Gde si ti do sad ?

Čim sebe pitaš tako nešto, nikada nisi znao šta želiš ili nisi bio ni blizu onoga što ti je potrebno. U tom trenutku misliš da si našao osobu koja je otkrovenje za tvoju ličnost i emocije, a realno si u zanosu. Takvo pitanje nikada sebi neće postaviti čovek koji je iskusio i dobro i loše, i ljubav i patnju. Takvo pitanje sebi postavlja do ušiju zaljubljen čovek/žena koji nije u stanju da potpuno prihvati i suoči se sa tolikim nabojem emocija na pravi način već leptirići čine svoje.

ok, onda mozes da kazes "u mom slucaju je to pitanje bilo suvisno"
jer, evo, u mom nije, kad sam ga srela, bilo je vec kasno (da ne ulazimo sad u one cuvene rasprave zasto je kasno i kako nikada nije kasno, veruj mi na rec :)), i neminovno sam se zapitala, kao sto je i on zapitao sebe "a, gde si bio/bila do sada?"

ovde se valjda podrazumeva da svi pisemo iz svojih iskustava i iznosima svoja misljenja :)
ali gde je on bio? sa svojim zivotom kao i ti, a to sto ste se sreli bas tada, pa i to mora nesto znaciti
razumem na primer dvoje prijatelja, znaju se ceo zivot, a zavoleli se posle recimo 30 godina druzenja, pa se zapitaju, pa gde smo do sada, sto nismo ranije
ali ako ti upoznas tu osobu, neocekivano udje u tvoj zivot, i upitas se ovo
meni je to malo blesavo
da si ga upoznala ranije ne bi imala sanse za uraditi nesto sto ti se desilo pre njega
a veruj mi za sve ima vremena, samo ako to zelite oboje, i nista nije nemoguce

Čim sebe pitaš tako nešto, nikada nisi znao šta želiš ili nisi bio ni blizu onoga što ti je potrebno. U tom trenutku misliš da si našao osobu koja je otkrovenje za tvoju ličnost i emocije, a realno si u zanosu. Takvo pitanje nikada sebi neće postaviti čovek koji je iskusio i dobro i loše, i ljubav i patnju. Takvo pitanje sebi postavlja do ušiju zaljubljen čovek/žena koji nije u stanju da potpuno prihvati i suoči se sa tolikim nabojem emocija na pravi način već leptirići čine svoje.

a, vidis, meni takvo pitanje bas vuce na zrelost, na emotivnu zrelost kad bez blama i nesigurnosti mozes i sebe i drugu osobu da zapitas "a gde si ti do sada u mom zivotu?" (ovde naravno izostavljam sve one glupe fore za muvanje koje pocinju ovako, ili slicno), na pravo poimanje stvari, pa cak i na malo tuge, jer cim se ovako nesto zapitas, obicno znaci ili da je kasno za tu osobu, ili da si shvatio da si silno vreme izgubio sa nekim drugim osobama...to pitanje znaci da realno sagledavas stvari, nezrelost bi se ogledala iz "juhu, bas volim sto sam te sreo, tako ce nam sada biti lepo", a kad se zapitas nesto ovako, znaci da imas iskustva iza sebe koje ti omogucava da sagledas koliko taj neko moze da ti znaci, bez da si i bio sa njim/njom...ajde, iskreno reci koliko klinaca moze da izgovori takvu recenicu, a da je realno misli? a, koliko zrelih ljudi?

Slozila bih se.Verujem da ne postoji jedna "srodna dusha" za nas,ima ih mnogo vise,samo moramo biti u stanju da ih "vidimo".
Mislim da je to odusevljenje neko pocetno odusevljenje,kad tek upoznas osobu,kad si zaslepljen jos uvek.
Mozda joj cak pripisujemo i vrline koje nema,iz ocajanja da ta osoba bude bas "ta",jer...gde je bila do sad?

ovde se valjda podrazumeva da svi pisemo iz svojih iskustava i iznosima svoja misljenja :)
ali gde je on bio? sa svojim zivotom kao i ti, a to sto ste se sreli bas tada, pa i to mora nesto znaciti
razumem na primer dvoje prijatelja, znaju se ceo zivot, a zavoleli se posle recimo 30 godina druzenja, pa se zapitaju, pa gde smo do sada, sto nismo ranije
ali ako ti upoznas tu osobu, neocekivano udje u tvoj zivot, i upitas se ovo
meni je to malo blesavo
da si ga upoznala ranije ne bi imala sanse za uraditi nesto sto ti se desilo pre njega
a veruj mi za sve ima vremena, samo ako to zelite oboje, i nista nije nemoguce

naravno da znaci nesto kad nekoga sretnes bas, bas tada
prosto, do tada vas dvoje i niste bili takvi kakvi jeste u trenutku susreta, i sve ono sto vam se dogodilo do tada vas je oblikovalo da budete takvi kakvi ste se toliko dopali jedno drugome, zar ne?
tvoj primer prijatelja je odlican primer za datu temu, ali postoje i primeri iznenadnog sureta gde je stvarno kasno i nemoguce...bez obzira na ljubav...nisam fatalista, vec realista, i znam i iz sopstvenog, i iz tudjeg iskustva da je ona cuvena "ljubav je dovoljna" samo jedna velika laz

Slozila bih se.Verujem da ne postoji jedna "srodna dusha" za nas,ima ih mnogo vise,samo moramo biti u stanju da ih "vidimo".
Mislim da je to odusevljenje neko pocetno odusevljenje,kad tek upoznas osobu,kad si zaslepljen jos uvek.
Mozda joj cak pripisujemo i vrline koje nema,iz ocajanja da ta osoba bude bas "ta",jer...gde je bila do sad?

ni ja ne verujem da postoji samo jedna "srodna dusa", sta vise ne verujem da uopste postoji "srodna dusa", i verujem da se moze voleti vise pita, i to ono pod definicijom "najjace"...ali, to nema veze sa temom....naravno da se i vise puta mozes zapitati "pa, gde si ti do sada?"

naravno da znaci nesto kad nekoga sretnes bas, bas tada
prosto, do tada vas dvoje i niste bili takvi kakvi jeste u trenutku susreta, i sve ono sto vam se dogodilo do tada vas je oblikovalo da budete takvi kakvi ste se toliko dopali jedno drugome, zar ne?

tvoj primer prijatelja je odlican primer za datu temu, ali postoje i primeri iznenadnog sureta gde je stvarno kasno i nemoguce...bez obzira na ljubav...nisam fatalista, vec realista, i znam i iz sopstvenog, i iz tudjeg iskustva da je ona cuvena "ljubav je dovoljna" samo jedna velika laz

eto bas tako :)

Back