Где обитавате на форуму

Зар стварно има спама на фоткама?
Чини ми се да има,али можда грешим.
kada u brzini izgovaraš jel kažeš potforum ili podforum?
takođe pravilnije je reći srbski nego srpski, samo što se lakše izgovara srpski, a srp nije u korenu reči srbija, ovako ispada srpski od srpije.
tako i pod - forum, pod ispod, pot ništa ne znači
Жао ми је,таква су правила.

Уз дужно поштовање,правилно би било Птф,пошто је правилно потфорум.Надам се да ми не замерате на исправци.
Znam, ali više je do nekog principa.
kada u brzini izgovaraš jel kažeš potforum ili podforum?
takođe pravilnije je reći srbski nego srpski, samo što se lakše izgovara srpski, a srp nije u korenu reči srbija, ovako ispada srpski od srpije.
tako i pod - forum, pod ispod, pot ništa ne znači
U pravu si gledano logički, pogotovo za ovo da "pod" znači upravo to, dok je "pot" sâm po sebi bez značenja.
Međutim, ima i glupljih stvari u našoj gramatici.
Ja znam da se npr pravilno kaže "Zoričin" a ne "Zoricin", ali nikad tako ne pričam.
Iako nam je naš serbski/srBski/srpski naizgled lak, ustvari je gramatika unakažena bezpotrebno odnosno, i to se kaže bespotrebno :mrgreen:
Д у Т, једначење по звучности, у праву је Мими, али ај сад...
Jeste u pravu ali godinama unazad je bilo pdf i nekako mi i lepše tako napisati. :)

U pravu si gledano logički, pogotovo za ovo da "pod" znači upravo to, dok je "pot" sâm po sebi bez značenja.
Međutim, ima i glupljih stvari u našoj gramatici.
Ja znam da se npr pravilno kaže "Zoričin" a ne "Zoricin", ali nikad tako ne pričam.
Iako nam je naš serbski/srBski/srpski naizgled lak, ustvari je gramatika unakažena bezpotrebno odnosno, i to se kaže bespotrebno :mrgreen:
upravo jer se na silu formira jezik, vazda naiđe neki reformator
kao recimo pot-predsenik, šta mu je pot, dal uopšte neko zna.
jezik mora da ima značenje bez obzira što lomiš jezik.
potpredsednik je ništa
podpredsednik je onaj koji je ispod predsednika.

Navratim na "Svaštaru", "Igre bez granica" i "Psihologiju". Ako imam više vremena, onda otvorim i druge potforume. "Politiku" otvaram samo kada sam strašno ljuta i besna, jer me diskusije koje se tamo vode toliko sablazne da zaboravim zbog čega sam se prethodno naljutila i razbesnela. :D
Зар је могуће? Па тамо све пуца од толеранције!! :kez:

Углавном делујем локално.Најчешће пишем и проводим време на Сваштари и Играма без граница,а понекад уђем на ЉиС да погледам слике(и читам спам).:mrgreen:

Уз дужно поштовање,правилно би било Птф,пошто је правилно потфорум.Надам се да ми не замерате на исправци.
Nisi u pravu, pravilno je podforum :)

Svako pravilo ima i svoje iznimke

Promjena koju opisuješ...a za one koji je tokom školovanja savladali nisu zove se obezvučivanje.
Odstupanje se događa kod riječi što prefikse imaju. A "pod" je jedan od tih.
Dakle-podforum.
Malo razmisli, da nema iznimki, po tebi, pravilno bi bilo napisati Pretturski? :D Predturski je pravilno.
Pa riječ poddijalekt..

Dakle, da zapamtimo Mimi, jednačenje po zvučnosti se ne provodi kod složenica s prefiksima iznad i ispod ali se provodi kod nekih složenica sa prefiskima nad i pod osim ako se d nalazi ispred s, š, c, č, ć.

Promjena koju opisuješ...a za one koji je tokom školovanja savladali nisu zove se obezvučivanje.
Dakle-podforum.
Malo razmisli, da nema iznimki, po tebi, pravilno bi bilo napisati Pretturski? :D Predturski je pravilno.
Pa riječ poddijalekt..

Dakle, da zapamtimo Mimi, jednačenje po zvučnosti se ne provodi kod složenica s prefiksima iznad i ispod ali se provodi kod nekih složenica sa prefiskima nad i pod osim ako se d nalazi ispred s, š, c, č, ć.
Hvala!

Dakle-podforum.
Pa riječ poddijalekt..

Где обитаваш, ћеро?

Где обитаваш, ћеро?
Svugdje, a najčešće u našoj birtiji, Kod Čuki :)
Volim obići i Politiku, zdravo je i posvađati se s vremena na vrijeme, LjiS mi je takođe drago obići, uvijek se može naučiti nešto novo tamo. Volim za razonodu posjetiti i Svaštaru i sve @Sensei teme. :)

Dakle-podforum.
Pa riječ poddijalekt..

То можда важи код вас у Босни,али ми то не примењујемо,осим ово да остаје д испред с,ш,....
Најбоље би било да питамо @Lagerta да нам то потврди.
Iako nam je naš serbski/srBski/srpski naizgled lak, ustvari je gramatika unakažena bezpotrebno odnosno, i to se kaže bespotrebno
Слажем се,неке ствари у нашем језику су превише искомпликоване.

Хтео бих да се извиним господину @Van_Helsing због спамовања ове лепе теме.

То можда важи код вас у Босни,али ми то не примењујемо,осим ово да остаје д испред с,ш,....

Naravno da važi i u srpskom jeziku ;)

Naravno da važi i u srpskom jeziku ;)
Постоји и одступање од једначења, а прави пример је управо реч "одступање", тога се сећам још из основне. :)
А спам је увек дозвољен, чак и пожељан ако се њиме има рећи шта паметно! А ова комуникација то јесте! :)

Back