Gde se po vama moze naci najbolja pljeskavica u Beogradu?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
cim prokrstarimo Dunavom i odgledamo zalazak sunca :zaljubljena:
vau bravo

Pazi kad ja razmisljam na kom ostrvu blizu bg mogu da podignem brvnaru. Ima recnih ostrva. Problem je sto na nekim ima stanovnika. Ne bi verovala.

Ali naci cu nacin. Mozda je nacin posedovanje broda. Ima manjih glisera, kako se zovu vec, brodici sa kabinom, i imaju sobicu npr 10+ kvadrata.

gradovi su postali horor

vau bravo

Pazi kad ja razmisljam na kom ostrvu blizu bg mogu da podignem brvnaru. Ima recnih ostrva. Problem je sto na nekim ima stanovnika. Ne bi verovala.

Ali naci cu nacin. Mozda je nacin posedovanje broda. Ima manjih glisera, kako se zovu vec, brodici sa kabinom, i imaju sobicu npr 10+ kvadrata.

gradovi su postali horor
pa nije problem neki splav :zaljubljena: nego da provjerim, da nisi ti onaj što j elegao na drvo i pustio da ga Sava nosi :think:

evo na linku i video :zper:

https://www.krstarica.com/zabava/za...-drvo-i-pustio-da-ga-sava-ga-nosi-videovideo/

E gledao sam skoro neki video sa onim Debelim Sremcem koji je kao obilazio najbolje pljeskvice po gradu i bas bio tamo, ono kad sam video da gurmanska pljeskavica im kosta 1000 kinti kad nisam pao (pljeskavica sa jajetom na oko u lepinji i malo sunke), ono ja mislim da ne bi mogao da se suzdrzim da ih iznenapusavam,bas ono bezobrazkuk, ni Karadjordjeva u restoranu ne kosta toliko, a objekat ono kao obicna prcvarnica negde pored stanice ili buvlje pijace, kad vidis lokal ono zentas se da se ne otrujes jer zaista ne izgleda ni malo reprezentativno.

Sad nisam probao jer zivim u skroz drugom delu grada a put me slabo nanosi u tom pravcu, mislim pljeskavica ne izgleda lose i verujem da nije losa a sad da li vredi 1000 kinti ono Hellaaaa NO, realno ni jedna pljeskavica ne bi trebala (smela) da bude vise od 400,500 dinara.

Stepin Vajat je ono neka srednja zalost, recimo ona traka njihova im je super i jos neke stvari, pljeskavica bas i ne, ono stavljaju dosta soje, ona lepinja im je uvek hladna jer ne bacaju je malo na rostilj, ukus same pljeskavice bez priliga ono meeh, dosta mlak i ono u najboljem slucaju neki prosek, ali ono barem je relativno jeftino, no sve u svemu ono jestivo ali mislim dosta precenjeno mesto.

Inace sto se mene tice preporucujem Pljeskovac ovde kod mene u bloku, kod MZ Kozara, stvarno odlicna klopa, kvalitetna, ukusna, zasitna a i ako su i oni malo poskupeli u poslednje vreme cene korektne skroz, tako da koga put nanosi u blokove nek svrati do Pljeskovca nece se pokajati. ;)
I ja sam na NBG i slažem se za Stepin Vajat, barem onaj što je bio kod piramide i ovak što još radi kod studenjaka, jer u originalni na autokomandi nisam zašao od početka veka barem :lol: Ali sumnjam da je meso različito.
Baš prosek. U ulici gladnih Ćirino Drvce mi je dobar,mada je meni onaj njihov somun 50% ukusa, ne bih se baš kleo u meso, Pončo je standard. Ima tamo preko puta Lidla u Zemunskoj onaj produžetak Gandijeve ka bežanijskom groblju neki leskovački roštilj koji je baš onako dobar. Probaću da nađem kako se zove,jeo sam par puta i baš je dobar. Uvek red.
EDIT: zove se "Južna pruga"

Jeo sam u Pljeskovcu u 61-om jer sam blejao neko vreme u onom Honduras kafiću pored i nisam pao na dupe, dakle pre bih uvek u Pončo otišao.
Žar kod Piramide je bio ok, ne znam jel pretekao kad su porušili.
Caldo kod Arene isto ima dobru pljeku ali mi je draži Pončo iskreno.

Kod Mileta "prava pljeskavica" u gradu mi je precenjena iskreno, ne baš kao šiš(koji je krš realno) jer je pljeka ok ali ne razumem što ljudi dižu u nebesa to. Ja pjeku bez urnebesa ne razmatram, a pošto sam odradio "dug otadžbini" u Leskovcu i imao stalnu dozvolu za grad. baš sam experimentisao tih dana na izvorištu srpskog roštilja i gle čuda urnebes ide itekako uz pljeskavicu :lol: Zato ne kontam taj njegov "zelotski" pristup, mislim kakva jbn pavlaka...prodao čovek priču i primilo se međ plebsom. I da dodam da pljeke u Leskovcu i Nišu i beogradske kao da nisu isto jelo :mrgreen: Bukvalno nisam znao šta je pljeka dok dole nisam otišao.
Maru sam voleo kao klinac na studijama ali sad posle 25 godina nisam zaista merodavan da ocenjujem.

Ovamo u kraju gde mi je keva sad imaju roštilji Krle i Mita na Vidikovcu oba su odlična i kod Vlade na Labudovom. To sam probao i naročito ova prva dva kidaju.
Ko zna koliko još dobrih lokalnih u svakom kraju na periferiji ima. Veliki je ovo grad.

Poslednja izmena:
Grill Uno, dok je postojao. Imao je nekoliko lokala u gradu, sećam se da je jedan bio kod raskrsnice Takovske i 27. marta, jedan je bio u Bulevaru kralja Aleksandra nedaleko od Cvetkove pijace, a verovatno ih je bilo još... nažalost, više nema nijednog. Njihovu punjenu pljesku je vredelo probati. Najpribližnija njoj koju sam do sad probao je u Kiklopu u Batutovoj. Ono meso, nafilovano sa sirom i pečenicom, debelo je kao dva prsta.

Takođe bih preporučio lokal Asteriks u Preševskoj (ono izdvojeno parče kome se prilazi iz Čingrijine). Odlični su im ne samo roštilj nego i palačinke i druge stvari.

Stepin Vajat - okej ali ne i najbolji u koji sam ikad kročio. Isto važi i za Ćirino drvce, kao i za onaj čuveni Šiš ćevap... tamo je uvek red kao da je zaista za tri koplja ispred svih u gradu, a uopšte nije, bar po meni. Je li dobar? Jeste. Je li bolji od svih ostalih? Nije.

Šiš je kršina prvoklasna. Bukvalno na staroj slavi,reklami i jeftinoj ceni živi. Mesto je legendarno za NBG ali brate mili...ni senka onog kioska što je bio nekad sa druge strane i dok smo bili mladi. Idi preko u Pončo i naruči šiš sa ćumura i reci mi da ti je ukus flis papira na plotni bolji. Meni je to eliminacioni faktor da sa nekim razgovaram o hrani :mrgreen:
Da ne pominjem onaj vodenasti urnebes...pa ljudi jeste li vi pri sebi :lol:

Šiš je kršina prvoklasna. Bukvalno na staroj slavi,reklami i jeftinoj ceni živi. Mesto je legendarno za NBG ali brate mili...ni senka onog kioska što je bio nekad sa druge strane i dok smo bili mladi. Idi preko u Pončo i naruči šiš sa ćumura i reci mi da ti je ukus flis papira na plotni bolji. Meni je to eliminacioni faktor da sa nekim razgovaram o hrani :mrgreen:
Da ne pominjem onaj vodenasti urnebes...pa ljudi jeste li vi pri sebi :lol:
Čujem da su povisili tu cenu. Ne znam, probao sam ga možda tri ili četiri puta i opet kažem, da je loš nije, ali da je toliko dobar da opravdava to što je skoro uvek red tamo - nije. Mada, ni najmanje mi ne bi smetalo da sam vlasnik toga, mlatio bih šuške sve u šesnaest kako god okreneš.

Ne znam koji je to kiosk s druge strane. Em spadam u mlađe generacije pa verovatno nisam bio ni rođen (ili sam bio jako mali) kad je taj kiosk ordinirao, em što tek u poslednjih deset i kusur godina uopšte zalazim u taj kraj (najbolji prijatelj mi živi tamo, a njega sam upoznao krajem 2011.), dok pre toga ne znam jesam li češće od jednom godišnje zalazio u NBG.

Šiš sa ćumura u Ponču, a? Probaću čim se ukaže prilika pa javljam utiske.

Pa zar nisi ti iz NS-a koliko mi je poznato ? :)

Joj da secam se sendvica iz Hita (jedno vreme cak i sendvica sa prebrancem i salatom) ali to je fazon bilo pre 20 godina (mislim kad su ti sendvici iz Hita bili aktuelni, mozda tamo pocetkom 2000-ih fazon) dugo oni vec ne rade a jos duze i dok su radili jos uvek vise to nije licilo ni na sta.
Inace sad na mestu gde je bio Hit je relativno skoro otvorena mislim ili Skroz dobra pekara ili Hleb i kifle, jedna od te dve ne mogu sad da se setim koja, mada slabo sta uzimam u pekarama.
od 0-41 god ziveo u Bg
od 41-45.... sam u NS
i sire i svasta nesto znam ;)

Back