GDE SPAVA SNAGA

sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)​

GDE SPAVA SNAGA

Svaki dan je sve teži, sve sivlji od moranja koja postaju zahtevnija. Nekima je teže, nekima malkice lakše, ali je činjenica da nikome nije lako čak ni da ustane iz kreveta ujutru. Svaki dan traži sve više snage, daha i duha. Dan za danom nestaju boje duše.......dan za danom sve veće sivilo, providnost, apatija.....duše postaju jednobojne. Bezvoljnost je bolest duha....prvi stadijum bolesti nestanka.
Kad kažete ili čujete „nemam vremena“...to znači u velikom broju slučajeva „nemam volje“ jer kad imam volje za nešto vremena ću naći.
I najvedriji duhovi podležu beznadju ...znam po sebi, a kud ćeš bolji način da naučiš.
I najjači ne mogu biti večito jaki.
I smehu treba vreme da se odmori.
Sve nas mrve dani i svakodnevnica koja je ..takva kakva je svakome od nas.

Jedini način da preživimo sve ovo dolazeće je da sačuvamo duh zajedništva, pripadanja, porodičnog, prijateljskog koji daje snagu, osmeh, podršku. Čoveka je priroda stvorila da živi u čoporu....a u okviru njega u paru. Dovoljno je što je ljudska priroda od para stvorila nepar u, na žalost velikom broju slučajeva, te nemojmo ići i protiv prirode čopora....osvetiće nam se priroda svojom samotinjom. U zajednici, kad vas život saplete, uvek imate nekog dragog ko će vam pružiti ruku i pomoći da ustanete...kada vidite osmeh drag bude vam milo ....kada se desi taj neverovatan tren da se cela soba smeje .....e, to duše halapljivo jedu....kada plačete, najvažnije je da ima ko da suzicu vidi, pruži ruku i obriše je....ili samo da ćuti i čeka da vas prodje pogledjujući i držeći u pripravnosti maramicu i rame....U zajednici nikad nije dosadno, uvek vas neko malo nervira a i vi njega....možete dati lep komadić sebe a i uzeti od nekog....obična robna razmena hahaha.
Od svega toga, od lepote zajedništva i osećaja potrebnosti koja je nesumnjivo jedna od najosnovnijih čovekovih potreba, dan dobija boju, duša se zašareni od nje, nahrani se i eto snage za stvaranje jer samo site duše stvaraju.
Svi mi volimo naše male samoće, ja prva volim svoju, ali pazimo dobro da nam one ne predju u preveliku potrebu i ne postanu veliki deo nas samih jer onda smo sebični i gubimo kontakt sa zajednicom, ljudima oko nas a to nije stvaranje već rušenje. Svi mi imamo svoje dane, obaveze, moranja...ali duši treba ventil, kakav god samo da je lep i da je hrani, nasmeje i da joj snagu da stvara...da leti jer je kao ptica...ako je zatvorimo u sivi kavez ne da neće moći da leti, nego i kad vrata kaveza otvorimo neće umeti da poleti.

16.01. sam bila na granici da napustim Krstaricu....i najjači ne mogu biti večito jaki iz prostog razloga što snaga traži regeneraciju. Kada je nema, moram pristupiti listi prioriteta. Htela sam na kraju tog dana da napišem zahtev za razrešenje moderatorske dužnosti i iskreno, pošla to da uradim tik što je prošla ponoć toga dana. Nakon toga bih otišla. Dolazim sva jako, jako tužna, jer ne podnosim nestajanje a posebno ne rušenje i odustajanje, ali nekad morate stegnuti srce, okrenuti se i otići ....kažem, dolazim naravno na moje odeljenje i nalazim čestitke za rodjendan....Mari ih je sve podenula....suze same idu i ne trudim se da ih zaustavim....moje su....uzimam vino i čitam na blic svoje obrisane blogove i komentare....na svakome ispod banera mozgalice posveta, razlog pisanja, inspiracija i snaga....čitam i plačem...oko 750 blogova, moje odeljenje, ovčari, toliko ljudi divnih...toliko toga stvorenog, živog da življe ne može biti, toliko mojih ljubavi koje su pisale i nasmejavale sopstvene i tudje tuge....ko je ovo Ljiljka ....ko? pa ti ćurko jedna....dozvolila si sebi da postaneš jednobojna....čitaj posvetu jer zbog ovakvog trena si je i napisala.
Sutradan, još čestitki....u filozofskoj kafani, na profilu, na odeljenju, na blogu....sve moji ljudi...šale na sve strane i dobro raspoloženje....telefoni zvone....posla preko glave a i gužva u kancelariji.....zajedništvo daje toliko ljubavi i mnogo ruku koje te podignu kad padneš. I naravno da sam opet plakala....kažu, što plačeš bre? Najtačnija je ova moja misao tolko duboka da mogu da se samoudavim u njojzi hahahaha

Ma neću ja.....nego....a bre, ovo mora da je klimaks (čitaj mladost) ....nikad bre nisam bila plačipi*asta....

Ma nisam tužna....da sam tužna....no sam ganuta dobrotom i ljubavlju pa se sad to nekako....bem li ga, valjda zbog ovog šućkavog vremena, prelije u suzicu...dodje mu ko kondenzacija

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

PS Dobro jutro snago :heart:....ajmo da šarenimo dan.....al prvo kafica
Mari.....tebi hvala draga jer po drugi put si me vratila...prvi put je bilo kada si došla kod mene u kancelariju glumeći da ti treba knjigovodja...:heart:

GDE SPAVA SNAGA pitaš? A odgovor znaš,...ih, ti da ne znaš, ne biva.
Elem, ja neću sad ništa mudro reći, rekli to odavno mudriji od mene: Prijatelj je
onaj ko te podigne, kad tvoja krila zaborave da lete.
I tako, podižemo se mi ovde uzajamno četvrta je godina, meni.I nismo dozvolili
da nam u funkciji budu samo modemi, no i srca.
Znači, kafa ti se pije, madam....Sad će Riada da stigne, ona voli da kuva kahve,
mož zakačić i neki rahatluk.Navikavaj se polako, to te čeka svakako. Dok čekaš
tu kahvu s tim rahatlukom, budi strpljiva - čovek nije tica...

408200_2148010999822_1832731796_1490098_133329721_n.jpg

Ja od sinoć umirem od smeha, ovo mi stiglo na fejs.

ko je ovo Ljiljka ....ko? pa ti ćurko jedna....dozvolila si sebi da postaneš jednobojna....čitaj posvetu jer zbog ovakvog trena si je i napisala.
Sutradan, još čestitki....u filozofskoj kafani, na profilu, na odeljenju, na blogu....sve moji ljudi.

Toliko emocija u ovom tekstu, da nemam reci...
Rastuzila si me ..i nasmejala si me... divna si bre Ljiljka
Samoooo, nemoj da ti vise pada na pamet odlazak...zbog

:zag: :zag:
:heart:

mari47;bt190402:
GDE SPAVA SNAGA pitaš? A odgovor znaš,...ih, ti da ne znaš, ne biva.
Elem, ja neću sad ništa mudro reći, rekli to odavno mudriji od mene: Prijatelj je
onaj ko te podigne, kad tvoja krila zaborave da lete.
I tako, podižemo se mi ovde uzajamno četvrta je godina, meni.I nismo dozvolili
da nam u funkciji budu samo modemi, no i srca.
Znači, kafa ti se pije, madam....Sad će Riada da stigne, ona voli da kuva kahve,
mož zakačić i neki rahatluk.Navikavaj se polako, to te čeka svakako. Dok čekaš
tu kahvu s tim rahatlukom, budi strpljiva - čovek nije tica...

408200_2148010999822_1832731796_1490098_133329721_n.jpg

Ja od sinoć umirem od smeha, ovo mi stiglo na fejs.

U pravu si Mari....a ovo za Riadinu kafu ....vala kao da si rekla da ćeš ti da je skuvaš ili ne daj bože Z :zroll:..i kafu bi prestali da pijete da vam nije mene....održavam vam pritisak :manikir:
O bože z:shock: kakve reči :zcepanje:

Sve je ovo lijepo napisano, iskreno...i baš me dirnulo (naročito kad pročitah u jednom komentaru da ja moram da kuham kafu hahaha)....al, ne vidim zašto bi se išlo sa ovako dobrog mjesta za druženje....I onaj ventil o kojem si govorila,zar ga upravo ovdje ne pronalazimo....ebo te....nema boljeg vodoinstalatera da namontira "odvod" iz duše od smijeha i zezancije....a ovdje se uvijek može pronaći...pa i kad smo tužni....eto ti papira....piši,izlivaj sve...a onda sve to zalij jednom dobrom kafom.....evo...sad bih turila kafu, al me z...bava komp....koči nešto....čim otkoči,šaljem kafu :)

Ju,zar je moglo da se desi i to
da bez modle ostanemo
svaka čast tebi Mari
što Ljilju od tog nauma odvrati
i zajedno je sa žirafama nama vrati
a priliku iskoristismo mi
da u tome učestvujemo svi :zskace:

tristesa;bt190420:
ja cula da je ovde najbolja kafa... pa svratih
600829.gif

primate li me u drustvo?

hahaha pročula se šarena kafa....mogu i kafić da otvorim "Kod Ljiljke"....žestinu ne služimo ....tek posle 20 časova....osim u izuzetnim prilikama hahahaah
Dobro došla ....samo izvoli....samoposluženje je ovde.... :manikir:

RiadaT.;bt190416:
Sve je ovo lijepo napisano, iskreno...i baš me dirnulo (naročito kad pročitah u jednom komentaru da ja moram da kuham kafu hahaha)....al, ne vidim zašto bi se išlo sa ovako dobrog mjesta za druženje....I onaj ventil o kojem si govorila,zar ga upravo ovdje ne pronalazimo....ebo te....nema boljeg vodoinstalatera da namontira "odvod" iz duše od smijeha i zezancije....a ovdje se uvijek može pronaći...pa i kad smo tužni....eto ti papira....piši,izlivaj sve...a onda sve to zalij jednom dobrom kafom.....evo...sad bih turila kafu, al me z...bava komp....koči nešto....čim otkoči,šaljem kafu :)

:zcepanje::zcepanje: a ti bi samo da piješ...a? :znamiguje:
za tebe....:heart:

Poslednja izmena:
tristesa;bt190420:
ja cula da je ovde najbolja kafa... pa svratih
600829.gif

primate li me u drustvo?
Samo tugu svoju negde ostavi
ako želiš da sačuvaš je ti
jer ovde će se izgubiti
ovde su veseli svi
ponekad i razuzdani