Van_Helsing
Elita
- Poruka
- 24.440
Д у Т, једначење по звучности, у праву је Мими, али ај сад...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Чини ми се да има,али можда грешим.Зар стварно има спама на фоткама?
Жао ми је,таква су правила.kada u brzini izgovaraš jel kažeš potforum ili podforum?
takođe pravilnije je reći srbski nego srpski, samo što se lakše izgovara srpski, a srp nije u korenu reči srbija, ovako ispada srpski od srpije.
tako i pod - forum, pod ispod, pot ništa ne znači
to je samo zbog lakšeg izgovara i samo konvencija akademika koji parazitiraju u SrbijiД у Т, једначење по звучности, у праву је Мими, али ај сад...
e to si dobro rekaoтаква су правила
Znam, ali više je do nekog principa.Уз дужно поштовање,правилно би било Птф,пошто је правилно потфорум.Надам се да ми не замерате на исправци.
U pravu si gledano logički, pogotovo za ovo da "pod" znači upravo to, dok je "pot" sâm po sebi bez značenja.kada u brzini izgovaraš jel kažeš potforum ili podforum?
takođe pravilnije je reći srbski nego srpski, samo što se lakše izgovara srpski, a srp nije u korenu reči srbija, ovako ispada srpski od srpije.
tako i pod - forum, pod ispod, pot ništa ne znači
Jeste u pravu ali godinama unazad je bilo pdf i nekako mi i lepše tako napisati.Д у Т, једначење по звучности, у праву је Мими, али ај сад...
upravo jer se na silu formira jezik, vazda naiđe neki reformatorU pravu si gledano logički, pogotovo za ovo da "pod" znači upravo to, dok je "pot" sâm po sebi bez značenja.
Međutim, ima i glupljih stvari u našoj gramatici.
Ja znam da se npr pravilno kaže "Zoričin" a ne "Zoricin", ali nikad tako ne pričam.
Iako nam je naš serbski/srBski/srpski naizgled lak, ustvari je gramatika unakažena bezpotrebno odnosno, i to se kaže bespotrebno![]()
Slažem se.upravo jer se na silu formira jezik, vazda naiđe neki reformator
kao recimo pot-predsenik, šta mu je pot, dal uopšte neko zna.
jezik mora da ima značenje bez obzira što lomiš jezik.
potpredsednik je ništa
podpredsednik je onaj koji je ispod predsednika.
Зар је могуће? Па тамо све пуца од толеранције!!Navratim na "Svaštaru", "Igre bez granica" i "Psihologiju". Ako imam više vremena, onda otvorim i druge potforume. "Politiku" otvaram samo kada sam strašno ljuta i besna, jer me diskusije koje se tamo vode toliko sablazne da zaboravim zbog čega sam se prethodno naljutila i razbesnela.![]()
Nisi u pravu, pravilno je podforumУглавном делујем локално.Најчешће пишем и проводим време на Сваштари и Играма без граница,а понекад уђем на ЉиС да погледам слике(и читам спам).
Уз дужно поштовање,правилно би било Птф,пошто је правилно потфорум.Надам се да ми не замерате на исправци.
Hvala!Nisi u pravu, pravilno je podforum
Svako pravilo ima i svoje iznimke
Promjena koju opisuješ...a za one koji je tokom školovanja savladali nisu zove se obezvučivanje.
Odstupanje se događa kod riječi što prefikse imaju. A "pod" je jedan od tih.
Dakle-podforum.
Malo razmisli, da nema iznimki, po tebi, pravilno bi bilo napisati Pretturski?Predturski je pravilno.
Pa riječ poddijalekt..
Dakle, da zapamtimo Mimi, jednačenje po zvučnosti se ne provodi kod složenica s prefiksima iznad i ispod ali se provodi kod nekih složenica sa prefiskima nad i pod osim ako se d nalazi ispred s, š, c, č, ć.
Где обитаваш, ћеро?Nisi u pravu, pravilno je podforum
Promjena koju opisuješ...a za one koji je tokom školovanja savladali nisu zove se obezvučivanje.
Dakle-podforum.
Malo razmisli, da nema iznimki, po tebi, pravilno bi bilo napisati Pretturski?Predturski je pravilno.
Pa riječ poddijalekt..
Dakle, da zapamtimo Mimi, jednačenje po zvučnosti se ne provodi kod složenica s prefiksima iznad i ispod ali se provodi kod nekih složenica sa prefiskima nad i pod osim ako se d nalazi ispred s, š, c, č, ć.
Svugdje, a najčešće u našoj birtiji, Kod ČukiГде обитаваш, ћеро?
То можда важи код вас у Босни,али ми то не примењујемо,осим ово да остаје д испред с,ш,....Nisi u pravu, pravilno je podforum
Dakle-podforum.
Pa riječ poddijalekt..
Слажем се,неке ствари у нашем језику су превише искомпликоване.Iako nam je naš serbski/srBski/srpski naizgled lak, ustvari je gramatika unakažena bezpotrebno odnosno, i to se kaže bespotrebno
Naravno da važi i u srpskom jezikuТо можда важи код вас у Босни,али ми то не примењујемо,осим ово да остаје д испред с,ш,....
Најбоље би било да питамо @Lagerta да нам то потврди.
Слажем се,неке ствари у нашем језику су превише искомпликоване.
Хтео бих да се извиним господину @Van_Helsing због спамовања ове лепе теме.
То можда важи код вас у Босни,али ми то не примењујемо,осим ово да остаје д испред с,ш,....
Најбоље би било да питамо @Lagerta да нам то потврди.
Слажем се,неке ствари у нашем језику су превише искомпликоване.
Хтео бих да се извиним господину @Van_Helsing због спамовања ове лепе теме.
Постоји и одступање од једначења, а прави пример је управо реч "одступање", тога се сећам још из основне.Naravno da važi i u srpskom jeziku![]()