Prisoner
Elita
- Poruka
- 21.018
Не бих ја то назвао доказима. Ако се нешто деси што неко од нас сматра да је праведно да се деси па због тога каже :"Има Бога!" онда је то мало...не нађох добар израз. Ако верујеш у Бога, онда та вера не мора да буде поткрепљена доказима јер се на тај начин ствара релација купопродаје са Богом. "Ти мени ово а ја ћу да верујем" систем. На жалост, то је варијанта која је најпопуларнија.
Kako je ljudski život pun raznih izazova na svakom ćošku, udica što bih ja rekla, i stranputica, mislim da se tim dokazima učvršćuje vera u Boga, a ne da se vrši neka kupoprodaja. To su neki moji pogledi.
Да, само канонизација је последица чуда која су се десила. Нико од тих светаца није правио чуда да би био канонизован. Јер да су чинили чуда из тог разлога, чуда не би ни било.
Света лица и њихова дела чине надградњу, бар када је реч о хришћанству, да не улазим у друге религије. Основу чини (за православље) Символ вере. Ако не верујеш у то, можеш да верујеш у сва чуда овог света, једноставно није исто.
...nakon smrti, i liči na krunu svih dobrih dela koje je taj svetac činio za života, kao običan smrtnik.