... umalo da zaboravim,.... ovaj macan, cuva ga moja petnaestogodisnja bratanica, voli da skita i dalje od vranjskog okruga, pa mi je ispricao jednu pricu iz leskovackog kraja, o pocetku kinematografije jos iz vremena nemog filma,... evo price:
Elem, kako je dosja i prosja prv ' nem film u Leskovac sto se prikazuvaja u kafanu ,,Jevropa, kod kafedziju Mitke, a prevodilac je bija kelner Trajce, od miloste vikan Trok_ur.
Mlozina se sabrala i stojala, koj pobrg bese turija guzicu na stolicu. Na zid go okacise jedan carsaf flekav od spriceri beli, tanki i debeli, sarme, podvarci, djuveci, muckalice, a pored napisali: ,,Zabranjeno, semenke grickanje, na pod pljuvanje, za koleno vatanje, na majku j*buvanje i ostali mangupski marifetluci! S postovanje: UPRAVA.,, Spustise fironge, zagasise lepetrike, opustise go onaj rejektor i vika Trajce: ,,U ovaj film sto je dosja iz Kolivud ce igraju Simon Sifon, Flaster Kurton, Greta Gabor, Gari Koplerajce i ostali mlogobrojni,.... Ovaj golem co'ek toj gu je muz na onuj malecku zensku, a onaj, malecak toj gu je svaler,... eeeeeeee, posle ce ga svi mavav , sam',... on ce gi svi j*be u sljivik,...
Na toj ce neko iz publiku da rekne: ,,Prevodilac da izede 'edno vruco gomno!,,
,,Trifke, Trifke, ... po glas sam te poznaja, majku sam ti j*baja, a zenu ce ti j*bem obaska zatoj sto me ogovaras po carsiju!!!,,
Na toj nasta takva uka i halabuka, cimanje i tepanje,.... lele, lele,... za*ebalo veka,... i takoj je prosja prv nem film sto se prikazuvaja u sred Leskovac, u kafanu ,,Jevropa,, kod kafedziju Mitke,.... ako l'zem , lovacku srecu da nemam!!!!
.... a nisam vam rek'o,... bila je to prava lovna nedelja,... ,,ostreljena,, je jedna bas dobra, ,,ne prskana,, , a dve sam ,,pustio,, i ostavio za sledeci put,.... verujte lovcu!!!!