Gde ne biste nikad otišli?

grozno zaista

vredi samo S.Petersburg,a Island depresivan
pa sad:

max

I ja nesto ne preferiram Indiju,najvise zbog prljavstine i Saudijsku Arabiju zbog neslobode za zene,iako smatram da se u svakoj zemlji,makar bila i najsiromasnija,uvijek ima nesto vidjeti.
Neko spomenu Rusiju i Izrael...meni su to bas zanimljive zemlje i voljela bih ih obici.
Ja sam pitanje shvatila u smislu koje drzave vas ne privlace turisticki,a ne za zivot.
Island bi isto bio vrlo zanimljiv za posjetu,ali za zivot bilo bi malo diskutabilno.
Nisam nigdje putivala van Evrope,tako da nemam realna iskustva.
Generalno me ne privlace "prljave"zemlje...tipa Indije,Bangladesa,Pakistana...ali zacudo africke zemlje,iako siromasne,ne smatram bas takvim.
Valjda je i klima drugacija.

I ja nesto ne preferiram Indiju,najvise zbog prljavstine i Saudijsku Arabiju zbog neslobode za zene,iako smatram da se u svakoj zemlji,makar bila i najsiromasnija,uvijek ima nesto vidjeti.
Neko spomenu Rusiju i Izrael...meni su to bas zanimljive zemlje i voljela bih ih obici.
Ja sam pitanje shvatila u smislu koje drzave vas ne privlace turisticki,a ne za zivot.
Island bi isto bio vrlo zanimljiv za posjetu,ali za zivot bilo bi malo diskutabilno.
Nisam nigdje putivala van Evrope,tako da nemam realna iskustva.
Generalno me ne privlace "prljave"zemlje...tipa Indije,Bangladesa,Pakistana...ali zacudo africke zemlje,iako siromasne,ne smatram bas takvim.
Valjda je i klima drugacija.
Slazem se za Indiju isl, kazu da tamo uopste nije bezbedno. A Saudijska Arabija mi deluje mnogo zanimljivo, ali je mnogo skupo otici tamo...

Meni S.Arabija ne djeluje nimalo zanimljivo.🙂
Zamisljam je kao pustinju bez neceg znacajnog.
Od nje bi mi bile zanimljivije,Iran,Liban,Irak,Jordan,Sirija...ako bas moram na taj kraj.😀
Meni je ceo Bliski istok zanimljiv, stara civilizacija i pustinja..veoma moćno!
Neka blogerka odavde išla je u Saudijsku Arabiju, pa sam videla kako to otprilike izgleda..

P.S. Ovo nije ta naša blogerka, ali baš reče u postu ispod videa da se Saudijska Arabija otvorila za turiste tek 2019. god.

Naravno. Rado BiH posetio sve... Svuda BiH išao, pitanje je samo koliko BiH se zadržao i šta mi je zanimljivije da vidim od onog drugog.
Najdalje gde sam putovao je redom: Pakistan, Indija i Seul.
Nisam bio u Kini i recimo da mi, ne znam zašto, nije na nekoj listi, prvoj strani destinacija.

Meni je ceo Bliski istok zanimljiv, stara civilizacija i pustinja..veoma moćno!
Neka blogerka odavde išla je u Saudijsku Arabiju, pa sam videla kako to otprilike izgleda..

P.S. Ovo nije ta naša blogerka, ali baš reče u postu ispod videa da se Saudijska Arabija otvorila za turiste tek 2019. god.
I meni je Bliski istok zanimljiv,osim S.Arabije.🙂
Mozda samo imam predrasude,ne znam.

Utisci iz Indije i Pakistana?
Zapravo,ima li razlike? 🙂
Ima, Pakistan bi mogao da bude zemlja raznoraznih, privrednih potencijala. Priroda je smaragdna. Delhi je ludnica, smrad, buka, haos, prljavština video sam dve palme u nekoj ulici i čudio se kako ih nisu pojeli/prodali/ zapalili, jer lože na nekim ulicama. Ali, opet je sve šareno. Mumbaj je od blata do zlata. Neki imaju super primanja za taj deo sveta, a bogami i ostatak, a ostatak ima vodu 2h dnevno Pakistan je čistiji, saobraćaj u Karačiju savladiv, u Indiji ludilo od smeća, al sve je nekako i dalje šareno Religija je osnovna tačka razlikre a mentalitet gotovo isti, posebno prema turistima i u Indiji i Pakistanu. Ti si im plen, da skokneš da kupiš voće neko 2 m. Uvale ti se neki klinci koji kažu, e ja sam te doveo, plati mi. Kao buve su. A morša da budeš ljubazan, šta znaš... Pakistan je otvoreniji za turiste, stalo im je, bez obzira što sad vode tamo suniti, međusobno se sukobljavaju i sve, nije sasvim bezbedno, al treba ipak biti oprezan. muškarci turisti su sigurni žene strankinje moraju i da imaju nekog, najbolje odatle .. Indija je navikla da uvek ima turista.
Šta ima da se vidi, to već znaš otprilike, a ima mnogo više nego što je standardna ponuda . Obe zemlje su za avanturiste, poželjna dobra kondicija, radoznalost, otvorenost, ljubaznost, gledate da vidite što više, ako gajiš predrasude, onda ne treba tamo ići.

Back