5-6 zena, u ovom slucaju, kao cekaju red. Ja se smorio najstrasnije ali kao cekam. I u jednom trenutku jedna od gospodja kaze nesto u fazonu da oni koji imaju brojeve imaju prednost. Ja pridjem i pitam sta je rekla, a ona ponovi. Na to joj ja kazem da nema tu prednosti sa brojevima jer na salterima lepo pise da se bez broja NE MOGU podici dokumenta. Znaci u redu moze da stoji SAMO onaj ko ima broj. Na to se one uskomesase, ja ih malo osacujem i uljudno pitam da li one uopste imaju brojeve. Odgovor je bio kao iz topa da nemaju, ali da se nadaju da za njih ima nade. Ja im lepo rekoh da ne treba da se nadaju vec da dodju kao i svi ostali u 5 i da cekaju red za broj. Na to mi gospodja bez blama kaze - pa ne mozemo da ustajemo tako rano, IMAMO DECU!!!! Pogledam skota u oci i onako sa visine joj kazem da i ja imam dete a onda sam je tako slatko napusio, odgurnuo u stranu, prisao salteru i za 10min dobio dokumenta!! Tako da znate, tamo se susrecete sa raznoraznim olosom ovog grada! :)

U NS je pravi pakao , evo N.Gradjanski lepo opisuje kakvo je stanje
NOVI SAD – Našem listu javio se Novosađanin Zoran Š., koji ni nakon tri pokušaja nije uspeo da zakaže termin za izdavanje nove lične karte u zgradi novosadske Policijske uprave, u Ulici Kraljevića Marka.
– U petak sam došao u 5.30, u ponedeljak u 5.45, a u utorak u 5.15 sati. Juče je bio pravi haos. Ogorčeni su građani, a najglasnije i najhrabrije bile su žene, nisu se ustručavale da kažu šta misle o tome što po ko zna koji put nisu došle na red. “Mi smo ljudi, nismo stoka, zašto nas ponižavate? Pa šta to radite? Zar mislite da ne vidimo kako su ispred nas termine zakazali mnogi koji uopšte nisu stajali jutros u redu. Došla sam u pola pet, zar treba da noćim ovde da bih dobila ličnu kartu?” Te reči su, doduše, bile upućene na pogrešnu adresu, jer službenik u civilu koji upisuje termine niti zna ko je kad i kako dospeo u red, niti određuje koliko ima mesta tog dana. Ali nadam se da su za našu muku, makar i posredno, čuli oni koji brinu o izdavanju dokumenata – priča naš čitalac Zoran Š.
Nered za uzaludno čekanje
Kako kaže, nakon što odstojite sat ili dva ispred zgrade MUP-a, unutra vas čeka nov red.
– Samo to i nije red u pravom smislu reči, već bi se više moglo reći da je nered. Gomila ljudi stoji u prolazu koji vodi na spratove zagrade. Stranka koja prvi put dolazi i ne zna da ta gomila, u stvari, čeka za različite vrste dokumenta. Ako stanete desno, red će vas polako dovesti do službenika u civilu koji je skriven iza pregrade i koji zakazuje termine za izdavanje lične karte i pasoša. Ali samo za ta dva dokumenta. U slučaju da vam treba vozačka dozvola ili tablice, uzalud ste čekali. Taj službenik uputiće vas na novi red, do kolege u uniformi koji dežura ispred aparata za izdavanje onih čuvenih listića s brojevima za šaltere. U tome i jeste caka – niko vam nije rekao da u unutrašnjosti zgrade postoje dva reda, niti se oni mogu razaznati u gomili građana između kojih se non-stop probijaju policajci, službenici i stranke idući iz prizemlja na spratove Policijske uprave. Nikog ni za šta nije briga. Policajac na ulazu u zgradu nešto reći, niti igde stoji natpis s objašnjenjem gde treba da stanete za ličnu kartu, a gde za vozačku dozvolu – rekao nam je naš sugrađanin.
Je li ministar stajao za dokument?

Mi smo juce bili ispred Bele kuce u 4.40 da se upisemo na spisak i bili smo oko broja 30. Zatim smo otisli kuci, vratili se u 7, oko 7.15 je formiran red po onom spisku i oko 8.15 smo dobili broj za 17.45 :) Primljeni smo u minut, za cca 20 minuta sve je bilo gotovo. Za 14 dana idemo da podizemo dokumenta - procedura ista prvo spisak, pa red, pa broj...

Oj Srbijo dokle vise! Ovo sa licnim kartama i pasosima traje godinama,pa ovi iz vlasti to stvarno ili ne znaju ili ne zele da rese.Ne mogu da shvatim da za najosnovniji licni dokument treba da ustajem u cik zore da bi cekao da predam papire pa opet da cekam da uzmem ta dokumenta.Pre 4 godine sam proveo 5-6 dana do opstinama i Supovima da bi dobio licnu kartu,sad treba da prolazim kroz to opet.Dok god nam razni supovi,opstine,domovi zdravlja,centri za soc.rad budu drzave u drzavi i nama ce biti ovako.Gde god da odes nesto da zavrsis moras da cekas satima.Ima li gore drzave od nase:worth:

Suprug i ja smo menjali pasoše i LK.
Svi su nam govorili da platimo čoveka koji će da čeka umesto nas, ali nama je to bilo nekako nepošteno.
Prvog jutra je suprug otišao oko pola 6, i nije prošao.
Drugog "jutra" se nacrtao u pola 4, i opet ne bi prošao jer primaju samo oko 30 stranki a red je bio ogroman.
Trećeg dana smo se opametili i ipak platili nekog dedicu koji je zauzeo busiju još u ponoć, suprug otišao oko 5 i bio je šesti po redu. Međutim, u celoj Srbiji je pao sistem pa su svi čekali kao robijaši ne znajući da li će uopšte i toga dana proći. Oko 8 je zvao da ga zamenim jer ga bole noge. Oko 10 sam uspela da dođem do šaltera i najzad zakazala termin.
Strava i užas.

Pre nedelju dana sam odlucila da pokusam (na predlog nekoga sa ove teme) da odem pred kraj radnog vremena (bez cuvenog broja) i da pokusam da podignem dokumenta i uspela.

(Kada sam predala zahtev isla sam sa brojem naravno :roll: )

Back