До усвајања новог, важи стари ....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ako u Ustavu ne piše da je nešto zabranjeno , to je dozvoljeno , osim ako nije zabranjeno nekim zakonom...zakon mora da je u skladu sa ustavom, da si znao ne bi mislio da je zakon stariji
Ево ти још дуууууууууужи
списак Закона и правних аката ...
http://www.parlament.sr.gov.yu/content/cir/akta/zakoni.asp
Ко није задовољан са малим, није ни са чим ...
Pa normalno.. mislila sam na novi..
edit: cekaj.. kad kazes stari.. ne mislis valjda na Zakon o Narodnoj skupstini?! To ne postoji.. primenjivali su se razliciti zakoni i poslovnik..
de si zebro, mozes ti i bolje, kompleksnije, il ne mozes..?
ja nista ne ocekujem, jos
gospodo, dobar zakon moze lose da se sprovodi i los zakon moze da se kako tako primenjuje, sve zavisi
ovde je rec o zloupotrebi u tumacenju od strane skupstinske vecine, i niko im nista ne moze, osim kad im zagusti rok za izglasavanje neceg vaznog, videli smo.
pa sto bi se onda ljutili na lupkanje opozicije i repliciranje, to im jedino preostaje, njihovo pravo. kako rade, tako ce proci na sledecim izborima.
mene vise brine sto se vladajuca tesna vecina ne brine kako ce proci na sledecim izborima, obzirom kako sada rade!? sta li misle, cemu li se nadaju? opet neki zaheb?
karikiras
i podmornica je od celika pa pliva i roni
nizi akti detaljnije regulisu oblast na koju se odnose, al je ipak stariji visi akt, odnosno u slucaju spora najvisi - Ustav
i jos nesto, navedi clan o zabrani prolaska na crveno, da ti pomognem ne pise direktno, tako kako ti mislis
ZAKON O OSNOVAMA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMAČlan 52Na raskrsnici i na drugom mestu na kome je saobraćaj posebno regulisan uređajima za davanje svetlosnih saobraćajnih znakova, svetlosni saobraćajni znakovi imaju za učesnike u saobraćaju sledeća značenja:
1) crveno svetlo - zabrana prolaza;
2) zeleno svetlo - slobodan prolaz;
3) žuto svetlo - zabrana prolaza, osim za vozila koja se, u času kada se žuto svetlo pojavi, nalaze na tolikoj udaljenosti od svetlosnog znaka da se ne mogu na bezbedan način zaustaviti a da ne pređu taj znak, a za ostale učesnike - zabrana prolaza, osim za pešake koji su već počeli da prelaze kolovoz.
Član 226
(Stav 1.)Novčanom kaznom od 1.800 do 9.000 dinara ili kaznom zatvora do 60 dana kazniće se za prekršaj:
tačka 6) vozač koji na mestu na kome je saobraćaj regulisan svetlosnim saobraćajnim znakovima ne zaustavi vozilo na znak crvenog svetla (član 52 stav 1);
(Stav 2.)Za prekršaj iz tač. 2, 3, 4, 11, 12, 14, 15, 16, 18, 19, 20, 27, 28, 36 i 37 stav 1 ovog člana vozaču ili vozaču instruktoru će se uz kaznu izreći i zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri meseca do jedne godine a i za druge prekršaje iz tog stava ta mera se može izreći u istom trajanju.
(Stav 3. Za prekršaj iz stava 1 ovog člana kojim je izazvana neposredna opasnost za drugog učesnika u saobraćaju ili prouzrokovana saobraćajna nezgoda učinilac će se kazniti novčanom kaznom od 4.500 do 21.000 dinara ili kaznom zatvora od 30 do 60 dana, a vozaču će se uz kaznu izreći i zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri meseca do jedne godine
Јах ...
Глувом причати, ћоравом показивати ...
ЧИТАЈ ДРУГИ РЕД - ако умеш да читаш, а умеш јер умеш да пишеш, а једно без другога не иде
- Устав даје правни оквир за све Законе ( то ти дође као тор из кога овце не могу)...
Следећи по снази,
испод Устава је
ЗАКОН ...
Па испод Закона је
ПОСЛОВНИК ...
Замори ме,
немој више ако Бога знаш ...
Помислићу да ниси баш онакав за каквог сам те до сада сматрао ...
meni objasni u čemu je problem oko poslaničkog kluba...ako ja razume vašu srdžbu prema Tomi, ako Ustav ne reguliše pitanje poslaničkog kluba, to ne može ni zakon, odnosno poslovnik? Jel to problem?
ja najiskrenije ne razumem šta vi hoćete da navedete kao problem