Ja ne bi mesala religiju sa ovim pitanjem jer religije ima raznih, neka ucenja se poklapaju, neka ne, mozda sutra izmisle i priznaju neku desetu koja ce obozavati klonirane ljude hehe. Religija nije jedna i apsloutna tako da religija kao takva nema jedinstven stav.
Posmatrajmo to za stanovista pojedinca i/ili drustva.
Moje misljenje je da nema granice
. Granica je sam ljudski um i eventualno njegova savest, a to onda znaci da nema granice. Licno mislim da se ove stvari o kojima pricamo ako ne vec desavaju a ono su uveliko u progresu. Dovoljno je postaviti pitanje, kada je to u medicini postojala granica za bilo sto? Nikada. Dok god ima ko voljan da ekperimentise i neko voljan da to plati, medicina ce 'napredovati' na svim poljima. To je neminovno. I kloniranje coveka ce se sigurno desiti. Uverena sam da tamo negde u nekom dobro ogradjenom naucnom centru u kakvoj zabiti u kavezima drze ljudske kreature koje su neuspeli pokusaji kloniranja i sluze za ispitivanja ..a mozda ih ima i uspelih! ... ali dobro necemo u naucnu fantastiku sad
.
Pitanje koje meni pada na pamet je da li je klon zaista replika coveka. Sta u stvari stvaramo? Da li je zivot samo skup celija koje funkcionisu po DNK programu ili ima tu jos nesto? A poznavajuci ljudsku prirodu, mi prvo stvorimo nesto pa onda resavamo probleme, umesto obrnuto.
Posmatrajmo to za stanovista pojedinca i/ili drustva.
Moje misljenje je da nema granice

Pitanje koje meni pada na pamet je da li je klon zaista replika coveka. Sta u stvari stvaramo? Da li je zivot samo skup celija koje funkcionisu po DNK programu ili ima tu jos nesto? A poznavajuci ljudsku prirodu, mi prvo stvorimo nesto pa onda resavamo probleme, umesto obrnuto.