Gde nestaju ta deca?

Moraš da naučiš da razumeš pročitan tekst.

Ovako kad izdvojiš samo jednu rečenicu zaista ispada da svaka od tih 3000 porodica traži po troje ili četvoro dece, ali u ostatku teksta stoji razjašnjenje.

Ima tri hiljade porodica koje su podnele tužbe, a ima deset hiljada nestale dece od kojih za mnoge nije podneta tužba.

Nadam se da si sad razumeo.

tuzba ya sta?protiv koga?
da bi se neko proglasio nestalom osobom njegov je nestanak potrebno prijaviti
tada se on vodi kao nestala osoba i za njim se traga
donekle...
dakle, da bi slucaj bio evidentiran nestanak mora biti prijavljen
po tim...podacima gore
7000 obitelji nije prijavilo nestanak vlastite djece
odakle nam onda ti podaci ????

tuzba ya sta?protiv koga?
da bi se neko proglasio nestalom osobom njegov je nestanak potrebno prijaviti
tada se on vodi kao nestala osoba i za njim se traga
donekle...
dakle, da bi slucaj bio evidentiran nestanak mora biti prijavljen
po tim...podacima gore
7000 obitelji nije prijavilo nestanak vlastite djece
odakle nam onda ti podaci ????

Ti ozbiljno moraš da naučiš da treba prvo da pročitaš, pa onda postavljaš pitanja.

Sve odgovore imaš u tekstu.

Lepo ti piše da su zastareli.

Nema smisla ovako.

Ti ozbiljno moraš da naučiš da treba prvo da pročitaš, pa onda postavljaš pitanja.

Sve odgovore imaš u tekstu.

Lepo ti piše da su zastareli.

Nema smisla ovako.

procitala i uredno citirala tvoj post koji sam procitala
kao sto i ovaj citam te citiram
dakle, neprijavljeno se transformiralo u zastarjelo
sto znaci da je u startu itekako prijavljeno?

inace, slucajvi nestanka ne mogu zastariti
nestale se osobe, formalno, traze dokse ne pronadju one ili njihovi ostaci

procitala i uredno citirala tvoj post koji sam procitala
kao sto i ovaj citam te citiram
dakle, neprijavljeno se transformiralo u zastarjelo
sto znaci da je u startu itekako prijavljeno?

inace, slucajvi nestanka ne mogu zastariti
nestale se osobe, formalno, traze dokse ne pronadju one ili njihovi ostaci

Zastarevaju i to tamo jasno piše.
Neću da crtam. Ko ima sposobnost da pročita rečenicu i shvati je, shvatiće i bez crtanja.

o djeci iz durgih drzava ne mogu nagadjat
sta kaze zakon o zastari ove vrste slucajeva, nash
vec sam napisala
sumnjam da se zakoni u drugim drzavama bitnije razlikuju
moguce da je ponegdje i tako
da nestanci zastarijevaju
ali ljudi se uglavnom vode kao zivi dok se ne dokaze da su mrtvi

lijepo ti u ovom zanjem clanku iz politike pise koliko je tkaivh slucajeva
bilo kod nas i kako se vodi istraga
i sta se najcesce ustanovi

ako mislis na onu situaciju s bebama
tesko je reci sta je tu istina
meni to vise zvuci ko klasicna trgovina djecom
nego kao bilo sta drugo
s druge strane to su stresne situacije za roditelje
u kojima je cesto... lakse bit iracionalan, nego racionalan

kad pricamo o nestalim osobama pricamo o prijavi nestanka
osobe, a ne o prijavi krivicnog djela
tipa otmice djeteta ili kako se vec to s bebama vodilo

Poslednja izmena:
D. M. S. - R. O. | 14. jul 2006. 19:54 |

Par­la­ment je usvo­jio i iz­ve­štaj An­ket­nog od­bo­ra ko­ji se ba­vio utvr­đi­va­njem isti­ne o be­ba­ma za ko­je ro­di­te­lji sum­nja­ju da su ne­sta­le u po­ro­di­li­šti­ma ši­rom Sr­bi­je.
U iz­ve­šta­ju se, iz­me­đu osta­log tra­ži: de­blo­ka­da ra­da MUP, tu­ži­la­štva i su­do­va, osni­va­nje spe­ci­jal­ne po­li­cij­ske je­di­ni­ce ko­ja bi de­talj­no is­tra­ži­va­la sve slu­ča­je­ve ne­sta­le no­vo­ro­đen­ča­di. U toj je­di­ni­ci bi tre­ba­lo da bu­du struč­nja­ci za krv­ne de­lik­te, or­ga­ni­zo­va­ni kri­mi­nal i tr­go­vi­nu lju­di­ma, bi­la bi di­rekt­no od­go­vor­na mi­ni­stru i ima­la man­dat da ra­di na ni­vou ce­le Sr­bi­je.
Je­dan od zah­te­va u iz­ve­šta­ju An­ket­nog od­bo­ra, iza ko­ga od petka sto­ji Skup­šti­na Sr­bi­je, je da se [B]što pre pri­pre­me iz­me­ne ne­ko­li­ko za­ko­na, ko­ji­ma će bi­ti "iz­bri­sa­na" za­sta­re­lost slu­ča­je­va[/B].http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:185787-Svakom-po-cip

14. 03. 2011. 04:13h | Vesti veličina teksta:+-
Krađa beba zastarela

Komentara 22
28
Radna grupa Narodne skupštine, formirana pre godinu dana zbog afere nestanka beba iz porodilišta u Srbiji, završila je svoj rad. U izveštaju, koji je predat predsednici Narodne skupštine navodi se da je utvrđeno da postojeće zakone ne treba menjati i da ne postoji način da se zastareli slučajevi procesuiraju, a da se pri tom ne povredi Ustav[/B]. http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/123474/Krada-beba-zastarela

Poslednja izmena:
dok si ti standardno uljudan i drzish se teme....neke vlastite
pa cak ni nju ne uspijevash bas najbolje potkrijepit argumentima? :lol:

Tema su stopirane istrage o nestaloj deci.

Ti ovde tvrdiš da zastarevanja nema a utvrdili smo da iznosiš lažne tvrdnje.

Ti ovde pokušavaš da pričaš o nestalim odraslim odraslim osobama, a tema su nestala deca.

Argumente iznose državne komisije a ja ih samo prenosim zbog ćoravih bakica kojima su promakli.:lol:

Tema su stopirane istrage o nestaloj deci.

Ti ovde tvrdiš da zastarevanja nema a utvrdili smo da iznosiš lažne tvrdnje.

Ti ovde pokušavaš da pričaš o nestalim odraslim odraslim osobama, a tema su nestala deca.

Argumente iznose državne komisije a ja ih samo prenosim zbog ćoravih bakica kojima su promakli.:lol:

i djeca se vode kao nestale osobe
novorodjena djeca su specificna prica
gdje se, koliko vidimo, pokazalo da ima dosta prostora
za krivicna djela
to znas i sam

slucajevi nestalih osoba kod nas ne zastarijevaju po vazecim zakonima

inace, zivimo u 2013.

uostalom, idi na sajt mupa srbije pa fino pitaj
sto bi bilo kome vjerovao na rijec

i djeca se vode kao nestale osobe
novorodjena djeca su specificna prica
gdje se, koliko vidimo, pokazalo da ima dosta prostora
za krivicna djela
to znas i sam

slucajevi nestalih osoba kod nas ne zastarijevaju po vazecim zakonima

inace, zivimo u 2013.

uostalom, idi na sajt mupa srbije pa fino pitaj
sto bi bilo kome vjerovao na rijec

Ne znam zašto si tako nedokazna.
Za zastarele slučajeve je državna komisija 2006. preporučila skidanje zastarelosti.
2011. je donet zaključak da je tako nešto nemoguće. Uvećao sam ti, boldovao i obojio u tvoju omiljenu crvenu ..........:roll:

D. M. S. - R. O. | 14. jul 2006. 19:54 |

Par­la­ment je usvo­jio i iz­ve­štaj An­ket­nog od­bo­ra ko­ji se ba­vio utvr­đi­va­njem isti­ne o be­ba­ma za ko­je ro­di­te­lji sum­nja­ju da su ne­sta­le u po­ro­di­li­šti­ma ši­rom Sr­bi­je.
U iz­ve­šta­ju se, iz­me­đu osta­log tra­ži: de­blo­ka­da ra­da MUP, tu­ži­la­štva i su­do­va, osni­va­nje spe­ci­jal­ne po­li­cij­ske je­di­ni­ce ko­ja bi de­talj­no is­tra­ži­va­la sve slu­ča­je­ve ne­sta­le no­vo­ro­đen­ča­di. U toj je­di­ni­ci bi tre­ba­lo da bu­du struč­nja­ci za krv­ne de­lik­te, or­ga­ni­zo­va­ni kri­mi­nal i tr­go­vi­nu lju­di­ma, bi­la bi di­rekt­no od­go­vor­na mi­ni­stru i ima­la man­dat da ra­di na ni­vou ce­le Sr­bi­je.
Je­dan od zah­te­va u iz­ve­šta­ju An­ket­nog od­bo­ra, iza ko­ga od petka sto­ji Skup­šti­na Sr­bi­je, je da se [B]što pre pri­pre­me iz­me­ne ne­ko­li­ko za­ko­na, ko­ji­ma će bi­ti "iz­bri­sa­na" za­sta­re­lost slu­ča­je­va[/B].http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:185787-Svakom-po-cip

14. 03. 2011. 04:13h | Vesti veličina teksta:+-
Krađa beba zastarela

Komentara 22
28
Radna grupa Narodne skupštine, formirana pre godinu dana zbog afere nestanka beba iz porodilišta u Srbiji, završila je svoj rad. U izveštaju, koji je predat predsednici Narodne skupštine navodi se da je utvrđeno da postojeće zakone ne treba menjati i da ne postoji način da se zastareli slučajevi procesuiraju, a da se pri tom ne povredi Ustav[/B]. http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/123474/Krada-beba-zastarela

Ne znam zašto si tako nedokazna.
Za zastarele slučajeve je državna komisija 2006. preporučila skidanje zastarelosti.
2011. je donet zaključak da je tako nešto nemoguće. Uvećao sam ti, boldovao i obojio u tvoju omiljenu crvenu ..........:roll:

radi se o razlicitim stvarima
sumnja na trgovinu ljudima i otmicu
nije isto sto i nestala osoba
ne znam sta ti tu nije jasno

sto se nestalih osoba tice
ti slucajevi nisu podlozni zastarijevanju
po vazecim zakonima

radi se o razlicitim stvarima
sumnja na trgovinu ljudima i otmicu
nije isto sto i nestala osoba

sto se nestalih osoba tice
ti slucajevi nisu podlozni zastarijevanju
po vazecim zakonima

Na ovoj temi JESTE reč o nestaloj deci i slučajevima koj JESU zastareli .
Na preporuku državne komisije da se skine zastarelost, posle PET GODINA stajanja u fioci takva mogućnost je odbijena.
Ne znam šta tebi više nije jasno, a i ne vidim svrhu da ti ponavljam ono što je očigledno dok mi ti ponavljaš kako ti nije jasno.

To što ubacuješ priče o nestalim odraslim osobama je za ovu temu bitno koliko i carina na uvoz polovnih automobila.

Poslednja izmena:
Na ovoj temi JESTE reč o nestaloj deci i slučajevima koj JESU zastareli .
Na preporuku državne komisije da se skine zastarelost, posle PET GODINA stajanja u fioci takva mogućnost je odbijena.
Ne znam šta tebi više nije jasno, a i ne vidim svrhu da ti ponavljam ono što je očigledno dok mi ti ponavljaš kako ti nije jasno.

To što ubacuješ priče o nestalim odraslim osobama je za ovu temu bitno koliko i carina na uvoz polovnih automobila.

na ovoj temi relano opce nije rijec samo o djeci iz bivse Jugoslavije
pogledaj naslov uostalom
ili u naslovu pise Dino Vorvik : ))))

Back