Gde se krši zakon ako neko radi sporedni poso?

Kakavm bre, sporedni posao ?
Nema ni glavnog, za mnoge !
Konkurs `Pokreni se za posao` produžava se do 10.februara
30.01.2015 11:26 Beograd
Zbog izuzetno velikog interesovanja građana, rok za prijavljivanje na nacionalni konkurs „Pokreni se za posao“ koji podržava kompanija Philip Morris, produžava se do 10.februara.
Nije problem posla jer ga u Srbiji ima previše,problem je u nakaradne zakone.Mislim da bi Srbija bolje prošla ako bi odobrila da se radi koliko bilo i to jasno kaže da raditi nije kriminal.

30.01.2015 11:26 Beograd
Zbog izuzetno velikog interesovanja građana, rok za prijavljivanje na nacionalni konkurs „Pokreni se za posao“ koji podržava kompanija Philip Morris, produžava se do 10.februara.
Nije problem posla jer ga u Srbiji ima previše,problem je u nakaradne zakone.Mislim da bi Srbija bolje prošla ako bi odobrila da se radi koliko bilo i to jasno kaže da raditi nije kriminal.

Nije problem imati drugi, treći ili osmi posao.

Problem je što u Srbiji niko neće da plaća porez i ostale dažbine ni na prvi posao, (osim ako baš, baš ne mora), a tek na ostale... A i na tom "prvom" poslu, skoro svi varaju državu i prijavljeni su na goli minimalac (ako su uopšte prijavljeni), a ostatak ide na crno, u kešu na ruke.

Poslednja izmena:
Nije problem imati drugi, treći ili osmi posao.

Problem je što u Srbiji niko neće da plaća porez i ostale dažbine ni na prvi posao, (osim ako baš, baš ne mora), a tek na ostale... A i na tom "prvom" poslu, skoro svi varaju državu i prijavljeni su na goli minimalac (ako su uopšte prijavljeni), a ostatak ide na crno, u kešu na ruke.

Veći je problem što država ne želi porez stoga nerod nemože na silu da plati.To je jasno ko dan.

NIsam baš siguran da ijedna država "ne želi porez", a još manje da je ijedan narod voljan da plati porez, još manje na silu ;)

Objasni kako to misliš?

Lično sam gledao na Srpskoj televiziji gde se raspravljalo o porezu.Pevač Bajić kaže da jedna pevačica išla u Australiju i pevala našim ljudima.Kada se vratila sa turneje prijavila novac carini a carinik joj reko da se to neprijavljuje samo kada se iznosi.Nažalost ima ona na televiziji mnogo dosadna voditeljka
tako da se nezna ni ko pije ni ko plaća.Ali raspitajte se ako unosite novac u Srbiju i prijavite zaradu je ste bili u inostranstvu i zaradili šta će Vam reći poreski službenik.

Lično sam gledao na Srpskoj televiziji gde se raspravljalo o porezu.Pevač Bajić kaže da jedna pevačica išla u Australiju i pevala našim ljudima.Kada se vratila sa turneje prijavila novac carini a carinik joj reko da se to neprijavljuje samo kada se iznosi.Nažalost ima ona na televiziji mnogo dosadna voditeljka
tako da se nezna ni ko pije ni ko plaća.Ali raspitajte se ako unosite novac u Srbiju i prijavite zaradu je ste bili u inostranstvu i zaradili šta će Vam reći poreski službenik.

Hm, to baš i nije reprezentativan primer. Carinik na granici je zaista zadužen (samo) za prijavljivanje unošenja i iznošenja gotovog novca i/ili robe, nije posao carinika da naplaćuje porez na prihod zarađen u inostranstvu, niti da određuje i naplaćuje neke druge poreze, već samo dažbine koje su vezane za carinske poslove.

A dotična dama je vrlo dobro znala gde se prihod i porez za naplatu prijavljuju, ali tamo se sigurno nije pojavila i prijavila da plati porez.

Plus, to je priča "znam jednu, koja mi je rekla da je to uradila...". Ma da, svakako ;) Mora taj tip (ko god to bio) malo da naduva priču ili verovatno misli da će ispasti dosadan - uveličavanje, pecaroške priče i laka zabava za narod. Hleba i igara...

Back